زمان آغاز و پایان سال تحصیلی در استانها تغییر میکند؟
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات از تصویب کلیات طرح «الحاق موادی به قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استانها، شهرستانها و مناطق کشور» خبر داد.
رضا حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از تصویب کلیات طرح «الحاق موادی به قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استان ها، شهرستان ها و مناطق کشور» با محوریت تقویم مدارس خبر داد.
وی افزود: در جلسه اخیر کمسیون آموزش طرح مذکور با حضور دبیر شورای عالی آموزش و پرورش و نماینده دولت بررسی و در ادامه نظرات موافقان و مخالفان استماع شد ، در نهایت اعضای کمیسیون با اکثریت آرا با کلیات این طرح موافقت کردند.
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس درباره اهداف تدوین این طرح گفت: این طرح مربوط به تغییر تقویم آموزشی مدارس و گرفتن زمانهای اضافه و افزایش بهره وری کلاسهای درس است، همچنین هدف از این طرح افزایش بازدهی و کلاسهای آموزشی برای دانش آموزان است.
حاجیپور تاکید کرد: مقرر شد در جلسات بعدی کمسیون جزئیات طرح تقویم مدارس مورد بررسی قرار گیرد و در نهایت گزارش کمسیون درباره آن جهت بررسی درجلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شود.
متن کامل طرح به شرح ذیل است:
ماده 1 ـ شورایعالی آموزش و پرورش موظف است با همکاری وزارت آموزش و پرورش ظرف مدت حداکثر دو سال با رعایت «اصول زمان آموزش» در مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بر مبنای اهداف، محتوی و برنامه آموزشی هر پایه تحصیلی نسبت به تعیین و تصویب چهارچوبهای کلان مدیریت زمان آموزش و تقویم مدارس مشتمل بر موارد زیر اقدام کند:
الف ـ تعیین تعداد روزهای فعالیت آموزشی مدارس بهتفکیک دوره و پایه
ب ـ تعیین چهارچوب کلی برای تقویم آموزشی معلمان و کارکنان (بهتناسب دوره تحصیلی)، تعیین میزان ساعات موردنیاز برای فعالیتهای آموزشی و یادگیری بهتفکیک دوره، پایه، درس، فعالیت تعیین برنامههای ثابت مدارس همانند محدوده زمانی برگزاری امتحانات نهایی کشوری
ماده 2 ـ شوراهای آموزش و پرورش استانها موظفند بر مبنای چهارچوب کلان مصوب شورایعالی آموزش و پرورش و متناسب با پیشنهاد شورای آموزش و پرورش شهرستانها نسبت به تصویب زمان آغاز و پایان سال تحصیلی و تعیین تعطیلات فصلی و منطقهای اقدام کنند. تعیین زمان امتحانات نهایی و هماهنگ استانی در هرسال تحصیلی در این شورا به تصویب میرسد.
تبصره ـ در تعیین آغاز و پایان سال تحصیلی و دیگر تعطیلات بهگونهای برنامهریزی شود که حتیالامکان آغاز آنها در روز ابتدائی هفته و پایان آنها در روز انتهائی هفته قرار گیرد.
ماده 3 ـ شورای آموزش و پرورش شهرستان موظف است در قالب چهارچوبهای کلان مصوب شورایعالی آموزش و پرورش نسبت به تصویب روزهای فعالیت مدارس در هفته، تعیین ساعت شروع و پایان فعالیت مدارس در هرروز اقدام و مصوبات مربوط را حداقل سه ماه قبل از آغاز سال تحصیلی به مناطق و مدارس ابلاغ کند.
ماده 4 ـ شورای آموزش و پرورش شهرستان میتواند در مورد تعطیلات منطقهای و فصلی، آغاز و پایان سال تحصیلی به شورای آموزش و پرورش استان پیشنهاد ارائه کند.
ماده 5 ـ شورای آموزش و پرورش استان و شهرستان در مورد تغییر تعطیلات تابستان و شروع و پایان سال تحصیلی با رعایت چهارچوبهای کلان تصمیمگیری نماید.
ماده 6 ـ در مواقع ضروری و پیشبینینشده برای تصمیمگیری در مورد تعطیلی یا بازگشایی مدارس، جلسه شورای آموزش و پرورش (استان و شهرستان) بهصورت مجازی تشکیل و مصوبات شورای مذکور از طریق دبیر یا رئیس شورا ابلاغ میگردد.
ماده 7 ـ قانون بازگشایی مدارس در اول مهرماه هر سال مصوب 1376,06,18 و بند «2» ماده (4) قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استانها، شهرستانها و مناطق کشور مصوب 1372,10,26 با اصلاحات و الحاقات بعدی لغو میگردد.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید