تکرار اتهام زنی های شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران
بخش اعظم بیانیه پایانی شورای همکاری خلیج فارس به اتهامزنیها به ایران اختصاص داشت و در آن به جزایر سهگانه، پرونده هستهای و امثال آن پرداخته شد.
بیانیه پایانی صد و چهل و نهمین نشست شورای همکاری خلیج فارس در سطح وزرای خارجه دیشب (پنجشنبه شب) صادر و اتهامات علیه ایران تکرار شد.
جزایر سهگانه
بر اساس گزارش «رأی الیوم»، در این بیانیه بار دیگر بر آنچه «حق حاکمیتی امارات» بر جزایر سهگانه «تنب بزرگ»، «تنب کوچک» و «ابوموسی» خوانده شد، تأکید شد و اعضای شورای همکاری ادعا کردند: هر اقدامی که ایران در این جزایر سهگانه انجام دهد، باطل است و تأثیری بر حق حاکمیت امارات بر جزایر مذکور ندارد.
در این بیانیه از ایران خواسته شد به تلاشهای امارات برای حل این مسأله از طریق مذاکرات مستقیم یا رجوع به دادگاه بینالمللی کیفری پاسخ دهد.
در بیانیه مذکور به موضع شورای همکاری در خصوص روابط با ایران نیز پرداخته شد و بر «ضرورت تعهد به اصول اصلی مبتنی بر منشور سازمان ملل و میثاقهای حقوق بینالملل درباره روابط میان کشورها و نیز اصول حسن همجواری، احترام به حاکمیت کشورها، عدم مداخله در امور داخلی، حل اختلافات از طریق مسالمتآمیز و عدم توسل به زور و تهدید و نیز از بین بردن تروریسم و فرقهگرایی» تأکید شد.
شورای همکاری ابراز امیدواری کرد که «سید ابراهیم رئیسی» رئیسجمهور جدید ایران نقشی مثبت در «کاهش تنش و اعتمادسازی میان شورای همکاری و ایران» بر اساس اصولی که شورای همکاری آن را تصویب و به طرف ایرانی اعلام کرده، داشته باشد.
پرونده هستهای ایران
در این بیانیه اتهاماتی نیز علیه ایران در بحث مذاکرات هستهای مطرح شد و شورای همکاری مدعی شد «هر مذاکراتی در آینده باید رفتار تنشزای ایران در منطقه، حمایت آن از تروریسم و شبهنظامیان فرقهگرا، برنامه موشکی ایران، تأمین امنیت دریانوردی بینالمللی و تآسیسات نفتی را حل کند و کشورهای شورای همکاری باید در تمام این مذاکرات و دیگر نشستهای بینالمللی و منطقهای در این باره حضور داشته باشند زیرا این پرونده به امنیت و ثبات منطقهای مربوط میشود».
شورای همکاری بدون اشاره به بدعهدیهای طرفهای مقابل در توافق هستهای، آنچه «عدم پایبندی ایران به تعهدات و نیز فزایش نسبت غنی سازی اورانیوم» خواند را محکوم کرد و از ایران خواست این اقدام را کنار بگذارد و با آژانس بینالمللی انرژی هستهای همکاری کامل داشته باشد.
فلسطین
اعضای شورای همکاری خلیجح فارس که بسیاری از آنها با رژیم صهیونیستی به صورت علنی روابط برقرار کردهاند، در ادامه بر موضع ثابت خود در حمایت از مسأله فلسطین تأکید کردند و گفتند، از تشکیل دولت فلسطین در مرزهای ۱۹۶۷ با مرکزیت قدس حمایت میکند.
یمن
در این بیانیه بدون اشاره به حملات مداوم ائتلاف سعودی به یمن، پاسخ ارتش و کمیتههای مردمی یمن به این حملات محکوم شد.
شورای همکاری پاسخ ارتش یمن را «نقض اشکار قوانین و عرف بینالملل» خواند و با عربستان سعودی در مقابله با این اقدامات اعلام همبستگی کرد./فارس
دیدگاه تان را بنویسید