محسن رضایی: ایالتهای اقتصادی راه میاندازم
نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: یکی از راهکارهای برون رفت از شرایط کنونی، راه اندازی ایالتهای اقتصادی در دولت من است.
ایرنا: محسن رضایی در برنامه ایران ما در شبکه جام جم عنوان کرد: من سرباز وطن محسن رضایی هستم و از ۱۷ سالگی وارد عرصه سیاست شدم و به این شغل افتخار می کنم. همه عمر و خانواده را فدای این شغل کردم و امیدوارم خدای متعال از من و دوستانم راضی باشد.
این نامزد انتخاباتی توضیح داد: در سن ۱۷ سالگی وارد سیاست شدم و مبارزات خودم را با رژیم شاه در امتداد حضرت امام راحل آغاز کردم و پس از پیروزی انقلاب لباس سیاست را از تن درآوردم و وارد امنیت شدیم و با مهدی زین الدین و حسن باقری سازمان سپاه را شکل دادیم و در سن ۲۷ سالگی من از سوی امام راحل فرمانده شدم.
رضایی تاکید کرد: سازمان سپاه را درست کردم تیپ و لشگر و زرهی نداشتیم و پس از ۱۵ سال سپاه ۸۰۰ هزار نفری را تحویل دوستان بعدی خود دادم و سال ۱۳۷۶ باز وارد سیاست شدم. بعد از دفاع مقدس به اقتصاد گرایش پیدا کردم و دغدغه اقتصاد و معیشت مردم را داشتم.
دغدغه معیشت مردم
وی اظهار کرد: در دو انتخاباتی که شرکت کردم همه دغدغه من پیشرفت ایران و معیشت مردم ایران است. مهمترین هدف من این است ایران بزرگ اقتصادی را در کنار ایران سیاسی و امنیتی و دفاعی درست کنیم. از اقتصاد ایران ناراضی و دلخور هستم و در هیچ دولت ها و مجلس ها و قوای قضاییه نبودم اما همیشه کمک کردم و با توجه سیاست های کلی مورد نگاه رهبر انقلاب، انتظار داشتیم این سیاست ها اجرا شود اما این شرایط رخ نداد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری عنوان کرد: امیدوارم با رای مردم فرصت دیگری برای سربازی پیدا کنم و کشور را به شکوه اقتصادی برسانیم. هیچ کسی به اندازه من خسارات ناشی از جنگ و آوارگی و کشته شدن بیگناهان را ندیده و نمی داند من در کوران این اتفاقات بودم. فکر نکنند من چون نظامی هستم دنبال جنگ هستم من دنبال امنیت و آرامش هستم البته متجاوزان بدانند من و بسیاری از جوانان کشور سینه خود را سپر ایران اسلامی می کنیم و اجازه نمی دهیم حوادث تلخ ۲۰۰ سال گذشته رخ دهد. کجاست آذربایجان و بخارای ما؟ پای این قیام ایستاده ایم و نگذاشتیم خوزستان ما را جدا کنند. ما دنبال خاموش کردن جنگ هایی هستیم که سیاستمداران دنیا به دنبال آن هستند.
تغییر ساختار دولت
رضایی گفت: اولین دغدغه من اصلاح مدیریت کشور است شکل تصمیم سازی و تصمیم گیری و نوع گزینش زمامداران و نوع ارتقا مدیران کشور موجب شده اوضاع عجیبی حاکم شود.
وی تاکید کرد: هر مدیری می آید تجربه گذشته را از بین می برد. دنبال تغییر ساختار دولت هستم از اینرو ایالت های اقتصادی را راه می اندازم و دست سیاستمداران را از اقتصاد قطع می کنم تا با ایجاد تورم دست در جیب مردم نکنند. ایالت های اقتصادی طرح بومی شده واگذاری اختیارات به استان ها و مناطق کشور است.
به گفته این نامزد انتخابات ریاست جمهوری، تشکیل دولت به یک یادو استان محدود شده و بسیاری از استان های ما در زمامداری کشور نقشی ندارند. باید نهاد دولت در ایران اصلاح شود.
رضایی توضیح داد: مسئله دوم اصلاح اقتصادی کشور است. سیاست های مالی و پولی و ارزی را درست می کنیم و دیپلماسی اقتصادی را قوی می کنیم. سفارتخانه های ما تبدیل به دستگاه های تشریفاتی شده اند سفارتخانه نباید خوابگاه و هتلداری باشد باید جذب سرمایه کنند.
وی یادآور شد: دغدغه سوم من پایدارسازی امنیت در کشور است. نیاز به فناوری های جدید در امنیت داریم بخصوص در اطلاعات و امنیت این امر ضروری است و این آلودگی امنیتی در کشور را پاکسازی می کنیم تا مردم ایران مطمن باشند می توانند برنامه ریزی کرده و با آرامش زندگی کنند.
راه اندازی شورای عالی ایرانیان خارج از کشور
این نامزد انتخاباتی عنوان کرد: به ایرانیان خارج از کشور قول هایی می دهم که عمل کنم و تضمین می کنم. شورای عالی ایرانیان خارج از کشور را درست می کنم و معاونت منافع و سرمایه های ملی را بنا می کنم. من ایرانیان خارج از کشور را از سرمایه های داخلی جدا نمی بینم. ۱۰۰ میلیون فارسی زبان در خارج از ایران داریم که آنان را نیز ایرانی می دانیم. شعار نمی دهم آنها دلشان در گرو پیشرفت بزرگ است هرچند تفاوت هایی دارند.
وی گفت: اعزام دانشجو به خارج از کشور هدفمند خواهد شد. چرا باید از آمریکا و اروپا مشاور بیاوریم تا در زمینه گردشگری کاری انجام دهیم ایرانیان طرح های پژوهشی در این زمینه دارند که در اروپا خریدار دارد. ایرانیان عزیز را در خارج در پروژه های ملی سهیم می کنم. امیدوارم از کویرهای بزرگ ایران بتوانیم میلیون ها هزاران مگاوات برق تولید کنیم. گاز ما مفت در حال از بین رفتن است و با ادامه این مسیر وارد کننده گاز می شویم و با پروژه های طراحی شده و مشارکت سرمایه های خارجی، این مسئله حل می شود.
ایران ما و دولت ما در خدمت ایرانیان خارج از کشور است.
آغاز مبارزه با فساد از دولت
رضایی درباره مبارز به فساد نیز گفت: باید با علل فساد مبارزه کنیم اولین علت فساد تبعیض است و تا این مسئله در کشور حل نشود فساد ادامه دارد. تبعیض را با قدرت حل می کنم و اجازه نمی دهم کسی صاحب امضای طلایی باشد و از راه قانونی فساد کند.
وی ادامه داد: موضوع دوم در این بخش این است که بازرسی نباید فقط در قوه قضاییه باشد مبارزه با فساد باید از مدیران دولتی آغاز شود و سازمان بازرسی دولتی ایجاد می کنم تا از شکل گیری فساد در نطفه جلوگیری شود. اجازه نمی دهم ۷ سال فسادی باشد تا کزارش آن به قوه قضاییه برسد. یکی از مهمترین وظایف مدیران کشور مبارزه با فساد است.
این نامزد انتخاباتی توضیح داد: مسئله سوم مقررات است که باید یکپارچه شود. در شرایط کنونی هرکسی با تکیه بر قانونی دست به فساد می زند. معاونت حقوقی خودم را مامور می کنم تا یکپارچگی قوانین را ایجاد کنند. اینگونه کسی نمی تواند از ایرانیان خارج از کشور طلب رشوه کند. شفاف سازی را نیز تقویت می کنم. این مسئله را از خودم و خانواده ام و مدیرانم شروع می کنم.
رضایی تصریح کرد: مبارزه با فساد از خود ما شروع می شود سالم سازی رودخانه ای است که باید از سرچشمه شروع شود. باید از رئیس جمهوری و خانواده و اطرافیانش این موضوع آغاز شود. من زندگی پاکی داشتم. تا زمانی که در سپاه بودم کسی جرات نکرد کاری انجام دهد. هروقت جایی اطلاع پیدا کردم بدون ملاحظه سراغشان رفتم. این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز اتفاق افتاده است.
درخواست از ایرانیان خارج از کشور
وی ادامه داد: چند مشکل داریم که از هموطنان خارج از کشور درخواست کمک دارم. از ابتدای انقلاب موضع گیری غلط در کشورهای اروپایی و منطقه علیه ما و پیشرفت ما شکل گرفته و ما نیاز داریم اهداف و برنامه های دولت را از طریق شما به عنوان دیپلماسی عمومی ارائه کنیم تا همه بدانند دنبال صلح و امنیت در منطقه هستیم. این اطلاع رسانی را انجام دهید و ما برنامه های خود را به شما تحویل می دهیم و شما با ارتباطات خود با مقامات خارجی و نخبگان و آکادمی ها به ما کمک کنید تا ایران را درست معرفی کنیم.
رضایی گفت: از عدم آگاهی سواستفاده های زیادی صورت گرفته است. در کنار دیپلماسی رسمی و عمومی، دیپلماسی علمی را توسعه می دهم. ما ایرانیان فرهیخته ای را داریم که می توانند ارتباط ایران با بزرگترین دانشگاه های دنیا را شکل دهند. من در خط اول این دیپلماسی در کنار شما هستم.
جهش ۲۰ ساله ایران در ۸ سال
وی یادآور شد: می خواهم ظرف ۸ سال حداقل ۲۰ سال ایران را پیش ببرم. اقتصاد را می دانم مدیریت و شجاعت لازم را دارم و ریسک پذیری دارم و با کمک جوانان کشور و ایرانیان خارج از کشور، جهشی ایجاد کنیم. به ایرانیان خارج از کشور قول می دهم اگر به ما کمک کنید هیچ کسی نمی تواند مانع شما باشد و برای سرمایه گذاری شما و انتقال دانش فنی، اجازه نمی دهم کسی مزاحم شما شود.
این نامزد انتخاباتی توضیح داد: یکی از مهمترین اهداف من انتقال مسوولیت بین نسلی است. انشالله پس از تحویل دولت به افراد بعدی، جوانان با تجربه ای را پرورش دهم. ۲۷ ساله فرمانده سپاه شدم و ۹۰ درصد فرماندهانی که من انتخاب کردم جوان بودند و در ضمن عملیات و جنگ به دلیل استعداد و تجربه من، ژنرال های بزرگ تجربه شدند. مهدی باکری، قاسم سلیمانی، همت و...
رضایی افزود: چرا به جوانان اعتماد نمی کنید می گفتند می ترسیم و نگرانیم. اما من نمی ترسم مثل مربی به جوانان کمک می کنیم و امیدوارم بعد از ۴ سال با تجربه همکاری با جوانان موفقیت های خوبی رخ دهد. جوان به دنبال ارتقا است اما مدیران ما تحمل این ویژگی را ندارد. اینکه جوانان ما می خواهند استاندار و وزیر شوند اشکالی ندارد و کمک می کنم این مسیر را درست طی کنند و در عمل و آموزش کادر تربیت می کنم.
وی یادآور شد: از همه اقوام ایرانی از ترک و لر و بلوچ و فارس زمامدار تربیت می کنم همه باید زمامداری کنند و مدارس تربیت زمامداران آینده را راه اندازی می کنم. روز گذشته گفتم یکی از غفلت های ما این است که ۵۰ درصد از ظرفیت جامعه یعنی زنان را کنار گذاشتیم و با نصف این ظرفیت می خواهیم ایران را بسازیم که این شوخی است.
سیاست همسایگی
این نامزد انتخاباتی عنوان کرد: سیاست خارجی ما متاسفانه دارای دکترین خاصی نبود خواستیم در سطح روابط بین الملل خود را تعریف کنیم. قبل انقلاب وابستگی بعد انقلاب به صورت تقابل. ایران کشوری است که در سطح بین الملل می تواند نقش آفرینی کند. ایران منطقه ای را باید ایجاد کنیم و بزرگ کردن ایران در منطقه از منظر سیاسی اقتصادی و فرهنگی را در دستور کار قرار دهیم و با دیپلماسی و سیاست همسایگی، در روابط بین الملل نقش بیشتری داشته باشیم.
رضایی تاکید کرد: پیوند ما با عراق و سوریه و لبنان و فلسطین مسئله مهمی است که می توانیم از طریق آن در روابط بین المللی نقش موثری داشته باشیم و صلح منطقه بدون حضور ایران غیر ممکن است. ایران و آمریکا و عراق در کمیسیونی مشترک برای امنیت عراق کار کردیم. در برجام نیز درست عمل کردیم و آمریکایی ها خارج شدند. متاسفانه در دولت ها از سیاستی که اشاره کردیم عقب ماندیم. عربستان در جنگ و بعد آن به ما خیانت کرد و نمی توانیم فقط عربستان را ببینیم. ما ۱۵ کشور همسایه از جمله عربستان داریم که باید فرایند دیپلماسی ببینیم و مدل پیشنهادی ما چیزی شبیه اتحادیه اروپا است.
ارتباط بین المللی به شرط منفعت برای مردم
رضایی گفت: مسئله ما این است چیزی که به نفع مردم ما باشد باید انجام شود و باید دیپلماسی کاغذی را فراموش کنیم و دیپلماسی را مدیریت کنیم وگرنه هر مذاکره ای جز با اسراییل که به نفع مردم باشد دولت ما استقبال می کند.
وی ادامه داد: بزرگترین اشتباه آمریکا و رژیم صهیونستی این بود که با معادلات برخورد با شوروی و بقیه به مواجهه با انقلاب آمدند و هیچوقت ندیدند چرا ایستادگی مردم ایران چقدر طولانی است. در محاصره اقتصادی امیدوار بودند ایستادگی ایران را بشکنند. ما با ضعیف ترین دولت و ناکام ترین دولت روبروی آمریکا قرار گرفتیم. این دولت ضعیف ترین دولت از ابتدای انقلاب بوده و دولت امید به خارج از مرزها و وعده و وعید بوده اما با اینحال مردم ایستادگی کردند. بدتر از این کرونا و بورس و تورم؟ ملت ایران ناراضی است اما می داند که باید از درون خودش اصلاح کند و فعلا مردم با تحمل مشکلات ایستادگی کرده و دولت ما به کمک مردم خواهد آمد و ایستادگی ملت ایران برای پیشرفت است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری توضیح داد: وقتی بعث عراق شروع به موشکباران ایران کرد یک تیم برای خرید موشک، یک تیم برای آموزش موشک و تیمی برای کمک های موشکی ایجاد کردیم. تعدادی موشک با تیمی از لیبی وارد ایران شدند و گروهی برای آموزش به سوریه و گروهی آگاهی از تولید به کره شمالی رفتند.
رضایی افزود: اگر این کار در خودروسازی می رفتیم پیشرفت کرده بودیم. در شرایط تحریم برخی بنگاه های ما فناوری های پیشرفته را وارد ایران کردند؛ چرا این اتفاق را به فرهنگ عمومی تبدیل نکنیم؟ در زمانی که در سپاه بودم پیشرفت های مهم ما به جایی رسید که به ما می گفتند تکنولوژی های شما را نداریم. می توانیم با مهندسی معکوس از کشورهای توسعه یافته جلو بزنیم.
بانکداری یمن پیشرفته تر از ایران
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: ایرانیان خارج از کشور بورس ما بانک و بیمه ما که قلب اقتصاد ایران است مربوط به ۵۰ سال پیش است حتی بانکداری در یمن از ایران جلوتر است زیرا روی خلاقیت و نوآوری کار نکردیم و روحیه پزدادن داریم که برخورد اصولی با فناوری و صنعت نکردیم و همه را در دولت خود کنار می گذاریم و صنعت و اقتصاد را مدرن البته بومی می کنیم.
رضایی عنوان کرد: بشدت نیازمند سرمایه گذاری ایرانیان خارج از کشور هستیم و من دست شما را می بوسم و سرمایه های شما و سود شما را تضمین می کنم و شفافیت در اطلاعات را در اختیار شما قرار می دهم. در مسئله بیمه کمک می کنم فعالیت سرمایه گذاری شما کاهش یابد. حتی درباره زندانیان ایرانیان خارج از کشور اسناد را ابلاغ می کنم تا سرعت عمل بالا رود. سفارتخانه ها را مسوول می کنم تا از شما دفاع جانانه کنند تا سرمایه گذاری تسهیل شود. همچنین پروژه های ملی را در اختیار شما می دهم.
وی اظهار کرد: در گردشگری فرهنگی و تاریخی به ایرانیان خارج از کشور کمک می کنیم. به دنبال هاب غذا و سلامت هستم و هر سرمایه ای در این باره آورده شود ما کمک می کنیم. همچنین صادرات کالاهای ایرانی به خارج از کشور را تسهیل می کند و از بخشنامه های خلق الساعه بانک مرکزی جلوگیری می کنم و صادرات را تضمین می کنم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: اولویت من در سیاست خارجی سیاست همسایگی و تشکیل اتحادیه آسیای جنوب غربی و دیپلماسی اقتصادی است. بسیاری از سفارتخانه های ما فاقد رایزنی های اقتصادی هستند. در جمع بندی تکرار می کنم سرباز وطن هستم آرزو می کنم خونم را در این راه بدهم و آبروی خود را وسط گذاشتم. برای بار سوم آمدم تا دفع خطر کنم بخصوص خطر اقتصادی.
رضایی گفت: سال ۹۲، یکی از اقایان کلید درآورد و من یک هزارتومانی درآوردم. گفتم آمدم تا این پول ملی سقوط نکند اما دیدید که این پول ملی سقوط کرد. تکرار دولت های گذشته سم است. می خواهم با درایت و مشارکت ایرانیان دولت جدیدی از همه اقوام ایجاد کنم. در دولت من از همه بانوان استفاده می کنیم و این ظرفیت را به میدان می آوریم. من ناکامی ها و خسارت جنگ را دیده ام دنبال صلح در منطقه هستیم و سیاست همسایگی را دنبال می کنیم و هر رابطه ای که برای مردم نفع داشته باشد استقبال می کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید