خبرگزاری ایسنا: به نقل از خبرگزاری فرانسه، کارشناسان میگویند، در بیشتر موارد این گروهها هیچ ارتباط مستقیمی با رهبری "خلافت خودخوانده داعش" ندارند اما این گروه از اینکه مسوولیت این کشتار را به نام داعش تمام کند، خوشنود میشود.
مایکل کاگلمن، از کارشناسان مرکز وودرو ویلسون در واشنگتن میگوید: داعش از همان ابتدا متعهد شد که خود را در سراسر جهان گسترش دهد اما تا به امروز آنها بیشتر روی مدیریت "خلافت" خود در عراق و سوریه متمرکز شده بودند.
وی میافزاید: با توجه به اینکه ارتش عراق در حال باز پس گرفتن مناطق تحت کنترل داعش است، این گروه توجه خود را روی رویکرد جهانی خود متمرکز کرده است.
این کارشناس آمریکایی تاکید دارد، سوال مهم پس از حملات جاکارتا و دیگر حملات در ماههای اخیر در سراسر جهان که داعش مسوولیت آن را پذیرفته، این است که آیا شبهنظامیان مذکور از سوی داعش تحریک و یا مدیریت شده بودند یا خیر؟
مایکل کاگلمن همانند سایر کارشناسان معتقد است که داعش مسوولیت این حملات را بر عهده میگیرد تا به "برندی شناختهشده" در سراسر جهان تبدیل شود؛ آن هم بدون اینکه منابع مالی و انسانی هزینه کرده باشد.
وی افزود: شما در اینجا شبهنظامیانی سرخورده و بیگانه دارید که برای سازمانی دیگر میجنگند و تمایل دارند تا خودشان را پویاتر نشان دهند و از همین رو آنها داعش را انگیزه پویاتری میبینند که در رسانههای اجتماعی حاضر است و کشتارهای ظالمانهای را انجام میدهد.
این کارشناس آمریکایی تاکید میکند، به همین دلیل است که گروههایی در افغانستان و پاکستان ادعای ارتباط با داعش را دارند و پس از حملاتشان در ماههای اخیر پرچم سیاهرنگ داعش را به دست میگیرند.
حسن عسکری، یک تحلیلگر مستقر در پاکستان نیز میگوید: شکافی میان گروههای شبهنظامی محلی ایجاد شده که به دنبال هویت جدیدی هستند و به داعش میپیوندند. ایدئولوژی داعش هماکنون در پاکستان وجود دارد. این یک نوع سلفیگری است و مردم در جستجوی هویت جدید از آنها پیروی میکنند؛ گرچه ممکن است هیچ ارتباط مستقیمی با رهبری داعش نداشته باشند.
دیدگاه تان را بنویسید