چرا «آل سعود» و «آل خلیفه» به تهران دعوت شدند؟

کد خبر: 207866

جهانگیر زاده: ارسال دعوتنامه برای حمد بن عیسی آل خلیفه و ملک عبدالله براس سفر به تهران بدترین انتخابی است که دفتر ریاست جمهوری به آن تن داده است./ دهقان: مشروعیت اعضای جنبش عدم وابستگی به شرق و غرب است ولی بحرین و عربستان تعهدی چشم گیر به آمریکا و اسرائیل دارند./ جهانگیری: عدم دعوت به معنای قطع روابط و به گونه ای اعلام جنگ است./ بخشایشی: دعوت از سعودی ها برای رسیدن به اهدافمان و آب شدن یخ روابط، کار عاقلانه ای بود.

چرا «آل سعود» و «آل خلیفه» به تهران دعوت شدند؟
سرویس سیاسی «فردا»؛ ارسال دعوتنامه از سوی دفتر امور بین الملل رییس جمهور برای پادشاهان عربستان و بحرین جهت شرکت در اجلاس سران غیر متعهد چند روزی است که انتقاد و واکنش های تندی را از سوی کارشناسان سیاسی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برانگیخته است. پیش از این دعوت از ملک عبدالله پادشاه عربستان برای شرکت در این اجلاس از سوی دفتر ریاست جمهوری اعلام شده بود، دعوتنامه ای که دقیقا چند روز پس از گردن زدن 18 تن از اتباع ایرانی ارسال شد. روز گذشته نیز در خبری کوتاه آمد: "حاکم بحرین هم دعوت می شود". دعوت از حمد بن عیسی آل خلیفه در حالی صورت گرفت که یک ماه پیش و در جریان دعوت او برای شرکت در جشن شصتمین سال سلطنت ملکه انگلیس انتقاداتی از سوی نمایندگان پارلمان این کشور و فعالان حقوق بشر هم در پی داشت. آنها نحوه رفتار نامناسب رژیم بحرین با تظاهرکنندگان دموکراسی خواه در این کشور را دلیل این اعتراض خود عنوان می کردند.
در همین رابطه « فردا » به سراغ چند تن از اساتید علوم سیاسی و روابط بین الملل و نمایندگان مجلس رفته و نظر آنها را در خصوص این امر که آیا به لحاظ حقوقی حضور چنین شخصیت هایی در تهران و ارسال دعوتنامه برای شرکت در اجلاس سران سران جنبش غیر متعهد ضرورت دارد یا نه، جویا شد. احمد بخشایشی اردستانی استاد علوم سیاسی و روابط بین الملل می گوید که ارسال دعوتنامه برای سعودی ها برای رسیدن به اهدافمان و آب شدن یخ روابط، کار عاقلانه ای بود. او گفت: حضور پادشاه عربستان در تهران به دلیل کهولت سن بعید است اما عدم دعوت از وی از این هم بعیدتر بود.بخشایشی در عین حال گفت: دعوت از پادشاه بحرین هم به منظور فشار به آنها برای دادن آزادی به مردم این کشور است. البته بهتر بود او را برای این اجلاس دعوت نمی کردند. کیامرث جهانگیری استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز ابراز عقیده می کند: طبق مصوبات جنبش غیر متعهدها باید از تمامی سران برای شرکت در اجلاس دعوت به عمل آید. نامه ها به صورت اتوماتیک برای 130 کشور آماده می شود، نمی توانیم چند کشور را از این قاعده مستثنی کنیم.وی گفت: ایران و عربستان دارای سفارت در کشورها هستند و روابط در سطح بالایی صورت می گیرد. هرماهه برای مسافران ویزا صادر می شود. مسئولان نمی توانند یکباره همه چیز را نادیده بگیرند. عدم دعوت به معنای قطع روابط و به گونه ای اعلام جنگ است. جواد جهانگیر زاده ع ضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارسال دعوتنامه برای حمد بن عیسی آل خلیفه و ملک عبدالله براس سفر به تهران را بدترین انتخابی دانست که دفتر ریاست جمهوری به آن تن داده است.وی به کشتار مردم در بحرین با کمک دول خارجی اشاره کرد و گفت: دعوت از رئیس کشوری که از ریختن خون انسان ها ابایی نداره، به هیچ وجه اخلاقی نیست. هیچ توجیهی برای این کار تعجب برانگیز متقاعد کننده نیست. محمد دهقان یکی دیگر از نمایندگان مجلس با انتقاد شدید نسبت به دعوت از پادشاهان بحرین و عربستان به دلیل جنایات صورت گرفته از سوی آل خلیفه در بحرین به کمک آل سعود پرداخت و گفت: دفتر رئیس جمهور نمی بایست که آنها را برای حضور در اجلاس دعوت می کرد. وی مشروعیت اعضای جنبش غیرمتعدها را عدم وابستگی به شرق و غرب دانست و گفت: این در حالی است که هم بحرین و هم عربستان تعهدی چشم گیر به آمریکا و اسرائیل دارند و بر همین اساس نمی بایستی که در عضویتی در این جنبش داشته باشند. اسماعیل کوثری نیز با خودداری از اظهار نظر در این رابطه گفت که در جلسه امروز کمیسیون با صالحی وزیر امور خارجه، دلائل دعوت از پادشاه عربستان و پادشاه بحرین را خواهیم پرسید که پس از آن نظر کلی کمیسیون اعلام خواهد شد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد