سرویس سبک زندگی فردا: وبگاه خبری «روسیا الیوم»، در گزارشی تحقیقی و بر اساس آخرین نتایج علمی مراکز پژوهشی آمریکا نوشته است، مادرانی که در دوران بارداری خود از پنیر نرم استفاده میکنند، احتمال اینکه دچار سقط جنین یا زایمان زودرس شوند، بیشتر است.
تحقیقات جدید نشان میدهد زنان باید از خوردن پنیر نرم در دوره بارداری به ویژه ماههای اول این دوره اجتناب کنند، زیرا باکتری موجود در این ماده لبنی احتمال خطر سقط جنین را افزایش میدهد.
کارشناسان میگویند باکتری «لیستریا»، که باعث مسمومیت غذایی میشود و در برخی از انواع پنیرها وجود دارد، ممکن است به دیواره رحم و جفت آسیب جدی برساند که در نهایت منجر به سقط جنین شود.
این مطالعات که در دانشگاه «ویسکانسین - مدیسن» آمریکا، انجام شده بر این مسأله تأکید دارد که باکتری لیستریا بویژه در ماههای اول بارداری برای جنین بسیار خطرناک است.
کارشناسان شرکت کننده در این پژوهش میگویند علائم و عوارض این باکتری بسیار شبیه به آنفلونزا است، و فرد آسیب دیده را دچار حالاتی مانند تب، دردعضلانی، لرز، و همچنین حالت تهوع و اسهال میکند.
پروفسور «تد گولوس»، یکی از پژوهشگران این طرح تحقیقاتی، گفت: «باکتری لیستریا به زنان در این دوره آسیبی نمیرساند، ولی تأثیر منفی خود را بر جنین خواهد داشت».
پیشتر، پژوهشگران تعدادی از باکتریهای لیستریا را که منجر به سقط جنین، مرده زایی و همچنین زایمان زودرس میشود را حداقل بر یازده زن، در سال (۲۰۰۰)، مورد مطالعه قرار داده بودند.
شایان ذکر است کارشناسان تغذیه، باکتری لیستریا موجود در موادغذایی را به چهار میمون باردار تزریق کردند، و سرعت رشد و انتشار این باکتری را مورد پژوهش و بررسی قرار دادند، و در نتیجه مشاهده کردند این باکتری هیچ نشانه و تبعات منفی بر میمون باردار نداشته، ولی به جفت که مانع انتقال باکتری است، آسیب جدی وارد کرده است.
گفتنی است که عفونتهای ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن به حرکت و رشد سریع باکتری لیستریا، تأثیر منفی بر جفت خواهد گذاشت، و در نهایت به از دست دادن جنین منجر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید