نظر مراجع عظام تقلید در رابطه با طرح افزایش سن ازدواج

کد خبر: 896807

بسیج دانشجویى دانشکده روانشناسى و علوم تربیتى دانشگاه تهران براى اطلاع از نظر مراجع عظام تقلید پیرامون طرح افزایش حداقل سن ازدواج با استفتائاتى که از ایشان داشته است، نظر این بزرگواران را جویا شده است.

نظر مراجع عظام تقلید در رابطه با طرح افزایش سن ازدواج

خبرگزاری فارس: فراکسیون زنان مجلس دهم با حمایت معاونت زنان ریاست جمهوری، از آذر ماه سال ۹۵ در حال پیگیری طرحی تحت عنوان «افزایش حداقل سن ازدواج» است. مطابق این طرح، ازدواج‌های افراد زیر ۱۸ سال باید ممنوع شود. منتقدان بسیاری با ارائه آمار‌های رسمی و تحلیل‌های زیاد از منظر‌های گوناگون، مخالفت خود را با این طرح اعلام کردند. یکی از مهمترین ابعاد این موضوع، ایرادات فقهی آن است که نباید به آسانی از آن گذشت.

برهمین اساس بسیج دانشجویى دانشکده روانشناسى و علوم تربیتى دانشگاه تهران براى اطلاع از نظر مراجع عظام تقلید پیرامون طرح افزایش حداقل سن ازدواج با استفتائاتى که از ایشان داشته است، نظر این بزرگواران را جویا شده است.

متن استفتاء بدین شرح است:

حضور مرجع عالی‌قدر سلام علیکم با صلوات بر محمد و آل محمد و آرزوی توفیقات روزافزون.

نظر جنابعالی در ارتباط با تغییر و اصلاح قانون حداقل سن ازدواج دختران و افزایش آن از ۱۳ سال به سنین بالاتر چیست؟ آیا این که حکومت اسلامی با وضع قوانینی، مانع ازدواج دختران زیر ۱۸ سال یا ۱۶ سال شود صحیح و مطابق با شرع است؟

در صورتی که دختر به بلوغ عقلی، جسمی و جنسی رسیده باشد ولو این که به حداقل سن قانونی برای ازدواج نرسیده باشد؛ آیا این محدودیت قانونی ازدواج درحکومت اسلامی واجب‌الاطاعه است؟

نظر مراجع عظام تقلید در رابطه با طرح افزایش سن ازدواج

پاسخ مراجع عظام تقلید هم در ادامه آمده است:

آیت الله نوری همدانی:

در فرض سوال، اگر دختر بالغه و رشیده باشد، با اجازه پدرش می‌تواند ازدواج نماید.

آیت الله صافی گلپایگانی:

به طور کلی اختیار ازدواج با دختر و، ولی شرعی اوست و الزام افراد به ازدواج در سنین خاص فی نفسه وجاهت شرعی ندارد؛ و الله العالم

آیت الله سبحانی:

اگر منظور عقد تنها باشد، ولیّ، ولی می‌تواند قبل از بلوغ، دختر خود را به عقد دیگری درآورد. البته اگر مفسده داشته باشد دختر بعد از بلوغ می‌تواند تنفیذ نکند و احوط رعایت مصلحت است و، اما اگر محل سخن علاوه بر عقد عروسی هم مراد باشد باید دو شرط لحاظ شود؛ بلوغ دختر که اتمام نه سال است و استعداد مزاجی برای امر ازدواج. با توجه به این که مناطق ایران از نظر آب و هوایی مختلف می‌باشد، یعنی در مناطق سردسیر این استعداد دیرتر به وجود می‌آید بر خلاف مناطق گرمسیر، بالا بردن این معدل و میانگین شرعیت نداشته و می‌تواند سبب بروز فساد در جامعه شود. والله العالم

آیت الله علوی گرگانی:

گرچه در دستورات دینی، تاخیر ازدواج بانوان نهی شده است و زود ازدواج کردن پسندیده است، لکن اگر ازدواج دختران در سنین نزدیک بلوغ، موجب ایجاد عوارض اجتماعی شده و ضرر آن از نفع آن بیشتر باشد، منع حکومتی به عنوان حکم حکومتی شارع مانع شرعی ندارد. گرچه ازدواج در سنین پایین با رضایت دختر و والدین ایشان باطل نیست.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت