کابوس خودکشی برفراز آمریکا
مرگ ناگهانی آنتونی بوردین در ٦١سالگی تمام طرفدارانش در دنیا را شوکه کرد. هیچکس باور نمیکند بوردین، آشپز معروف، نویسنده و شخصیت محبوب تلویزیونی که برنامههایش جایزههای مختلفی گرفته، خودکشی کرده باشد.
روزنامه شهروند : مرگ ناگهانی آنتونی بوردین در ٦١سالگی تمام طرفدارانش در دنیا را شوکه کرد. هیچکس باور نمیکند بوردین، آشپز معروف، نویسنده و شخصیت محبوب تلویزیونی که برنامههایش جایزههای مختلفی گرفته، خودکشی کرده باشد. درست سهروز قبل از خودکشی بوردین، کیت اسپید، طراح لباس خود را در آپارتمانش حلقآویز کرد. مرگ این دونفر و بسیاری از اشخاص سرشناس دیگر نشاندهنده آن است که داشتن پول و شهرت به این معنی نیست که آنها زجر نمیکشند. این موضوع دوباره بحثهایی را درباره خودکشی که دهمین علت مرگ در آمریکاست، به راه انداخته است.
براساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در تمام ایالتهای آمریکا آمار خودکشی بین سالهای ١٩٩٩ و ٢٠١٦ در هر رده سنی، جنسیت، نژاد و قومیت به غیر از ایالت نوادا افزایش یافته است. در بیش از ٢٧ ایالت هیچ تشخیصی از بیماری روحی و روانی برای آنهایی که خودکشی کردهاند، دیده نشده است.
خودکشی نهتنها بر اثر مشکلات روحی و روانی است بلکه یک معضل سلامت عمومی هم محسوب میشود. در سال ٢٠١٦ نزدیک به ٤٥هزار خودکشی در آمریکا اتفاق افتاده است. این آمار دوبرابر آمار قتل است. روش متداول مورد استفاده در این خودکشیها اسلحه بوده است. در بیش از نیمی از ایالتهای آمریکا، خودکشی میان افراد ١٠سال و بالاتر ٣٠درصد افزایش داشته است.
با اینکه تشخیص مرگ تصادفی از خودکشی با اوردوز بسیار مشکل است، اما کارشناسان معتقدند از افزایش شدید اعتیاد به موادمخدر هم نمیتوان چشمپوشی کرد. دادههای نظرسنجی که در سال ٢٠١٤ انجامشده نشان میدهند افرادی که به داروهای مورفیندار اعتیاد دارند، ٤٠ تا ٦٠درصد در معرض خطر بالاتری برای اقدام به خودکشی قرار دارند. همچنین احتمال خودکشی برای کسانی که به مصرف مورفین عادت دارند، نسبت به افرادی که مصرف نمیکنند، دوبرابر است.
در این آمار افراد بسیاری دیده میشوند که در پرونده آنها تشخیص بیماری روحی و روانی وجود ندارد. به گفته کارشناسان، بعد از انجام کالبدشکافی روانشناسی و با بررسی مدارک پزشکی و صحبت با خانوادههای قربانیان در ٩٠درصد موارد شواهد مشکلات روحی و روانی وجود دارد. این آمار نشان میدهد که افراد بسیاری به کمک متخصص نیاز دارند، اما به آن دسترسی ندارند. در این موضوع نگرشهای فرهنگی میتواند نقش مهمی بازی کند. اکثر افرادی که مشکلات روحی آنها به وسیله پزشک تشخیص داده نشده باشد، مرد و از اقلیتهای نژادی و قومیتی هستند.
از اشخاص سرشناسی که خودکشی کردهاند، میتوان به رابین ویلیامز، هنرپیشه و کمدین، کورت کوبین، خواننده محبوب گروه نیروانا، الکساندر مککویین، طراح لباس، کریس بنویت، ستاره کشتی حرفهای WWE، دیوید فاستر والاس، نویسنده و روزنامهنگار، تونی اسکات، کارگردان تاپ گان و چستر بنینگتون خواننده گروه لینکین پارک اشاره کرد. بر اساس تحقیقات انجامشده از مشکلاتی که منجر به خودکشی میشوند، میتوان به روابط تنشزا اشاره کرد: استرسهای مربوط به کار یا مشکلات اقتصادی، اعتیاد، سلامت فیزیکی یا وقوع بحران. به گفته پزشکان، خودکشی منحصر به اشخاصی نیست که مشکلات روحی دارند بلکه میتواند به سراغ هرکسی بیاید که در سبک زندگیاش با مشکلات جدی دستوپنجه نرم میکند.
دیدگاه تان را بنویسید