درخواست یک کشور عرب خلیج فارس از اسرائیل
رژیم صهیونیستی با اشاره به مخالفت خود با درخواست یک کشور عرب حوزه خلیج فارس برای خریداری پهپادهای این رژیم، از پشت پرده همکاریهای نظامی بین تل آویو و شماری از کشورهای عربی و اسلامی پرده برداشت.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، شبکه تلویزیون رسمی رژیم اسرائیل فاش کرد که یک کشور عرب حوزه خلیج فارس چند سال پیش خواهان خریداری پهپاد "هرمس ۴۵۰" ملقب به «زیک» بود.
به گفته این شبکه، مسئولان امنیتی در تل آویو درخواست این کشور عرب حوزه خلیج فارس را رد کردند و همین امر سبب شد تا این کشور از چین پهپاد خریداری کند. وزارت جنگ رژیم اسرائیل در واکنش به این امر اعلام کرد که درباره قراردادهای امنیتی صادرات اظهار نظر نمیکند.
با وجود بایکوت رژیم اسرائیل درخصوص نام این کشور عرب حوزه خلیج فارس به درخواست واحد نظارت نظامی این رژیم، شبکه تلویزیون رسمی رژیم اسرائیل اعلام کرد که نام این کشور امارات است که در سال ۲۰۱۷ میلادی قراردادی با چین برای خریداری پهپاد به منظور اجرای عملیات هجومی و ترور در یمن امضا کرد.
این امر برخی خبرها و گزارشها درخصوص رویکرد بعضی از کشورهای عربی و اسلامی برای توسعه همکاری نظامی و اطلاعاتی با رژیم اسرائیل را دور از انظار عمومی تقویت میکند.
روزنامه صهیونیستی هاآرتص در اواخر ماه نوامبر گذشته در تحقیقاتی فاش کرد: عربستان از سامانههای جاسوسی الکترونیکی اسرائیلی موسوم به "بیگاسوس ۳" استفاده میکند که بر اساس تماسها و قراردادهای امضا شده بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ میلادی از شرکت اسرائیلی "ان. اس. او" خریداری کرد. ارزش اولیه این قرارداد ۵۵ میلیون دلار از مجموع ۲۰۸ میلیون دلار قراردادهای یاد شده بود.
واحد صادرات نظامی وزارت جنگ رژیم اسرائیل ارائه اطلاعات درباره مبادلات تجاری نظامی با کشورهای عربی و اسلامی را که روابط دیپلماتیک با تل آویو ندارند، مستثنی کرده است.
بر اساس اطلاعات سال ۲۰۱۷ وزارت جنگ رژیم اسرائیل، صادرات سلاح تل آویو در سال ۲۰۱۷ میلادی با رشد ۴۰ درصدی در مقایسه با سال قبل از آن به ۹ میلیارد و دویست میلیون دلار رسیده است که ۵۸ درصد این صادرات به کشورهای آسیایی و حاشیه اقیانوس آرام بوده است.
ایال علیمه تحلیلگر امور نظامی و امنیتی در رادیوی رژیم اسرائیل به شبکه الجزیره گفت: برخی کشورهای عربی و اسلامی روابط امنیتی و قراردادهای نظامی خود با تل آویو را پوشیده نگه داشته اند. این امر به نفع اسرائیل نیز هست، زیرا نمیخواهد برای این کشورها که رابطه دیپلماتیک با اسرائیل ندارند یا روابط آنها اساسا از حساسیت برخوردار است، چالش یا مشکلی پیش بیاید.
به گفته وی، درخواست امارات برای خرید پهپاد از رژیم اسرائیل "عجیب و غریب" نیست، زیرا نتانیاهو نخست وزیر و سایر سران این رژیم از "روابط مستحکم" بین تل آویو و کشورهای عربی سخن گفته اند که به درخواست این کشورها همچنان محرمانه باقی مانده است.
وی درباره ماهیت روابط امنیتی و نظامی بین رژیم اسرائیل و کشورهای عربی گفت: میتوانیم از قراردادهای سلاحهای پیشرفته و سامانههای فناوری یا پروژههای نظامی تولیدات مشترک صنایع نظامی اسرائیل و آمریکا سخن بگوییم که مورد توجه کشورهایی در خاورمیانه است که برای بستن قراردادها با تل آویو به سرعت وارد عمل شده اند.
علیمه گفت: رواج قراردادهای تسلیحاتی و افزایش سخن درباره آنها در این مرحله دارای پیش زمینه همکاری اطلاعاتی و هماهنگی امنیتی اسرائیل با "کشورهای میانه روی عرب" در زمینه "مبارزه با تروریسم" بوده است.
"نمرود جون" مدیر مرکز تخصصی "میتفیم" رژیم اسرائیل که در زمینه سیاست خارجی رژیم اسرائیل و خاورمیانه فعالیت میکند، نیز در گفت: وگو با شبکه الجزیره از تاریخ گسترده روابط سری بین این رژیم و برخی کشورهای عربی در زمینه امنیتی، نظامی، دیپلماتیک، اطلاعاتی و و تسلیحاتی سخن گفت.
وی افزود: موضوع جدید این است که پشت پرده این روابط و قراردادها اکنون فاش و منتشر میشود. اسرائیل با قرارداد فروش پهپاد به یک کشور عرب خلیج فارس مخالفت کرد، زیرا اساسا نمیخواست فناوری آن حتی در اختیار کشورهایی که آنها را دوست میداند، قرار گیرد یا اینکه چه بسا این درخواست را به خاطر مخالفت آمریکا رد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید