عون: قطعنامه ۱۷۰۱ همچنان از سوی اسرائیل نقض می‌شود

کد خبر: 875468

رئیس جمهور لبنان در سخنانی در هفتاد و سومین نشست مجمع‌عمومی سازمان‌ملل از نبود عدالت و توازن جهانی انتقاد کرد به نقض مکرر قطعنامه ۱۷۰۱ از سوی رژیم صهیونیستی پرداخت.

عون: قطعنامه ۱۷۰۱ همچنان از سوی اسرائیل نقض می‌شود

خبرگزاری مهر: میشل عون رئیس جمهور لبنان طی سخنانی در جریان هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک اعلام کرد: سازمان ملل باید وجدان جهانی باشد که توان و عدالت را برقرار سازد در موارد متعددی شورای امنیت به علت حق وتو از اتخاذ برحق برای ملت‌ها بازمانده است.

وی افزود: قطعنامه ۴۲۵ پس از ۲۲ سال اجرا نشد مگر پس از فشار مقاومت ملت لبنان و قطعنامه‌ای که به تقسیم فلسطین منجر شد فورا اجرا شد و الزام آور بود در حالی که قطعنامه مربوط به بازگشت آوارگان فلسطینی بود جوهری بر روی کاغذ طی ۷۰ سال باقی ماند.

عون گفت: برای اینکه سازمان ملل رهبری دنیا را برعهده داشته باشد و برای مردم مهم باشد باید اصلاحاتی انجام شود که شامل توسعه شورای امنیت و افزایش تعداد اعضا باشد و اینکه نظام شفاف و دموکراتیک و متوازن وجود داشته باشد. از سوی دیگر مهم است که مجمع عمومی از رویکرد فعلی خود برای جامعه جهانی فراتر رود.

رئیس جمهور لبنان بیان کرد: سازمان باید در راستای حمایت از حقوق بشر در دنیا حرکت کند و لبنان که در اعلانیه جهانی حقوق بشر نقش داشته است بر این نظریه تاکید دارد. نظریه آزادی فردی در جامعه مهم است و هر تعدی که به حقوق بشر در هر کشوری روا داشته می‌شود اساس نزاع‌های آتی است.

وی افزود: لبنان در راستای مقابله با بحران‌های متوالی حرکت کرده و توانسته است که امنیت و ثبات خود را پس از غلبه بر تروریست‌ها برقرار سازد و از نظر سیاسی انتخابات پارلمانی را برگزار کرده است و از نظر اقتصادی طرح‌های را مورد توجه قرار داده است.

عون گفت: بحران‌های همجوار همچنان بر ما فشار وارد می‌کند. با شروع بحران سوریه موج آوارگان به سوی لبنان سرازیر شد و لبنان تا حد امکان موفق به فراهم کردن زندگی کریمانه شد، اما شمار زیاد آوارگان و تبعات آن بر جامعه لبنان زیاد و تحمل این بار غیر ممکن است. با توجه به اینکه بخش اعظم اراضی سوریه امن شده است آوارگان باید به کشورهایشان بازگردند. سوری‌هایی که به لبنان آمده اند پناهنده سیاسی نیستند و بیشتر آن‌ها به سبب اوضاع امنیتی و موضوعات اقتصادی به لبنان آمده اند.

رئیس جمهور لبنان بیان کرد: مجددا بر موضع کشورم برای ثبیت حق بازگشت کریمانه و امن آوارگان به اراضی شان تاکید می‌کنم و مخالف هر گونه اهمال و تعلل در این زمینه هستم یا ربط دادن آن به راهکار سیاسی که مشخص نیست کی حاصل می‌شود هستم و مخالف هر طرح اسکان دادن خواه آوارگان خواه پناهندگان هستم.

عون گفت: از هر طرحی که موضوع آوارگان را حل کند مشابه طرح روسیه استقبال می‌کنیم.

وی با اشاره به بی عدالتی سیاست بین المللی درباره خاورمیانه بهترین گواه آن را موضوع فلسطین دانست که عدالت در آن رعایت نشده است.

رئیس جمهور لبنان گفت: بی عدالتی در این زمینه به جنگ‌های زیادی منجر شده و مقاومت بی پایانی را ایجاد کرده که جز با احقاق حق میسر نمی‌شود. دنیا اخیرا در شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل ضد اعلان قدس به عنوان پایتخت اسرائیل رای داد و باوجود این برخی سفارتخانه به آن منتقل شد و متعاقب آن قانون قومیت یهودی اسرائیل وضع شود و این قانون بر اساس رد طرف دیگر است که همه تلاش‌های صلح را برهم می‌زند.

وی بیان کرد: چرا تصمیم به قطع کمک‌های آنروا گرفته شد؟ آیا رنج‌های آوارگاان تمام شده است که نقش آنروا به پایان برسد؟ یا هدف از تعطیل نقش آن فراهم کردن زمینه نابودی آوارگان و ادغام آن در کشور‌های میزبان برای محور هویت فلسطین است؟ وضع ملت فلسطین امروز این است در همه جای دنیا آواره است آیا خودمان و ملت هایمان راضی هستند؟ آیا وجدان جهانی این را می‌پذیرد؟ آیا این مطابق قوانین و منشور‌های بین المللی است؟ چه تضمینی وجود دارد که کشور‌های کوچک از جمله لبنان همین سرنوشت را پیدا نکنند؟

عون افزود: ملتی شبانه روز خودش را بدون هویت و بدون کشور می‌یابد با تصمیمی از سوی کسانی که باید مدافع کشور‌های ضعیف باشند و تصور کنید که در تصمیمی به ناگاه سرزمین و هویتش را گرفتند و فشار و حملات همه سو به آن وارد می‌کنند تا تسلیم شود.

وی بیان کرد: اسرائیل همچنان قطعنامه ۱۷۰۱ را به شکل زمینی، دریایی و هوایی نقض می‌کند و این با وجود پایبندی کامل لبنان به آن است. دنیا کنونی ما از افراط و تعصب رنج می‌برد و در راستای مخالفت دیگری است مخالفت فرهنگی، دیانتی و رنگی و تمدنی یعنی مخالفت تمام معنی و این بحران به سوی پیچیدگی حرکت می‌کند و هیچ کشوری از آن و آثار مخربش در جوامع و کشور‌ها در امان نیست.

عون گفت: سازمان ملل و قبل از آن مجمع ملل از ممانعت از جنگ افروزی عاجز ماند و نتوانست صلح را محقق سازد به ویژه در منطقه ما و یکی از اسباب به عدم ایجاد فرهنگی جهانی صلح مربوط می‌شود. نیاز امروز به گفتگو بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود گفتگوی ادیان و فرهنگ‌ها و نژاد‌ها و ایجاد موسسات فرهنگی بین المللی درباره اشاعه فرهنگ گفتگو و صلح. لبنان با تعددی که دارد الگویی برای تاسیس آکادمی بین المللی برای گسترش این ارزش آکادمیک انسانی برای دیدار و گفتگو است.

رئیس جمهور لبنان بیان کرد: لبنان طرح اینکه لبنان مرکز بین المللی گفتگوی ادیان و فرهنگ‌ها و نژاد‌ها باشد را داده است و خواستار نمایان شدن این طرح با ایجاد آکادمی آن هستیم تا زمینه گفتگو‌های دائم و تقویت روح همزیستی فراهم شود تا از نزاع‌ها جلوگیری به عمل آید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت