افکار داعش هنوز در عراق زنده است

کد خبر: 838132

رهبر فهرست انتخابی 'الفتح' (نزدیک به گروه های مقاومت اسلامی و الحشد الشعبی در عراق) هشدار داد افکار داعشی هنوز در عراق زنده است و باید ریشه های آن خشکانده شود.

افکار داعش هنوز در عراق زنده است
ایرنا: 'هادی العامری' روز شنبه در همایش گرامیداشت قیام 1920 عراق که نخست وزیر و رییس جمهور و تعدادی از سران عشایر عراق حضور داشتند افزود هنوز اندیشه داعش در عراق وجود دارد و تا وقتی این تفکر زنده است، داعش در این کشور از بین نرفته است.
دبیرکل سازمان بدر که در طول جنگ سه سال با داعش (2014 تا 2017) یکی از فرماندهان نظامی الحشد الشعبی بود تاکید کرد که باید تلاش جدی برای خشکاندن تفکر داعش از طریق برچیدن مدارس آموزش این تفکر در عراق صورت گیرد.
العامری گفت که دانشگاه ها، حوزه های علمیه، سینما و تئاتر و مراکز پژوهشی می توانند در این راستا برای پاک کردن فکر داعشی از عراق کمک کنند.
وی بر ضرورت برخورد با هسته های خفته داعش، دست زدن به عملیات امنیتی پیشگیرانه و جلوگیری از بازگشت فتنه مذهبی به عراق تاکید کرد و افزود که وحدت صفوف و کلمه تنها راه مقابله با داعش است.
هادی العامری، فساد اداری و مالی را یک روی دیگر تروریسم دانست و خاطر نشان ساخت که باید با همه گونه های فساد اداری و مالی در کشور مقابله شود.
وی از قیام 1920 عراق به عنوان یک قیام افتخارآمیز یاد کرد و گفت که مرجعیت عالی دینی عراق همان طور که در قیام 1920 نقش رهبری را داشت همین مرجعیت دینی بعد از قریب یکصد سال در جنگ با داعش، نقش برجسته خود را از طریق فتوای جهاد کفایی مجدد ایفا کرد.
العامری نقش مرجعیت دینی عراق را در طول تاریخ سیاسی عراق حائز اهمیت خواند و گفت که بسیاری تصور می کردند که پایان اشغال آمریکایی عراق تا سال 2030 طول می کشد اما بواسطه وجود و نقش مرجعیت عالی دینی و همراهی مردم با آن، اشغال آمریکایی ها در 2011 به پایان رسید.
این رهبر سیاسی عراق در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تاخیر بوجود آمده در تعیین تکلیف نتایج انتخابات پارلمانی 22 اردیبهشت عراق، از قضات معتمد بر کمیسیون عالی مستقل انتخابات خواست هر چه زودتر نتائج انتخابات پارلمانی را تعیین تکلیف کنند.
وی اضافه کرد که امروز مصادف با 30 ژوئن (9 تیرماه) آخرین روز پارلمان سابق است و باید قضات معتمد بر کمیسیون عالی مستقل انتخابات برای جلوگیری از خلاء قانونی در کشور هرچه زودتر نتائج انتخابات را تعیین تکلیف کرده و به اعتراضات و شکایت ها در خصوص انتخابات رسیدگی کنند.
وی در اشاره ای به ائتلاف اعلام شده میان گروههای پیروز انتخابات، خاطر نشان ساخت که تاکنون تمامی رایزنی ها بین رهبران سیاسی عراق با هدف سنجش مواضع همدیگر بوده است.
العامری ابراز امیدواری کرد که دولت آینده عراق دولت خدمتگزاری به جای دولت سهم خواهی باشد.
همایش قیام 1920 با هدف گرامیداشت نود و هشتمین سال این قیام که علیه اشغال انگلیسی عراق صورت گرفت برگزار شده است.
قیام 1920 به عنوان قیام عشایر جنوب عراق شناخته می شود که متاثر از فتوای مرجعیت عالی وقت (آیت الله میرزا محمد تقی شیرازی) علیه استعمار انگلیس در 30 ژوئن 1920 (9 تیرماه 1299 هجری شمسی) در شهر 'الرمیثه' از توابع استان المثنی آغاز شد و در مدت کوتاهی همه جنوب عراق را در برگرفت.
این قیام به سرعت به مناطق شمال بغداد و استان الانبار نیز کشیده شد و گرچه قیام در مدت کوتاه چند ماهه سرکوب شد اما توانست حاکم نظامی وقت انگلیس را از عراق بیرون کرده و یک حاکم غیر نظامی را جایگزن آن کند و بعد از مدتی عراق استقلال کامل خود را از استعمار انگلیس به دست آورد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت