اسرائیل در «برهوت گزینه‌های روی میز» در یمن

کد خبر: 1335229

یمنی‌ها بامداد چهارشنبه یک بار دیگر با موشک «فلسطین - ۲» به تل‌آویو حمله کردند؛ عملیاتی که باعث شد میلیون‌ها اسرائیلی برای چهارمین بار ظرف یک هفته اخیر به پناهگاه بروند

اسرائیل در «برهوت گزینه‌های روی میز» در یمن

یمنی‌ها بامداد چهارشنبه یک بار دیگر با موشک «فلسطین - ۲» به تل‌آویو حمله کردند؛ عملیاتی که باعث شد میلیون‌ها اسرائیلی برای چهارمین بار ظرف یک هفته اخیر به پناهگاه بروند. حملات رژیم صهیونیستی، امریکا و انگلیس در هفته‌های اخیر، باعث نشده انصارالله حملات خود را به سرزمین‌های اشغالی متوقف کند، به همین دلیل، اسرائیلی‌ها به دنبال گزینه‌هایی متفاوت هستند. گزینه اول، حمله به توانایی‌های نظامی و همچنین زیرساخت‌های یمنی‌ها است، کاری که اسرائیلی‌ها تا همین الان هم انجام داده‌اند ولی بازدارنده نبوده است. یک گزینه دیگر، ترور رهبران انصارالله است؛ چیزی که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی آن را روز دوشنبه به زبان آورد. برخی منابع امنیتی نیز می‌گویند که تل‌آویو برای ایجاد بازدارندگی، باید به ایران حمله کند که حامی و محرک حملات یمنی‌ها است؛ کاری که خطر تشدید درگیری‌ها را به دنبال دارد. دست آخر، اسرائیل از دست یمنی‌ها به شکایت به شورای امنیت سازمان ملل متوسل شد، گزینه‌ای که برای رژیم صهیونیستی که تا الان همه چالش‌ها را با توسل به زور حل کرده، نشانه در دسترس نبودن یک گزینه در دسترس مؤثر است. 

 

به گزارش «جوان»، مرکز سازمان رسانه‌ای انصارالله یمن عصر دیروز اعلام کرد که سرویس‌های امنیتی یمن فعالیت‌های اطلاعاتی مشترک سیا و موساد را خنثی کرده‌اند. جزئیاتی درباره این عملیات تا زمان تنظیم این گزارش منتشر نشده ولی این خبر نشان‌دهنده تلاش برای ایجاد بازدارندگی مقابل یمن در شرایط فقدان گزینه‌های در دسترس است. یمنی‌ها بامداد چهارشنبه نیز برای دومین روز متوالی و چهارمین بار در کمتر از یک هفته، با موشک بالستیک فلسطین- ۲ به تل‌آویو حمله کردند. ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که این موشک یمنی‌ها را هم رهگیری کرده، ولی حتی اگر همین روایت هم ۱۰۰ درصد درست باشد، به صدا درآمدن آژیر‌های خطر در بخش وسیعی از مرکز سرزمین‌های اشغالی، به تعبیر تایمز اسرائیل «میلیون‌ها نفر را برای رسیدن به پناهگاه‌ها به تکاپو انداخت.» ظاهراً چالشی که اسرائیلی‌ها برای رهگیری موشک‌های یمنی با آن روبه‌رو شده‌اند، آنها را مجبور کرده که آژیر خطر را در منطقه وسیع‌تری از حد معمول به صدا دربیاورند، چیزی که باعث می‌شود شمار بیشتری از اسرائیلی‌ها مجبور به پناه گرفتن شوند. سرویس آمبولانس 

Magen David Adom گفته که ۹ نفر هنگام فرار به سمت پناهگاه زخمی شده‌اند و دو نفر دیگر به دلیل اضطراب حاد تحت درمان قرار گرفتند. در حالی که برای میلیون‌ها اسرائیلی، گریز به پناهگاه به یک عادت شبانه تبدیل شده، حزام الاسد، یک مقام ارشد انصارالله دیروز در ایکس به زبان عبری پست کرد: «تا کی ۴ میلیون نفر می‌توانند در پناهگاه‌ها باشند؟»

 

 قطعاً خیر!

اسرائیلی‌ها با کمک امریکا و انگلیس تا کنون چند مرتبه به زیرساخت‌های یمن حمله کرده‌اند. آخرین حمله، مربوط به پنج‌شنبه قبل بود که ۱۴ جنگنده اسرائیلی به پالایشگاه‌ها، تأسیسات انرژی، برق و بنادر یمن حمله کردند؛ عملیاتی که دست‌کم ظرف یک هفته گذشته منجر به ایجاد بازدارندگی مقابل یمنی‌ها نشده است. دنی دانون، نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل در بیانیه‌ای گفته «به نظر می‌رسد حوثی‌ها هنوز درک نکرده‌اند که بر سر کسانی که تلاش می‌کنند به اسرائیل آسیب برسانند چه می‌آید.» اسرائیل کاتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پا از این هم فراتر گذاشت و با گفتن اینکه «ضربات سختی به حوثی‌ها خواهیم زد»، رهبران انصارالله را تهدید به ترور کرد: «همان کاری را که با غزه، لبنان و تهران کردیم با صنعا و حدیده انجام خواهیم داد» ولی دست آخر، یحیی سریع، سخنگوی نیرو‌های مسلح یمن با گفتن اینکه «بمب اتم هم روی صنعا بیندازند حمایت از فلسطین را متوقف نمی‌کنیم»، اقدامات بازدارنده رژیم صهیونیستی را به چالش کشید. حسین البخیتی از اعضای مرکزی انصارالله یمن هم گفته: «هدف قرار دادن غیرنظامی‌ها کار ساده‌ای است. همچنین بندر الحدیده و پالایشگاه رأس عیسی در غرب یمن را و همچنین نیروگاه برق طحبان و حزیز در شمال و جنوب صنعا را، اما آیا اینها حملات یمن به رژیم صهیونیستی و دریای سرخ را متوقف خواهد کرد؟ قطعاً خیر!»

 

 از یهودیان یمنی بپرسید

 در حالی که سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی فاش کرده که اسرائیل در حال آماده شدن برای انجام چهارمین حمله علیه یمن و همزمان، توسعه بانک اهداف در آن است، منابع امنیتی در سرزمین‌های اشغالی می‌گویند که اسرائیل گزینه دردسترس مؤثری برای ایجاد بازدارندگی مقابل یمنی‌ها در اختیار ندارد. جروزالم‌پست نوشته یک راهکار این است که اسرائیل به حملات خود علیه دارایی‌های حوثی‌ها شدت بخشد، همان‌طور که در چندین نوبت قبلاً انجام داده است، ولی این پیشنهاد جروزالم‌پست دست‌کم تا کنون برای کشوری که یکی از فقیرترین‌های جهان است، بازدارنده نبوده است. برایان کارتر از مؤسسه امریکن‌انترپرایز به تایمز اسرائیل می‌گوید: «یک‌سری از اقدامات نیمه‌واکنشی به اثرات قاطع یا کاهش معنی‌دار توانایی‌های نظامی حوثی‌ها منجر نشده است.» او تأکید می‌کند که «حوثی‌ها منصرف نشده‌اند و بلکه بینش قابل‌توجهی در مورد عملکرد دفاعی ایالات متحده در برابر سیستم‌های حمله خود جمع‌آوری کرده‌اند.» ولف کریستین پیس، کارشناس ارشد مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک نیز معتقد است که انصارالله در شرایط تضاد در خارج، موقعیت خود را در داخل تحکیم می‌کنند. او می‌گوید: «تضاد دائمی (با خارج) در واقع انسجام داخلی آنها را تقویت می‌کند.»

گزینه دوم، ترور رهبران انصارالله است، همان چیزی که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اواسط این هفته به انجام آن تهدید کرد، ولی بعید است چنین گزینه‌ای به متوقف شدن حملات یمن متوقف شود. محمدعلی الحوثی، رئیس سابق شورای عالی انقلاب حوثی‌ها دیروز در ایکس نوشت: «نتانیاهو، فکر می‌کنی همان کاری را که با حزب‌الله کردی با ما انجام خواهی داد؟ از یهودیان یمن بپرسید ما که هستیم.» منابع امنیتی در سرزمین‌های اشغالی می‌گویند که انصارالله با حزب‌الله لبنان متفاوت است و به دلیل فاصله جغرافیایی و سایر عوامل، اطلاعات زیادی از فرماندهان و مراکز راهبردی یمن در اختیار ندارند و اسرائیل نیز، بیشتر به اطلاعاتی که از سوی امریکا در اختیار آنها قرار داده می‌شود، متکی است که این مسئله میزان موفقیت در گزینه‌های اینچنینی را با چالش روبه‌رو می‌کند. برخی مقام‌های اسرائیلی همچنین گزینه حمله به ایران را مطرح کرده‌اند. به گزارش کانال فارسی رادیو اسرائیل، بنی گانتس، رهبر حزب «اتحاد ملی» با اشاره به حملات گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی از جمله حوثی‌های یمن به اسرائیل گفت که باید «مستقیم ایران را هدف قرار داد.» ولی یک مقام نظامی اسرائیل معتقد است که حمله به ایران مانع یمنی‌ها نخواهد شد و ممکن است جبهه فوری را دوباره باز کند. به علاوه، برخلاف برخی لفاظی‌ها، برآورد‌های اجماعی در تل‌آویو این نیست که تهران لزوماً عامل تحریک حملات یمنی‌ها است. یک مقام صهیونیست که نخواست نامش فاش شود به شبکه کان گفته که جنبش انصارالله یمن به طور مستقل و نه به دستور ایران تصمیم گرفته است که حملات به اسرائیل را تشدید کند. ولف کریستین پیس، کارشناس ارشد مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک معتقد است اگرچه دشمنی آنها با اسرائیل و غرب کاملاً با جهان‌بینی ایران همسو است، اما حوثی‌ها نیابتی در قالب حزب‌الله یا شبه‌نظامیان شیعه در عراق نیستند. او می‌گوید: «آن‌ها خود را بخشی از محور مقاومت می‌دانند. اما این بدان معنا نیست که آنها دستورات خود را از تهران می‌گیرند.»

 

 پناه به جایی که اسرائیل ۱۵ ماه پناه نمی‌برد

عصر دیروز همچنین منابع یمنی فاش کردند که سرویس‌های امنیتی یمن عملیات جاسوسی سیا و موساد را خنثی کرده‌اند، خبری که جزئیات آن تا لحظه تنظیم این خبر منتشر نشده ولی نشان می‌دهد که اسرائیل و امریکا در برخورد با یمن، از فقدان بانک اطلاعاتی رنج می‌برند. تحت چنین شرایطی، گیدئون ساعر، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی سه‌شنبه شب از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست برای محکوم کردن حملات جنبش انصارالله یمن به اسرائیل، جلسه اضطراری برگزار کند. وی در ایکس نوشت: جنبش انصارالله یمن به طور پیوسته در حال هدف قرار دادن اسرائیل با پهپاد و موشک‌های پیشرفته است. آنها آزادی کشتیرانی در آب‌های بین‌المللی و تجارت جهانی را به مخاطره انداخته‌اند. او از تمامی نمایندگی‌های دیپلماتیک رژیم صهیونیستی در اروپا خواسته است که جنبش انصارالله یمن را تروریستی اعلام کنند. در حالی که مقام‌های اسرائیلی ظرف ۱۵ ماه جنگ در غزه، کمتر به گزینه‌های دیپلماتیک از جمله مراجعه به سازمان ملل فکر کرده‌اند، درخواست ساعر برای جلسه اضطراری شورای امنیت، احتمالاً نشان‌دهنده این است که اسرائیلی‌ها گزینه چندانی برای مقابله با یمن روی میز ندارند.

منبع: روزنامه جوان

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت