خون شیعه در رگهای امیر قطر
امیر فعلی که آن زمان ولیعهد بود، در دیدارش با وزیر دفاع قبلی ما حرفهای خیلی عجیبی زده بود. گفته بود که ما این چند نفری که الآن اینجا هستیم نصفمان از قبیله بنی تمیم هستیم که اینها شیعه عراقی بودهاند و وقتی اجداد ما رفتهاند به نجد عربستان، وهابی برگشتهاند. این عین کلامی است که امیر فعلی قطر آن موقع که ولیعهد بود، گفته بود.
در این بین عبدالله سهرابی سفیر سابق ایران در قطر در مصاحبهای با سایت مشرق درباره سابقه این کینهتوزیهای آل سعود نسبت به ایران گفت: «اینها از همان زمان پایهگذاری جریان وهابیت این فاصله را با جهان تشیع ایجاد کردند. بهواقع اهل سنت را تلاش کردند در مقابل ما قرار دهند. درحالیکه این کذب محض است و جریان اهل سنت واقعی، اصلاً با شیعه مشکلی ندارد و ما باید در جمهوری اسلامی، این را بهعنوان یک استراتژی و بهعنوان یک نکته اصلی در دستور کار قرار دهیم که جریان داعش یک کار فرهنگی و جدای از مسائل اهل سنت است. این جریان دعوا و اختلاف فرهنگی و اعتقادی ما با دولت عربستان سعودی است، اما ما همواره در طول دوران بعد انقلاب سعی کردیم به عربستان نزدیک شویم و ارتباطات داشته باشیم.»
سهرابی همچنین در پاسخ به این سوال که در بحث درگیریها در سوریه، وقتی تعدادی ایرانی را جبهه النصره گروگان گرفته بود، قطر میانجیگری کرد و اینها آزاد شدند، قضیه چه بود؟ گفت: «یکی از مسائلی که باعث شده امروز قطر در محافل بینالمللی سر زبانها بیفتد، تلاش اینها در حل مناقشات بینالمللی است. به خصوص امیر قبلی در مناقشات بینالمللی خیلی مؤثر و فعال بودهاند. حتی در موضوع یمن و بحرین هم اینها چند بار تلاش کردند میانجیگری کنند که دولت عربستان اجازه نداد و به شدت هشدار داد و شاید یکی از اشکالات اساسی بین اینها الآن همین بحث یمن و بحرین است که اختلافنظر دارند. ۴۸ نفر از بازنشستگان سپاه برای زیارت به سوریه رفته بودند که عوامل جبهه النصره اینها را گروگان گرفتند و تهدید میکردند که آنها را میکشد. شرایط نامناسبی بود و دستگاهها فعال شدند و معاون وزیر خارجه قطر را دعوت کردیم آمد تهران و ۱۴ روز در تهران بود و نهایتاً با اشرافی که اینها بر جبهه النصره داشتند، واسطه شدند و آنها آزاد شدند.» سهرابی از سابقهدار بودن این اقدامات بین مسئولین ایرانی و حکام قطر گفت و توضیح داد: «در یک مورد هم تعدادی از شیوخ آل ثانی که نزدیک ۲ سال قبل رفته بودند برای شکار در یکی از کشورهای منطقه، وقتی اینها گیر افتادند، دوستان ما در وزارت خارجه، حزبالله لبنان، با دوستان عراقی بالاخره تلاش کردند آنها آزاد شدند. آنها رفته بودند شکار و برای دولت قطر خیلی سنگین بود گیر افتادن آنها که همه از خاندان و شاهزادگان قطری بودند و طبق شنیدهها یک میلیارد دلار دادند تا اینها که در عراق گیر افتاده بودند آزاد شوند.»
اما شاید جالبترین نکتهای که سهرابی در مصاحبه خود بیان کرده بود، پیرامون اصل و نسب امیر قطر بود. سهرابی توضیح داد: «امیر فعلی که آن زمان ولیعهد بود، در دیدارش با وزیر دفاع قبلی ما حرفهای خیلی عجیبی زده بود. گفته بود که ما این چند نفری که الآن اینجا هستیم نصفمان از قبیله بنی تمیم هستیم که اینها شیعه عراقی بودهاند و وقتی اجداد ما رفتهاند به نجد عربستان، وهابی برگشتهاند. این عین کلامی است که امیر فعلی قطر آن موقع که ولیعهد بود، گفته بود. شاید یکی از چیزهایی که بالاخره بعضی مواقع باعث میشود قطریها، یک مردانگی، ایستادگی، یا تقابلی با جریان مخالف رابطه با جمهوری اسلامی مطرح میکنند، از همین ته مانده خون شیعه در رگشان باشد. البته امیر قطر هم یکبار به من گفت که ۱۶ پشت ما برمیگردد به همین بندر چارک جنوب ایران. بخش اعظم اینها ایرانی الاصل هستند.»
دیدگاه تان را بنویسید