بیانیه‌ شدیداللحن روسیه به تهدید هسته‌ای اشتون کارتر

کد خبر: 572949

وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه در بیانیه‌ای شدیداللحن به تهدید هسته‌ای وزیر دفاع آمریکا پاسخ داد.

خبرگزاری فارس: در بحبوحه تشدید تنش‌ها بین روسیه و آمریکا، وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه در بیانیه‌ای شدیداللحن، نسبت به تهدیدهای هسته‌ای طرف آمریکایی هشدار داد. وزارت خارجه روسیه به یک بیانیه اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا در روز دوشنبه اشاره کرده و آن را تهدیدی برای حمله به روسیه با سلاح‌های هسته‌ای آمریکا خوانده است.
کارتر روز دوشنبه روسیه را به «رفتار تهدیدآمیز هسته‌ای» متهم کرده و گفته بود که حتی بعد از اتمام دوران جنگ سرد هنوز هم برای مهار روسیه به سلاح‌های هسته‌ای نیاز است.
وزیر دفاع آمریکا گفت: «در سر تا سر آتلانتیک، ما در حال نوسازی برگ‌های بازی هسته‌ای ناتو هستیم تا بازداری هسته‌ای و متعارف را به نحو بهتری با هم تلفیق کرده تا روسیه فکر نکند که می‌تواند در درگیری با ناتو می‌تواند از سلاح هسته‌ای بهره ببرد.»
وزارت خارجه روسیه این اظهارات وزیر دفاع آمریکا را به منزله اعلام واشنگتن برای کاستن آستانه استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تعبیر کرده است.
این نهاد روسی در بیانیه‌ای روز پنجشنبه اعلام کرد: «بیانیه کارتر به این معنی است که اگر اگر روس‌ها هدف حمله یکی از متحدان آمریکا قرار بگیرد، آنها آماده حمایت از آن کشور هستند و ما را به استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تهدید می‌کنند.»
این بیانیه می‌افزاید: «تمایل داریم فکر کنیم که واشنگتن اهمیت این بیانیه‌ای و تبعات احتمالی آنها برای امنیت و ثبات منطقه را درک می‌کند.»
مسکو خاطرنشان کرده که در دکترین نظامی فعلی روسیه، استفاده از سلاح‌های هسته‌ای برای جلوگیری از حملاتی که موجودیت این کشور را هدف حمله قرار دهند، در نظر گرفته شده است.
مسکو همزمان با کاهش سطح روابط با آمریکا به پایین‌ترین حد از زمان جنگ سرد بر سر تحولات اوکراین، شدیداً به استقرار نیروهای ناتو در مرزهای روسیه و همچنین استقرار سامانه پدافند موشکی ناتو در اروپا اعتراض کرده است. اختلافات بر سر جنگ خونین سوریه، روابط دو کشور را بیش از پیش وارد تنش کرده است.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه همچنین آمده است: «ما متوجه شده‌ایم که لفاظی‌های جنگ‌طلبانه رئیس پنتاگون تا اندازه زیادی اهداف نوسازی مداوم سلاح‌های هسته‌ای آمریکا را آشکار می‌کند.»
بیانیه مسکو می‌افزاید: «راهبرد اعمال فشار بر روسیه با زور که ظاهراً بر اساس منطق برنامه‌ریزان پنتاگون به قصد شانه‌زوری هسته‌ای (nuclear brinksmanship) انجام می‌شود، با بنیان‌های خطرناک‌تر و پیشرفته‌تری در زمینه مسائل فنی - نظامی مواجه خواهد شد. » وزارت خارجه روسیه همچنین خاطرنشان کرده که به اقدامات دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا که مدعی خلع سلاح هسته‌ای آمریکا شده «با ظن ویژه‌ای» نگاه می‌کند و معتقد است که بیشتر این اقدامات توسط این دولت انجام می‌شوند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت