جدیتربین موضع پوتین درباره اوکراین، آمریکا و بریکس

کد خبر: 1312945

رئیس‌جمهور روسیه امروز درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نظرش درباره هریس و ترامپ، وضعیت درگیری در مناطق مرزی و تلفات ارتش اوکراین، تمایل کشورها برای همکاری یا پیوستن به بریکس و اقدام بی‌معنای آلمان در استفاده از "نورد استریم" و غیره صحبت کرد.

جدیتربین موضع پوتین درباره اوکراین، آمریکا و بریکس

به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، امروز، پنجشنبه، در نشست عمومی نهمین مجمع اقتصادی شرق در ولادی‌واستوک، تاکید کرد که انتخاب رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده آمریکا مسئله‌ای است که تنها به مردم این کشور مربوط می‌شود.

وی گفت: «مسلماً ما با رهبران برخی کشورهای اروپایی و ایالات متحده هیچ تماس تلفنی نداریم، هرچند این ما نبودیم که از ادامه تماس‌ها خودداری کردیم و آنها این محدودیت را ایجاد کردند. البته تبادل اطلاعات از راههای مختلف، از جمله از طریق رسانه‌ها صورت می‌گیرد. درباره انتخابات هم باید یادآور شدم که در نهایت، انتخاب با مردم آمریکاست و ما با احترام به این انتخاب برخورد خواهیم کرد.»

پوتین همچنین به کامالا هریس اشاره کرد و گفت: «او با خنده‌ای بسیار پرانرژی و شاداب می‌خندد و سعی دارد نشان دهد که حالش خوب است.» 

رئیس جمهور روسیه افزود که در انتخابات از او حمایت می‌کند. وی درباره دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوری‌خواه نیز گفت: «او [ترامپ] تحریم‌ها و محدودیت‌های بیشتری علیه روسیه اعمال کرد که هیچ رئیس‌جمهور دیگری پیش از او انجام نداده بود. اگر حال خانم هریس خوب باشد، شاید از اعمال چنین اقداماتی خودداری کند.»

مسکو هرگز از مذاکرات درباره اوکراین خودداری نکرده است

رئیس‌جمهور روسیه در بخش دیگری از اظهاراتش اعلام کرد که روسیه هرگز از مذاکرات درباره اوکراین خودداری نکرده، اما این مذاکرات باید بر اساس پارامترهای مورد توافق در استانبول باشد، نه بر اساس «درخواست‌های خیالی». پوتین در این باره گفت: «آیا ما آماده مذاکرات با اوکراین هستیم؟ ما هرگز از آن خودداری نکردیم، اما باید بر اساس اسنادی باشد که در استانبول توافق و عملاً امضا شده‌اند.»

وی همچنین گفت که در سال 2022، روسیه تقریباً به توافق صلح با اوکراین رسیده بود تا زمانی که بوریس جانسون، نخست‌وزیر وقت انگلیس، به اوکراین سفر کرد و این مذاکرات متوقف شد. به گفته پوتین، جانسون به زلنسکی گفت: «نه، شما جنگ را ادامه دهید، ما به شما کمک خواهیم کرد.»

رئیس‌جمهور  یادآور شد که مقامات کی‌یف به مردم خود اهمیتی نمی‌دهند و اوکراین احتمالاً سن خدمت سربازی را کاهش خواهد داد و کودکان را هم به خدمت خواهد گرفت. وی یادآور شد که این درگیری‌ها در اوکراین از کودتای خونین در کی‌یف در سال 2014 آغاز شد و علت‌های اصلی آن امروز کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند.

اشاره پوتین به تلفات سنگین نیروهای اوکراینی در مناطق مرزی 

رئیس‌جمهور روسیه اعلام کرد که نیروهای مسلح  به تدریج نیروهای اوکراینی را از مناطق مرزی کشور خارج می‌کنند و اوضاع در حال تثبیت است، در حالی که  ارتش اوکراین متحمل تلفات سنگین  از لحاظ نیروها و تجهیزات خود شده‌ است. پوتین گفت: «دشمن تلفات بسیار زیادی در نیروی انسانی و تجهیزات داشته است. من اینجا نمی‌خواهم جزئیات را شرح دهم، وزارت دفاع این داده‌ها را منتشر می‌کند. این [تلفات سنگین] می‌تواند به فروپاشی خطوط دفاعی آنها در مهم‌ترین مناطق منجر شده و باعث از دست رفتن توانایی رزمی تمامی نیروهای مسلح اوکراین شود، و این دقیقاً همان چیزی است که ما به دنبال آن هستیم.» 

وی اضافه کرد که مساحت مناطق آزاد شده در روزهای اخیر نه به صدها متر، بلکه به کیلومترهای مربع رسیده است. پوتین همچنین حملات به منطقه کورسک و نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را «حملات تروریستی بسیار خطرناک» توصیف کرد و افزود: «فقط می‌توان تصور کرد که اگر ما پاسخ متقابل دهیم، چه اتفاقی برای این بخش از اروپا خواهد افتاد.»

بیش از 30 کشور برای همکاری با بریکس اعلام آمادگی کرده‌اند

رئیس‌جمهور روسیه همچنین در این مجمع اعلام کرد که بیش از 30 کشور جهان تمایل خود برای همکاری یا پیوستن به گروه بریکس را اعلام کرده‌اند.

ولادیمیر پوتین توضیح داد: «روابط بین اعضای بریکس به‌طور ثمربخشی در حال توسعه است. روابط ما با دیگر اعضای بریکس بسیار موفقیت‌آمیز است و با موفقیت در حال پیشرفت است. روسیه، چین و هند بنیان‌گذاران این سازمان هستند. در سال 2005 ما این فرایند را با ایجاد گروه ریک (روسیه، هند و چین) آغاز کردیم. سپس برزیل و بعد از آن آفریقای جنوبی به ما پیوستند. اکنون دایره مشارکت‌کنندگان را گسترش داده‌ایم. این یک فرایند بسیار خوب است. در حال حاضر بیش از 30 کشور تا به امروز تمایل خود را برای همکاری نشان داده‌اند و برخی از آن‌ها علاقه‌مند به پیوستن به بریکس هستند.»

وی افزود: «کشورهای جدید که به بریکس می‌پیوندند، خودکفا هستند، فرهنگ‌های مستقل و اقتصادهای رو به رشد دارند و بدون تردید در توسعه بریکس سهم مهمی خواهند داشت.»

روسیه همیشه از شهروندان خود در خارج از کشور محافظت خواهد کرد

ولادیمیر پوتین در بخش دیگری از اظهاراتش درباره تبادل اخیر زندانیان با ایالات متحده، وعده داد که روسیه همواره از شهروندان خود در خارج از کشور محافظت خواهد کرد. او گفت: «ما همیشه به تمامی شهروندان روسی که به کمک دولت نیاز دارند، به یکسان توجه می‌کنیم و در آینده نیز این کار را ادامه خواهیم داد.»

به گفته رئیس‌جمهور روسیه، کشورهای مختلفی در کار تبادل زندانیان با ایالات متحده شرکت داشتند. او افزود: «برای مثال، در مورد روزنامه‌نگار آمریکایی که در واقع تحت پوشش خبرنگاری، مأموریت‌های اطلاعاتی انجام می‌داد، شاهزاده عربستان سعودی نقشی فعال داشت، و ما از او بسیار سپاسگزاریم، زیرا این تلاش‌ها در نهایت به بازگشت شهروندان ما به میهن منجر شد.»

پوتین همچنین یادآور شد، و در نهایت، ترکیه محل انجام مذاکرات نهایی برای حل‌وفصل مسائل مربوط به تبادل زندانیان را فراهم کرده است.

روسیه هیچ‌گونه ادعایی علیه پاول دوروف ندارد

ولادیمیر پوتین اعلام کرد که روسیه، برخلاف برخی کشورها، هیچ‌گونه ادعایی علیه پاول دوروف، بنیان‌گذار پیام رسان تلگرام ندارد. رئیس‌جمهور گفت: «ما هیچ‌گونه ادعایی علیه او نداشتیم. هرچند می‌دانم که بسیاری از کشورها مشکلاتی با او داشتند. این ادعاها به دلیل استفاده برخی افراد و نهادها از تلگرام برای فعالیت‌هایی بوده که ممکن است به اقتصاد یا امنیت کشورها آسیب برساند. البته این موضوع تنها به تلگرام محدود نمی‌شود و به همه پلتفرم‌های مشابه نیز مربوط است.»

پوتین یادآور شد: «اگر با دوروف این‌گونه برخورد می‌کنند، احتمالاً باید دیگران را نیز دستگیر کرد یا تحت حصر خانگی یا هر نوع بازداشت دیگری که آزادی‌شان را محدود می‌کند قرار دهند. بنابراین، خود این اقدام [مقامات فرانسوی] برای من خیلی قابل‌فهم نیست، زیرا به‌نظر می‌رسد این اقدام به‌صورت انتخابی انجام شده است.»

امتناع آلمان از استفاده از خط باقی‌مانده "نورد استریم" ناعاقلانه است

ولادیمیر پوتین اعلام کرد که امتناع آلمان از استفاده از خط باقی‌مانده «نورد استریم» نوعی «شیزوفرنی» و اقدامی بی‌معنی است. او یادآور شد که آلمان می‌تواند با روسیه توافق کند که خط باقی‌مانده را فعال کند و در صورت لزوم آن را متوقف کند.

رئیس‌جمهور گفت: «اینکه چرا آن‌ها این کار را نمی‌کنند، من دلیل آن را درک نمی‌کنم. آن‌ها می‌توانند از طریق اوکراین و ترکیه گاز دریافت کنند، اما از خطی که از کف دریای بالتیک عبور می‌کند، نمی‌توانند! به نظر من، این نوعی تحریف حرفه‌ای و شیزوفرنی است.»

او همچنین اشاره کرد که روسیه به‌تدریج صادرات خود به سایر مناطق جهان، به‌ویژه به چین، را افزایش خواهد داد و این مسئله هیچ ارتباطی با رویدادهای اوکراین ندارد.

تأکید پوتین بر لزوم تضمین حاکمیت منابع طبیعی روسیه

ولادیمیر پوتین تأکید کرد که روسیه باید حاکمیت انرژی و منابع طبیعی خود را تضمین کند تا بتواند یک پایگاه پایدار برای تأمین اقتصاد ملی با مواد خام و سوخت ایجاد کند. او گفت: «ما باید با استفاده از فناوری‌های بومی و نوآوری‌های علمی در زمینه محیط‌زیست و بهره‌برداری از منابع، حاکمیت منابع کشور را تضمین کنیم.»

پوتین یادآور شد که منطقه شرق دور روسیه از منابع طبیعی غنی برخوردار است: 80 درصد الماس و اورانیوم، بیش از 70 درصد نقره و 60 درصد طلای کشور  را تامین می‌کند. 

رئیس‌جمهور روسیه همچنین تأکید کرد که کشورهای جنوب جهانی باید به هدف رهبری اقتصادی در جهان دست یابند و این وظیفه حتماً محقق خواهد شد.

پوتین ادامه داد که روسیه باید شرکت‌های چینی را به سرمایه‌گذاری در کشور جذب کند. او گفت: «ما باید به دقت به امتیازات و مشوق‌هایی که دولت چین در سرزمین خود، به‌ویژه در مناطق مرزی، ارائه می‌دهد، توجه کنیم تا بتوانیم شرکت‌های سایر کشورها، به‌ویژه چین را به سرمایه‌گذاری در روسیه ترغیب کرده و شرایط جذاب‌تری برای آنها فراهم کنیم.»/تسنیم

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت