غریب آبادی: گزارش هیات حقیقتیاب فاقد وجاهت قانونی و حقوقی است
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با تاکید بر اینکه گزارش هیات حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران فاقد وجاهت قانونی و حقوقی است، گفت: هیات به اصطلاح حقیقتیاب حقایق را به شکل هدفمندی وارونه جلوه داده است.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان با تاکید بر اینکه گزارش هیات حقیقتیاب شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه ایران فاقد وجاهت قانونی و حقوقی است، گفت: هیات به اصطلاح حقیقتیاب حقایق را به شکل هدفمندی وارونه جلوه داده است.
به گزارش قوه قضاییه، هیات ایرانی به سرپرستی کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل و دبیر ستاد حقوق بشر، روز دوشنبه، ۲۸ اسفند، در پنجاه و پنجمین نشست شورای حقوق بشر در ژنو حضور یافت.
علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو، عسکر جلالیان، معاون حقوق بشر و امور بینالملل وزارت دادگستری، مرضیه افخم، مدیرکل زنان و حقوق بشر وزارت امور خارجه، خسرو حکیمی، معاون قضایی دبیر ستاد حقوق بشر و صادقی نیارکی، رییس کل دادگستری استان گیلان از جمله اعضای هیات ایرانی هستند که کاظم غریبآبادی را در این سفر همراهی کرده اند.
غریبآبادی در این نشست با بیان اینکه هیات به اصطلاح حقیقتیاب در نتیجه لابیگریها و بدهبستانهای سیاسی برخی کشورهای غربی ایجاد شد و گزارش آن نیز تحت فشار این کشورها به نگارش درآمده است، تصریح کرد: نقش اصلی در این کارزار سیاسی را دولت آلمان، همان کشوری که رژیم صدام را به سلاح کشتار جمعی شیمیایی مجهز کرد و در اثر استفاده از این سلاحها، بیش از ۱۳ هزار نفر شهروند ایرانی شهید و بیش از یکصد هزار نفر نیز مصدوم شدند، برعهده داشت.
وی ادامه داد: کشورهای مدعی حقوق بشر مانند آمریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه، کانادا و ... در حالی به بهانه فوت یکی از شهروندان ایرانی ژست حقوق بشری به خود گرفته و با ایجاد مکانیسم سیاسی هیات حقیقتیاب خود را بهعنوان حامیان زنان و کودکان ایرانی معرفی میکنند که با تصویب و اجرای تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی یکجانبه، بهصورت جدی حقوق دهها میلیون ایرانی را نقض کردهاند و در قبال کشتار بیش از ۱۰۳ هزار نفر انسان بی گناه و انهدام کاملِ صدها هزار ساختمان در نوار غزه توسط رژیم اشغالگر قدس سکوت اختیار کرده و ناتوان از هرگونه اقدامی هستند.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه بیان کرد: از سوی دیگر این کشورها از تروریستهایی که جان بیش از ۱۷ هزار انسان بیگناه شامل زنان و کودکان در ایران را گرفتهاند، حمایت کرده و آنها را در سرزمینهای خود جای دادهاند؛ آیا اینها جز جنایت علیه بشریت است؟!
غریبآبادی با تاکید بر اینکه دادهها و اطلاعات موجود و شواهد و قرائن نشان میدهد که مخالفان ایران از مدتها قبل از آغاز ناآرامیها در شهریورماه سال گذشته، مترصد بهانهای برای بحرانزایی در کشور بودهاند، خاطرنشان کرد: بر این اساس در کمترین زمان ممکن پس از پخش خبر فوت یک شهروند ایرانی، وارد مرحله موجآفرینی شده و با به دست گرفتن فضای تبلیغاتی، پروژه خود را آغاز کردند.
دبیر ستاد حقوق بشر با ابراز تاسف نسبت به اینکه هیات بهاصطلاح حقیقتیاب به دلیل وابستگی اساسی که به برخی کشورهای غربی داشته، فاقد حداقل میزان استقلال و بیطرفی بوده است، اظهار کرد که در سراسر گزارش هیات اثری از نقش کشورهای خارجی، رسانههای خارجی و ضد ایرانی، شبکههای اجتماعی و گروهکهای تروریستی در ایجاد و توسعه اغتشاشات که مستندات آنها طی گزارشهای متعدد در اختیار سازوکارهای حقوق بشری قرار گرفته است، یافت نمیشود.
وی با اشاره به گزارش کمیته ویژه ناآرامیهای ۱۴۰۱ که از سوی رئیسجمهور تشکیل شد، افزود: در همین رابطه، کمیته ویژه بررسی ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ که در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ از سوی رئیسجمهوری اسلامی ایران و با هدف شفافسازی، بررسی دقیق و بیطرفانه و رفع و جبران هرگونه تضییع حق و حقوق شهروندان در جریان این ناآرامیها تشکیل شد، در گزارش خود که ۱۲ روز قبل به رئیس جمهور ارائه کرد، اعلام کرد: «جمهوری اسلامی ایران سال گذشته با تجمعات مسالمتآمیز مواجه نبوده است، بلکه صدمات زیاد به نیروهای مجری قانون، خسارات بالای وارده به اموال و اماکن خصوصی و عمومی، آشوبهای سازمانیافته و دخالت و حمایت برخی کشورهای خارجی از آشوبگران و تحرکات و خرابکاریهای آنها حاکی از این است که ایران با اغتشاشات تمام عیار مواجه بوده است».
معاون امور بینالملل قوه قضاییه تصریح کرد: مایه تاسف است که این هیات وصف حقیقتیابی به خود اطلاق کرده است، اما عامدانه چشم خود را به نقض حقوق ۷۹ نفر از مردم مدافع امنیت و نیروهای مجری قانون که در نتیجه خشونت گسترده اغتشاشگران و آشوبطلبان جان خود را از دست داده و همچنین بیش از ۷ هزار نیروی مجری قانون که مصدوم شدند، بسته و به ورود بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال خسارات گسترده مالی به اماکن و اموال عمومی و خصوصی توجهی نکرده است.
وی یادآور شد: هیات بهاصطلاح حقیقتیاب گرچه مدعی است که در پی بررسی دقیق حادثه و کشف حقیقت بوده است، اما با انتشار یک گزارش غیر مستند و غیرحرفهای آشکارا نشان داد که جز سرپوش نهادن بر حقیقتها و وارونه جلوه دادن آن، ماموریت و هدفی نداشته است.
غریبآبادی با بیان اینکه گزارش این هیات، در واقع، واگویی و مشروعیت بخشی به ادعاهای بیاساسی است که مکررا در رسانههای ضد ایرانی و از تریبونهای برخی دولتهای غربی مطرح شده است و فاقد هرگونه منبع مستند است، تصریح کرد: تمام این بازی سیاسی در شرایطی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران در جریان اغتشاشات سال ۱۴۰۱ اقدامات گستردهای را برای صیانت از حقوق مردم و مبتنی بر مسئولیتپذیری انجام داده است.
وی یادآور شد: در این راستا، کمیته ویژه منتخب رئیسجمهور در یافتههای خود با تایید مسئولیتپذیری و اقدامهای صیانتی دولت جمهوری اسلامی ایران در جریان اغتشاشات سال گذشته، اعلام کرد: نتایج تحقیقات کمیته ویژه تایید میکند که نهادهای حاکمیتی ذیربط از جمله دستگاهای انتظامی، امنیتی و نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ مسئولانه عمل کردهاند.
دبیر ستاد حقوق بشر از صدور دستورالعملهای فوری و بهموقع دستگاههای انتظامی و امنیتی برای کنترل ناآرامیها با کمترین میزان توسل به زور و مبتنی بر خویشتنداری، استفاده از نیروهای آموزشدیده، تلاش دستگاه قضایی برای به حداقل رساندن تعداد پروندههای تشکیلی، عفو گسترده متهمان و محکومان مرتبط با ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ در چارچوب فرمان عفو مقام معظم رهبری، رسیدگی به شکایات مردمی درباره نحوه رفتار مجریان قانون و ضابطان قضایی در جریان ناآرامیها و برخورد با متخلفان ناشی از قصور یا تقصیر، پرداخت خسارات مالی و دیه به بازماندگان و وراث جانباختگان، پرداخت خسارت به مصدومین و زیاندیدگان ناآرامیهای سال ۱۴۰۱ و همچنین پرداخت خسارت اموال و اماکن عمومی و خصوصی ناشی از ناآرامیها، بهعنوان جلوههایی از این مسئولیتپذیری یاد کرد.
وی خاطرنشان کرد که گزارش هیات بهاصطلاح حقیقتیاب، فاقد وجاهت قانونی و حقوقی بوده و از اعتبار است و جمهوری اسلامی ایران آن را کاملا رد میکند.
غریبآبادی یادآور شد: این هیات که توسط برخی کشورهای غربی و با پول اهدایی آنها و پس از شکست پروژه بیثبات سازی داخلی در ایران ایجاد شد، با انتشار مجموعهای سازمان یافته از تحریف واقعیات و دروغپردازیها، نه تنها حقیقتیابی نکرده، بلکه حقایق را به شکل هدفمندی نیز وارونه جلوه داده است.
انجمن چترا: گزارش جاوید رحمان با استانداردهای دوگانه و سیاسیکاری همراه بود
شماری از سمنهای ایرانی با جاوید رحمان، به اصطلاح گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران و به اصطلاح هیات حقیقتیاب گفت و گوی تعاملی داشتند.
نماینده انجمن چترا اظهار کرد: با عنایت به اینکه امروز، آخرین فرصت گفتوگو با شما در کسوت گزارشگر ویژه ایران است، در این ماموریت، مسئولیت داشتید تا در ظرفیت متصدی رویههای ویژه، در راستای تاثیر مثبتی بر همه مسائل حقوق بشر در کشوری که برای رسیدگی به آنها تاسیس شدهاید گام بردارید؛ استقلال، عینی بودن و عدم گزینش در توجه به مسائل حقوق بشری و حذف استانداردهای دوگانه و سیاسی شدن نیز از جمله اصولی بود که میتوانستید با توسل به آن، سهمی کوچک در این تاثیر مثبت داشته باشید؛ لیکن شما انتخاب شما، مسیر دیگری بود.
وی با اشاره به گزارش ادعایی اخیر جاوید رحمان درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، بیان کرد: در گزارش اخیر خود، همسو با رویه پیشین، نسبت به وضعیت اقلیتهای قومی، زبانی و مذهبی مکررا ابراز نگرانی کردهاید؛ بایستی به عنوان یک شهروند مستقر در ایران بگویم در کشور ما صحبت از تنوع قومیتها و ادیان مختلف است که با وجود تلاشهای جریانهای تجزیهطلب، در کنار هم، همزیستی مسالمتآمیز دارند؛ طبعا فردی که اقدامی مغایر با قوانین داخلی مرتکب میشود، یا زن است یا مرد؛ انسانی است متعلق به قوم لر، کرد، گیلک، بلوچ، عرب، ترکمن و فارس؛ برخلاف ادعاها، فردی فقط به جرم کرد یا لر بودن اعدام نشده است و نخواهد شد؛ در ادامه ابراز نگرانی درباره اقلیتها، به مسئله افزایش بودجه شهرهای کردنشین و آذری پرداختهاید؛ انتظار میرفت، ضمن تایید یافتههای خانم دوهان، از راهکار اصلی، که همانا مسئله رفع تحریمهای ظالمانه در راستای بهبود حقوق اقتصادی شهروندان است، نیز توضیحات مبسوطتری را به زبان آمار به میان میآوردید.
نماینده انجمن چترا در بخشی دیگر گفت: امید داریم، دیگر متصدیان ویژه کشوری، از چالشها و پیامدهای منفی عدم تبعیت شما از دستورالعمل رویههای ویژه، تجربه گرفته و از این باب، تاثیری در پیشبرد ماموریت شورای حقوق بشر داشته باشید.
انجمن دفاع از قربانیان ترور خطاب به جاوید رحمان: حقوق بشر گزینشی راهبردی در تنظیم گزارشها است
نماینده انجمن دفاع از قربانیان ترور در واکنش به گزارش ادعایی جاوید رحمان، به اصطلاح گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، در مطلبی با عنوان لزوم رویکرد سازمان ملل در موضوع حقوق بشر تاکید کرد: این گزارشها هیچگاه مبین حقیقت وضعیت حقوق بشر در ایران نبوده است.
وی اعلام کرد: سالها است که موضوع حقوق بشر در ایران تحت شدیدترین نظارتهای بین المللی قرار گرفته است، اما متاسفانه این روند هیچگاه بر ریل عدالت حرکت نکرده است؛ فوت خانم امینی در سال گذشته و اتفاقهای پس از آن نیز بر این روند افزود و آقای جاوید رحمان نیز در بخشهایی از گزارش خود به این جریانات پرداختند، اما این گزارشها هیچگاه مبین حقیقت وضعیت حقوق بشر در ایران نبوده است.
نماینده انجمن دفاع از قربانیان ترور همچنین گفت: بیتوجهی گزارشگر محترم به جنایتهای تروریستی در ایران که نمونههای اخیر آن حملات تروریستی به حرم شاهچراغ در شیراز و گلزار شهدا در کرمان با بیش از ۱۰۰ شهید و ۳۰۰ مجروح بود، در مقابل پرداختن مفصل به مرگ مشکوک برخی از افراد در جریان درگیری سال گذشته، نشان از رویکرد جانبدارانه به موضوعهای حقوق بشری در ایران دارد.
وی پرسید: آقای گزارشگر، چرا در گزارش خود اشارهای به نقش و اقدامهای تروریستها در گسترش ناآرامیهای سال گذشته که منجر به کشته شدن انسانهای بیگناه شد نکردید، تروریستهایی که بارها در اطلاعیههای خود به اقدامهای تروریستی در شهرهای مختلف ایران اعتراف کردهاند؛ لذا این دیدگاه شکل گرفته که شما نسبت به حقوق بشر قربانیان ترورهای اخیر ایران هیچ اهتمامی نداشته و حقوق بشر گزینشی راهبرد شما در تنظیم گزارشات است.
نماینده انجمن دفاع از قربانیان ترور در پایان تاکید کرد: زمان آن رسیده شورای حقوق بشر برای پایان دادن به این دوگانگی در رفتار، راهبردی حرفهای و مبتنی بر منشور ملل متحد را در پیش گیرد و این مهم در گرو پرهیز از سیاست زدگی و فضاسازی دولتهای قدرتمند و تبلیغات مغرضانه برخی رسانههای غربی است؛ چرا که رویکرد کنونی منجر به بیاعتباری شورای حقوق بشردر نزد افکار عمومی میشود.
چین: تحریمهای یکجانبه علیه ایران خلاف حقوق بشر است
نماینده چین نیز در این نشست ضمن انتقاد از تحریمهای یکجانبه برخی کشورها علیه ایران، گفت که این اقدامات خلاف حقوق بشر است.
بلاروس: گزارش جاوید رحمان بر اساس اطلاعات جعلی است
نماینده بلاروس نیز در سخنانی با بیان اینکه هدف گزارشگر به ااصطلاح ویژه سیاسیکاری است و نه همکاری با ایران، عنوان کرد که گزارش جاوید رحمان براساس اطلاعات جعلی است.
بروندی: سیاسیکاری و انتخاب گزینشی و استاندارد دوگانه فقط موجب تنش بین کشورها میشود
نماینده بروندی در بخشی دیگر از نشست، گفت: سیاسیکاری و انتخاب گزینشی و استاندارد دوگانه فقط موجب تنش بین کشورها میشود.
نیکاراگوئه: گزارشگران سازمان ملل باید گزارشهای خود را بیطرفانه و با عینیت ارائه دهند
نماینده نیکاراگوئه هم در ادامه نشست تاکید کرد: گزارشگران سازمان ملل باید گزارشهای خود را بیطرفانه و با عینیت ارائه دهند.
سودان: از ایران برای تلاشهایش در زمینه پیشبرد حقوق بشر قدردانی میکنیم
نماینده سودان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه پیشبرد حقوق بشر مسئولیت همه کشورهاست، گفت: از ایران برای تلاشهایش در زمینه پیشبرد حقوق بشر قدردانی میکنیم.
مقام سودانی، اظهار کرد که این کشور با گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور تحریمهای یکجانبه، درباره تاثیر تحریمها بر ایران موافق است.
سوریه: دمشق بر لزوم پایان اینگونه ماموریتها تاکید میکند
نماینده سوریه در این نشست در سخنانی با اشاره به اینکه سوریه از ایران به دلیل تلاش برای دفاع از حقوق مردم خود قدردانی میکند، گفت: برای سالیان شاهد هستیم که این گزارشهای سیاسی از اصول خود فاصله گرفته اند.
وی بیان کرد: دمشق بر لزوم پایان اینگونه ماموریتها تاکید می کند.
ونزوئلا: ایران فعالانه در روندهای چندجانبهگرایی حضور دارد
نماینده ونزوئلا در بخشی دیگر با تاکید بر اینکه یکجانبهگرایی موجب تخریب روندهای چندجانبه میشود، گفت: ایران فعالانه در روندهای چندجانبهگرایی حضور دارد.
وی اظهار کرد: ما کاملا از تلاشهای ایران برای حفاظت از حقوق مردم خود دفاع میکنیم.
واکنش روسیه به گزارش ادعایی جاوید رحمان
نماینده روسیه در ژنو نیز در سخنان خود به موضوع تحریمها علیه ایران و تاثیرهای آن اشاره کرد.
غریب آبادی: گزارش هیات حقیقتیاب فاقد وجاهت قانونی و حقوقی است
واکنش نماینده ایران به گزارش ادعایی جاوید رحمان
جاوید رحمان، به اصطلاح گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران روز دوشنبه، ۲۸ اسفند در در جریان پنجاهو پنجمین نشست شورای حقوق بشر اظهاراتی ادعایی و نخنما شده را درباره ایران مطرح کرد.
گزارش جاوید رحمان که بر مبنای ادعاها و خبرسازیهای رسانهای استوار بود، تکراری از گزارشهای پیشین او درباره ایران بود.
در همین حال کریم دوست، نماینده ایران در واکنش به ادعاهای جاوید رحمان، گفت: بار دیگر میخواهم تاکید کنم که کشور من جمهوری اسلامی ایران ماموریت گزاشگر ویژه سازمان ملل را به رسمیت نمیشناسد.
کریم دوست با اشاره به اینکه گزارش قابل پیشبینی و تحریف شده رحمان نتیجه ماموریتی کاملا سیاسی است، اظهار کرد: ماموریت جاوید رحمان بخشی از یک کارزار هماهنگ علیه کشور ایران است.
نماینده ایران در نشست با بیان اینکه گزارش مذکور تنها دستور کار سیاسی حامیان خود را در نظر دارد، عنوان کرد: چگونه ادعاهای آنها و نگرانیشان درباره حقوق بشر با وجود نسلکشی در غزه معتبر است؟
سخنرانی سمنهای ایرانی در نشست شورای حقوق بشر
انجمن تالاسمی ایران و پیامآوران همیاری از جمله نهادهای ایرانی بودند که در نشست شورای حقوق بشری به تشریح تاثیر تحریمها بر دسترسی حقوق بشر پرداختند.
انجمن مدافعان حقوق بشر نیز اعلام کرد: دو دهه بعد از پایان جنگ بسیاری از مصدومین شیمیایی از آثار جراحات رنج می برند؛ بسیاری از آنها در سال های اخیر به دلیل عدم دسترسی به دارو جان خود را از دست دادهاند.
جستوجوی صلح در «پایتخت بیانیهخوانی جهان»
ژنو را هاب سازمانهای جهانی مینامند؛ ۴۰ سازمان بینالمللی، ۱۸۰ نمایندگی دائم کشورها و بیش از ۴۰۰ سازمان غیردولتی در «پایتخت صلح جهانی» مستقر هستند؛ از مقر اروپایی سازمان ملل گرفته تا صلیب سرخ جهانی، سازمان بینالمللی کار، سازمان جهانی بهداشت، کمیته حقوق بشر سازمان ملل و دهها نهاد مهم جهانی دیگر.
این نهادها در شهری گرد هم آمدهاند که به خود لقب «پایتخت صلح جهانی» داده است.
روزی نیست که در سالنهای مقر اروپایی سازمان ملل نشستی یا به قول خودشان پنلی در رابطه با حقوق بشر برگزار نشود.
سالانه حدود ۳ دوره نشست شورای حقوق بشر در ژنو برگزار میشود؛ آخرین دوره و پنجاهوپنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو از ۲۶ فوریه (۷ اسفند) آغاز شده و تا ۵ آوریل (۱۷ فروردین) ادامه دارد.
بر اساس آمار منتشر شده، در سال ۲۰۲۲ بیش از ۸ هزار نشست در مقر اروپایی سازمان ملل با محورهایی که به نوعی با حقوق بشر مرتبط هستند، برگزار شده است.
در سطور بالا به امنیت بالا و رفاه ساکنان ژنو اشاره شد، اما نتیجه هزاران ساعت نشست و ملاقات در این شهر باید منجر به ایجاد امنیت و رفاه برای تمام ساکنان زمین شود؛ امری که هیچگاه محقق نشده است.
در همین روزهایی که پنجاهوپنجمین نشست شورای حقوق بشر در حال برگزاری است، براساس آخرین آماری که در زمان نگارش این گزارش منتشر شده، بیش از ۳۱ هزار فلسطینی در کمتر از پنج ماه زیر بمبارانهای رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدهاند؛ اما اینجا، در «پایتخت صلح جهان» آب از آب تکان نمیخورد؛ جریان آرام زندگی ادامه دارد؛ اهالی ژنو به پیادهروی، دوچرخه سواری و... مشغول هستند، گویا از آنچه در غرب آسیا میگذرد هیچ اطلاعی ندارند؛ از اینکه مردم «سوپ علف» طبخ میکنند تا از قحطی جان سالم به در ببرند.
امکان ندارد فیلم یا تصویر پدرها و مادران فلسطینی را که جنازه کودکان خردسال خود را در آغوش گرفتهاند یا کودکی که همه اعضای خانوادهاش را از دست داده و هیچ سرپرستی ندارد و احتمالا به زودی به دلیل قحطی اجباری از بین خواهد رفت، دید و هیچ واکنشی نشان نداد.
سازمانهای بینالمللی پرطمطراق مستقر در «پایتخت صلح جهان» این روزها به جای استفاده از سازوکارها و ابزارهای متعددی در اختیار برای تحت فشار قرار دادن رژیم کودککش، اشغالگر، نژادپرست و بیرحم صهیونیستی را استفاده کنند، رویه استانداردهای دوگانه همیشگی خود را ادامه میدهند.
رژیم صهیونیستی در برابر چشمان دنیا در روز روشن در حال ارتکاب جنایتهایی است که نمیتوان آن را جنایت جنگی توصیف کرد.
غریب آبادی: گزارش هیات حقیقتیاب فاقد وجاهت قانونی و حقوقی است
به گفته رئیس قوه قضاییه، جنایتهای سبعانه رژیم صهیونیستی در غزه در هیچ تعریف و مفهومی از مفاهیم رایج و متعارف حقوق بینالملل نمیگنجد و ضرورت دارد برای این نوع از جنایتها و نسلکشی، تعریف و مفهوم جدیدی ابداع کرد.
نکته قابل توجه اینجاست که بسیاری از کشورهایی که در ژنو گرد برای صلح گردهم آمدهاند، مثل آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، تامینکننده بمبها و سلاحهایی هستند که برای نسلکشی مردم غزه استفاده میشوند.
کشورهای عربی نیز به نماد بیغیرتی تبدیل شدهاند و معلوم نیست چطور میخواهند این لکه ننگ سیاهی حک شده بر پیشانی خود را پاک کنند.
اما اینجا در ژنو به جای اینکه صبح و شب کارمندان، نمایندگیها و دیپلماتها برای کمک به مردم مظلوم غزه سپری شود، به سیاستبازی میگذرد.
به جای اخراج صهیونیستها از نهادها و سازمانهای حقوق بشری و تشکیل کمیته حقیقتیاب واقعی برای هولوکاستی که در غزه در حال رخ دادن است، دروغهای اینترنشنال و امثالهم علیه ایران را نشخوار میکنند.
ژنو هرچه باشد، پایتخت صلح جهانی نیست؛ «پایتخت بیانیهخوانی» شاید عنوان بهتری برای این شهر باشد.
دیدار غریبآبادی با مدیرکل سازمان بینالمللی کار
کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر، در دیدار با گیلبرت. اف هونگبو، مدیرکل سازمان بینالمللی کار با اشاره به اهمیت ایران برای این سازمان و اهمیت ماهیت غیر سیاسی آن، تاکید کرد که سازمان بینالمللی کار همچنان به رویکرد فنی و غیرسیاسی خود ادامه دهد.
وی در این دیدار با یادآوری نقش جمهوری اسلامی ایران بهعنوان یکی از کشورهای موسس سازمان بینالمللی کار، اقدامهای ایران در حوزه حمایت و ارتقای حقوق کارگران و خانوادههای آنان را تشریح کرد.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه در ادامه به تحریمهای یکجانبه علیه ایران و همچنین تاثیر آن بر زندگی مردم و از جمله کارگران و خانوادههای آنان اشاره کرد و خواستار توجه ویژه سازمان بینالمللی کار به این موضوع شد.
دبیر ستاد حقوق بشر در بخش دیگری از سخنانش با محکوم کردن جنایتها و کشتار مردم غزه توسط رژیم غاصب صهیونیستی، اظهار کرد: این قبیل اقدامهای وحشیانه که منجر به شهادت مردم بیگناه که قشری از آنها کارگران و خانوادههای آنها هستند، شده است و ورود جدی سازمان بینالمللی کار را میطلبد.
غریب آبادی: گزارش هیات حقیقتیاب فاقد وجاهت قانونی و حقوقی است
غریبآبادی همچنین نسبت به توسعه روابط بین جمهوری اسلامی ایران و سازمان بینالمللی کار اعلام آمادگی کرد.
مدیرکل سازمان بین المللی کار نیز در ادامه این دیدار، از اقدامهای صورت گرفته در جمهوری اسلامی ایران و نقش حمایتی از این سازمان قدردانی کرد.
وی گفت: پیرامون وضعیت ناگوار در غزه گزارشی به سازمان بینالمللی کار ارائه شده و گزارش سالانه نیز برای ارائه به اجلاس ویژه خرداد ماه ۱۴۰۳ در حال تدوین است.
هونگبو ضمن استقبال از توسعه روابط ایران و سازمان بینالمللی کار، ابراز تمایل کرد که در آینده نزدیک به ایران سفر کند.
بازدید دبیر ستاد حقوق بشر از نمایشگاه «ایران و یکصد سال چندجانبهگرایی» در ژنو
کاظم غریبآبادی معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر که در راس یک هیئت برای شرکت در پنجاهوپنجمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل به ژنو سفر کرده است، از نمایشگاه «ایران و یکصد سال چندجانبهگرایی» بازدید کرد.
پایان نشست روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی در شورای حقوق بشر سازمان ملل
در ادامه این نشست نیز چند کارشناس توضیحاتی درباره نقش آموزش بر مبارزه با اسلامهراسی تاکید کرده و نقش رسانههای اجتماعی در تشدید این بحران را مورد بررسی قرار دادند.
رئیس نشست یاد شده نیز در پایان جلسه با اشاره به اینکه گفتوگو، مدارا و احترام متقابل میتواند، مانع رشد اسلامهراسی شود، خواستار مبارزه جدی با این پدیده شد.
تاکید اندونزی بر لزوم اتخاذ موضع یکپارچه برای مبارزه با اسلامهراسی
نماینده اندونزی نیز در نشست مربوط به روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی بر اتخاذ موضع فراگیر جهت مقابله با این چالش تاکید کرد.
نیجریه: اگر کشورها در مسیر جرمانگاری اسلامهراسی گام بردارند، شاهد جهانی امنتر بدون حملات اسلامهراسانه خواهیم بود
نماینده نیجر هم با قدردانی از حاضران برای ارائه نظرات برجستهشان درباره مبارزه با اسلامهراسی، گفت: اگر کشورها در مسیر جرمانگاری اسلامهراسی گام بردارند، شاهد جهانی امنتر بدون حملات اسلامهراسانه خواهیم بود.
عربستان: مبارزه با اسلامهراسی جهان را امنتر میکند
نماینده عربستان در این نشست با اشاره به حملات متعدد به جوامع اقلیتی مسلمان، خواستار حمایت جامعه بینالمللی از گفتوگو برای مبارزه با این بحران شد.
وی در ادامه گفت: مبارزه با اسلامهراسی جهان را امنتر میکند.
جمهوری آذربایجان: ما همه انواع اسلامهراسی را محکوم میکنیم
نماینده جمهوری آذربایجان نیز با تشکر از برگزاری مراسم روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی، گفت: ما همه انواع اسلامهراسی را محکوم میکنیم؛ اسلامهراسی در سال گذشته در تمام جهان رخ داد؛ توهین به قرآن نیز نوعی اسلامهراسی محسوب میشود؛ ما خواستار اقدام جدی جمعی برای مبارزه با اسلامهراسی هستیم.
غریبآبادی در مراسم روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی در ژنو: دولتها و سیاستگذاران قوانین و سیاستهای حامی حقوق مسلمانان را وضع کنند
کاظم غریبآبادی، معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران در مراسم روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی که به مناسبت گرامیداشت چنین روزی در ۱۵ مارس ۲۰۲۴ (۲۵ اسفند ۱۴۰۲) با حضور روسای سازمانهای بینالمللی و دیپلماتهای مقیم در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد، با اعلام استقبال جمهوری اسلامی ایران از تصویب قطعنامه ۷۶/۲۵۴ مجمع عمومی سازمان ملل برای تعیین روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی در ۱۵ مارس ۲۰۲۲، در ابتدای سخنانش به وضعیت مردم مظلوم و بیگناه غزه و فلسطین که در چند ماه گذشته مورد شدیدترین حملهها از سوی رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته، گریزی زد و این اقدامات ددمنشانه را محکوم کرد.
غریبآبادی در بخش دیگری از سخنانش همبستگی و همدلی جمهوری اسلامی ایران با وضعیت وخیم انسانی ساکنان سرزمینهای اشغالی فلسطین بهویژه غزه را اعلام کرد و افزود: رنج آنها که ناشی از سالها اشغال از سوی رژیم غاصب صهیونیستی است، برای پایان یافتن نیاز به اقدام فوری جامعه بینالمللی دارد.
وی از روز جهانی مبارزه با اسلامهراسی به عنوان روز مبارزه مداوم علیه تبعیض و تعصب که بیش از میلیاردها نفر از جامعه مسلمان در سراسر جهان با آن روبرو هستند، یاد کرد.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه هدف از این روز را که در نتیجه آگاهی از رشد نگرانکننده حوادث اسلامهراسی تعیین شده است، تقویت تفاهم، ترویج مدارا و دفاع از حقوق مسلمانان دانست.
وی تصریح کرد: اسلامهراسی که ریشه در جهل و اطلاعات نادرست و همچنین اقدامهای عامدانه دارد، به اشکال مختلف از جمله نفرتپراکنی و حملات خشونتآمیز تا تبعیض نهادینه شده و متاسفانه با حمایت دولتی بروز میکند.
غریبآبادی مصادیقی آشکار از اسلامهراسی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: اسلامهراسی در سه دهه گذشته به اشکال مختلف از جمله تخریب وجهه مسلمانان و تحریک احساسات آنان از طریق انتشار کاریکاتور، نوشتن کتابهای موهن درباره اسلام و پیامبر مکرم اسلام (ص)، سوزاندن قرآن، زیر سوال بردن ارزشها و اعتقادات اسلامی و یا تلاش برای تحمیل مفاهیم و پدیدههای مغایر با ارزشهای اسلامی به جوامع اسلامی، ارائه تصویری غیر واقعی از روح واقعی اسلام و ... خود را نشان داده است.
وی ادامه داد: همه این اشکال اسلامهراسی اثرات خود را بر جوامع مختلف میگذارد و منجر به تبعیض و بروز رفتارهای خشونتآمیز نسبت به جوامع مسلمان میشود.
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان تاکید کرد: در این روز، جوامع، سازمانها و افراد باید گرد هم آیند تا اسلامهراسی و آثار زیانبار آن بر انسجام اجتماعی را محکوم کنند.
غریبآبادی در ادامه اصل آزادی بیان که براساس اسناد بینالمللی حقوق بشر مسئولیتهای خاصی از جمله نیاز به اجتناب از گسترش سخنان نفرتانگیز یا تحریک خشونت را برعهده دارد، مورد اشاره قرار داد.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه گفت: اسلامهراسی یا هر اقدام دیگری علیه نمادهای مسلمانان شکل مشروع و قانونی از بیان نیست، بلکه نوعی تعصب است که میتواند باعث آسیب شود.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه از دولتها و سیاستگذاران خواست تا قوانین و سیاستهایی را وضع کنند که از حقوق مسلمانان حمایت کرده و مشارکت کامل آنها را در جامعه تضمین کنند.
وی همچنین بر لزوم تقویت گفتوگوی بین ادیان و ترویج چندفرهنگی که میتواند محیطی که در آن همه افراد احساس ارزشمندی و مشارکت داشته باشند، تاکید کرد
ترکیه: وضعیت غزه نتیجه اسلامهراسی است
نماینده ترکیه در نشست روز مبارزه جهانی با اسلامهراسی با اشاره به وضعیت مسلمانان در غزه و روهینگیا، اعلام کردکه این رویدادها نتیجه اسلامهراسی هستند.
مالزی: مسلمانان به اهداف راحتی برای جنایتهای نفرتمحور تبدیل شدهاند
نماینده مالزی با اشاره به وضعیت غزه و جنایتهایی که علیه مردم این منطقه در جریان است، گفت: مسلمانان به اهداف راحتی برای جنایتهای نفرتمحور تبدیل شدهاند؛ ما خواهان اقدامهای جدی سازمان ملل هستیم و تاکید داریم که بیانیه و قطعنامه نمیتواند مانع این امر شود و مبارزه با اسلامهراسی نیاز به سازوکار بینالمللی دارد.
قطر: اسلامهراسی نه فقط مسلمانان بلکه همه مردم را تحت تاثیر قرار میدهد
نماینده قطر نیز در این نشست گفت: اسلامهراسی یک کارزار سازماندهی شده است که بهویژه زنان مسلمان را هدف قرار می دهد.
وی در ادامه تاکید کرد: اسلامهراسی نه فقط مسلمانان بلکه همه مردم را تحت تاثیر قرار میدهد.
شورای همکاری خلیج فارس: اسلامهراسی نوعی از نقض حقوق بشر است
نماینده شورای همکاری خلیج فارس نیز با اشاره به حوادث مربوط به اقدامهای موهن علیه قرآن در برخی از کشورهای غربی، تصریح کرد: اسلامهراسی نوعی از نقض حقوق بشر است.
پاکستان خواستار نقشآفرینی بیشتر سازمان ملل شد
نماینده پاکستان با اشاره به نیاز به همکاری و اقدام جمعی برای مبارزه با اسلامهراسی، گفت: نقش سازمان ملل در این زمینه قابل توجه است؛ ما باید برای مبارزه با اسلامهراسی همکاری جامع و فراگیری داشته باشیم.
برگزاری مراسم روز بینالمللی مقابله با اسلامهراسی با حضور روسای سازمانهای بینالمللی و دیپلماتهای مقیم در مقر سازمان ملل در ژنو
مراسم روز بینالمللی مقابله با اسلامهراسی به مناسبت روز ۱۵ مارس با حضور روسای سازمانهای بینالمللی و دیپلماتهای مقیم در مقر سازمان ملل در ژنو و نیز با حضور کاظم غریبآبادی دبیر ستاد حقوق بشر، علی بحرینی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل در ژنو و عسکر جلالیان، معاون حقوق بشر وزارت دادگستری درحال برگزاری است.
در سال ۲۰۲۲ سازمان ملل با صدور قطعنامهای ۱۵ مارس را بهعنوان روز جهانی مقابله با اسلامهراسی تعیین و نامگذاری کرد.
این تصمیم نقطهعطفی در مبارزه با اسلامهراسی در سطح بینالمللی است.
قطعنامه یاد شده هرگونه اظهارات تنفرآمیز و خشن علیه مسلمانان را محکوم میکند و خواستار تقویت تلاشهای بینالمللی برای ارتقای مدارا، تحمل و صلح شده است.
این قطعنامه از سازمان ملل و دیگر سازمانهای بینالمللی میخواهد که بهطور موثر در مورد مقابله با اسلامهراسی آگاهیبخشی کنند و این روز را گرامی بدارند./ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید