تحولات قره باغ/نگرانی ارمنستان از فروش سلاح تل‌آویو به باکو

کد خبر: 1024682

به ادعای رسانه‌های صهیونیست، رئیس‌جمهور ارمنستان در گفت‌و‌گوی تلفنی با «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی درباره فروش سلاح از تل‌آویو به باکو ابراز نگرانی کرد.

تحولات قره باغ/نگرانی ارمنستان از فروش سلاح تل‌آویو به باکو

خبرگزاری فارس: رسانه‌های رژیم صهیونیستی از تماس تلفنی رئیس‌جمهور ارمنستان با رئیس رژیم صهیونیستی و ابراز نگرانی او درباره فروش تسلیحات این رژیم به جمهوری آذربایجان خبر دادند.

«باراک راوید» خبرنگار ارشد وبگاه صهیونیستی «واللا» خبر داد، رئیس‌جمهور ارمنستان در بحبوحه تشدید تنش‌های کشورش با جمهوری آذربایجان، با رئیس رژیم صهیونیستی رایزنی کرد.

بنا بر ادعای این خبرنگار صهیونیست، «آرمن سرکیسیان» رئیس‌جمهور ارمنستان در تماس تلفنی با «رووین ریولین» رئیس رژیم صهیونیستی درباره فروش‌های تسلیحاتی این رژیم به جمهوری آذربایجان «شدیدا ابراز نگرانی» کرد.

بنا بر گزارش‌ها، ریولین به سرکیسیان اعلام کرد که «همکاری دفاعی» رژیم صهیونیستی با جمهوری آذربایجان علیه ارمنستان نیست.

رئیس رژیم صهیونیستی همچنین قول داد که نگرانی رئیس‌جمهور ارمنستان درباره روابط تل‌آویو با باکو را به اطلاع مقام‌های کابینه این رژیم خواهد رساند.

رایزنی تلفنی رئیس‌جمهور ارمنستان با این مقام صهیونیست در شرایطی انجام شده که ایروان همین چند روز قبل و در اعتراض به فروش تسلیحاتی از تل‌آویو به باکو، سفیر خود را از فلسطین اشغالی به ارمنستان فراخواند.

تنش‌ها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی از ۹ روز قبل به شکل درگیری‌ها و حملات متقابل آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

مناقشه بر سر منطقه قره باغ کوهستانی از سال ۱۹۹۲ آغاز شد و جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی به دنبال تصرف این منطقه توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تا به امروز تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ بی‌نتیجه بوده است.

امروز دوشنبه و در نهمین روز درگیری‌ها، در حالی که جمهوری آذربایجان ارمنستان را به حمله موشکی علیه خاک خود متهم می‌کند، گزارش‌ها از شنیده شدن صدای انفجار در مرکز جمهوری خودخوانده قره‌باغ کوهستانی حکایت دارد

الهام علی اف: میانجیگران بین‌المللی باید خروج ارمنستان از قره باغ را تضمین کنند

رئیس جمهوری آذربایجان از میانجیگران بین‌المللی خواست عقب نشینی ارمنستان از مناطق اشغال شده در قره باغ کوهستانی را تضمین کنند. «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در تازه ترین مواضع خود در زمینه تنش نظامی با ارمنستان و واسطه ای بین المللی برای توقف درگیریها گفت: میانجیگران بین المللی باید در زمینه عقب نشینی ارمنستان از منطقه قره باغ کوهستانی به ما تضمین بدهند.

براساس گزارش شبکه الجزیره، وی همچنین تاکید کرد که ما خواستار ارائه یک برنامه زمانبندی در زمینه خروج ارمنستان از این منطقه برای هر نوع اجرای آتش بس هستیم.

الهام علی‌اف شب گذشته با اعلام خبر تسلط ارتش این کشور بر هفت روستا در نزدیکی منطقه قره‌باغ، گفت این مناقشه باید هم‌اکنون حل شود زیرا یک ۳۰ سال دیگر برای صبر کردن، فرصت ندارند.

رئیس‌ جمهوری آذربایجان توضیح داد: «یکی از دلایل پشت نبرد کنونی این است که میانجی‌ها بر اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل اصرار نکرده و فشاری برای آن نمی‌آورند».

درگیری نظامی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره‌باغ کوهستانی وارد دومین هفته خود شده و دو طرف طی این مدت، یکدیگر را به آغاز درگیری متهم کرده‌اند و بر اثر این درگیری ده‌ها نفر از دو طرف کشته یا زخمی شده‌اند.

دو طرف مدعی حملات طرف مقابل به غیرنظامیان هستند.

جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ در قالب گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

وزیر دفاع ترکیه: ارمنستان مرتکب جنایت جنگی شده است

وزیر دفاع ترکیه با بیان اینکه هدف گرفتن مناطق مسکونی جمهوری آذربایجان توسط ارمنستان به مثابه «جنایت جنگی» است، خواستار محاکمه عاملان این حملات شد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه امروز (دوشنبه) گفت اقدام نیروهای مسلح ارمنستان در هدف قرار دادن مناطق مسکونی جمهوری آذربایجان، ارتکاب «جنایت جنگی» است.

به نوشته خبرگزاری «آناتولی»،‌ آکار در این باره توضیح داد: «همه باید بدانند که ارمنستان در حال ارتکاب جنایت جنگی است... مسئولان ارمنی که غیرنظامیان بی‌گناه را هدف می‌گیرند، در مقابل مردم خود و همچنین وجدان بشری مورد محاکمه قرار می‌گیرند».

وی درباره دور جدید تنش‌های نظامی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه «قره‌باغ کوهستانی» اظهار داشت: «ارمنستان باید از مناطقی که اشغال کرده عقب‌نشینی کند، به همکاری با تروریست‌ها پایان دهد و از شر مزدوران در منطقه خلاص شود».

وزیر دفاع ترکیه پیشتر نیز با درخواست از ارمنستان برای عقب کشیدن نیروهای خود از منطقه قره‌باغ کوهستانی، گفت آنکارا در تنش‌های این منطقه، در کنار آذربایجان ایستاده است.

شب گذشته «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان با اعلام خبر تسلط ارتش این کشور بر هفت روستا در نزدیکی منطقه قره‌باغ، گفت این مناقشه باید هم‌اکنون حل شود زیرا یک ۳۰ سال دیگر برای صبر کردن، فرصت ندارند. (جزئیات بیشتر)

دور جدید درگیری‌های مرزی جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ از حدود نه روز پیش آغاز شد. جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ در قالب گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

اعلام آمادگی فرانسه برای کمک به توقف درگیری‌های «قره باغ»

وزیر خارجه فرانسه از آمادگی برای برقراری سریع آتش بس در قره باغ کوهستانی و انجام مذاکرات بین جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان خبر داد. وزیر خارجه فرانسه عصر شنبه به وقت تهران از آمادگی برای برقراری سریع آتش بس در منطقه قره‌باغ کوهستانی خبر داد.

به نوشته خبرگزاری «آرمناپرس»، «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه در توییتی نوشت: «فرانسه آماده کمک به توقف نبرد در قره باغ کوهستانی وانجام مذاکرات است.»

وی همچنین گفت که در جریان گفت‌وگوبا «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه توافق شده است که اقدامات فوری انجام شود.

درگیری نظامی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه قره‌باغ کوهستانی وارد دومین هفته خود شده و دو طرف طی این مدت، یکدیگر را به آغاز درگیری متهم کرده‌اند و بر اثر این درگیری ده‌ها نفر از دو طرف کشته یا زخمی شده‌اند. دو طرف مدعی حملات طرف مقابل به غیرنظامیان هستند.

جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قره‌باغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاش‌ها برای حل مناقشه قره‌باغ در قالب گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاکنون بی‌نتیجه بوده است.

«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه از افزایش تلفات غیرنظامیان در درگیری میان آذربایجان و ارمنستان ابراز نگرانی کرد. وی در پیامی توئیتری نوشت: «در تعطیلات آخر هفته با وزیران ارمنستان و آذربایجان صحبت کردم. افزایش تلفات غیرنظامیان غیر قابل قبول است.جنگ باید فورا متوقف شود. مذاکرات باید در سریعترین وقت ممکن تحت گروه مینسک آغاز شود.»

رئیس‌جمهوری ارمنستان: هیچ راه حل نظامی برای قره‌باغ وجود ندارد/ ترکیه اوضاع را پیچیده می‌کند

رئیس‌جمهوری ارمنستان در گفت‌وگویی با شبکه اسکای نیوز گفت: هیچ راه حل نظامی برای بحران ناگورنو- قره‌باغ وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از این سایت شبکه، آرمن سرکیسیان، رئیس‌جمهوری ارمنستان مدعی شد: ترکیه هزاران مزدور را برای حمایت از آذربایجان به منطقه فرستاده است. مداخله ترکیه امور در قره‌باغ را پیچیده می‌کند. هیچ راه حل نظامی برای بحران قره باغ وجود ندارد.

وی افزود: گروه مینسک می‌تواند راه حلی برای مشکل ارائه کند اما وجود ترکیه در آنجا مانع از حل مشکل می‌شود. ترکیه می‌خواهد در آنجا بماند و دلیل آن حمایت از خطوط انتقال گاز است. به نظر من ترکیه بعد از پایان درگیری‌ها نیز از منطقه خارج نخواهد شد. انتقال هزاران تروریست از سوی ترکیه، روسیه و جامعه جهانی را خشمگین خواهد کرد.

سرکیسیان مدعی شد: ترکیه با قتل یک میلیون و نیم ارمنی (قتل‌ عام ارامنه توسط عثمانی‌ها) مرتکب کشتار شده است. الان هم در آذربایجان حضور دارد تا دست به پاکسازی نژادی در منطقه قره‌باغ علیه ارمن‌ها بزند.

او خاطرنشان کرد: مذاکره تنها راه حل بحران است و ما به راه حل سیاسی و مذاکره باور داریم. ما به برقراری آتش‌بس در قره‌باغ و توقف حملات به غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی امید داریم و این‌که شبه نظامیان خارجی از منطقه خارج شوند. این جنگ اگر ادامه یابد می‌توان گفت با نامساعد شدن اوضاع قفقاز امنیت کل منطقه به هم می‌ریزد. ما سوریه‌ای دیگر را نمی‌خواهیم. حرف اول به هم‌قطارانم این است که بحران انسانی در حال وقوع است زیرا بسیاری از منازل در قره‌باغ در حال هدف گرفتن هستند. این فقط شامل حال ارمنی‌ها نیست، این برای طرف آذری هم فاجعه آمیز خواهد بود. آذربایجانی‌ها متوسل به پروپاگاندا و تبلیغات درباره موفقیت‌های میدانی می‌شوند. پیام من به جامعه جهانی این است که ترکیه و کسانی را که می‌خواهند اوضاع متشنج شود، متقاعد کنند که دست از این رویکرد خصمانه بردارند. هرگز جنگ جایگزین مذاکره نخواهد شد. مسؤولان ترکیه باید یک بار دیگر درباره مداخله‌شان در امور آذربایجان فکر کنند. ما از میانجی‌گری گروه مینسک استقبال می‌کنیم.

رئیس رژیم صهیونیستی برای بازگشت سفیر ارمنستان به تل‌آویو ابراز امیدواری کرد

رئیس رژیم صهیونیستی به همتای ارمنی خود گفت، همکاری این رژیم با آذربایجان علیه هیچ دولت دیگری نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره، روون ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی در تماس تلفنی با آرمن سرکیسیان، رئیس‌جمهوری ارمنستان گفت: اسرائیل روابط طولانی مدتی با آذربایجان داشته و همکاری بین دو طرف علیه هیچ کشوری نیست.

رویولین تاکید کرد: اسرائیل به تقویت روابط با ارمنستان توجه دارد و آماده کمک به آن در سطح انسانی است.

او ابراز امیدواری کرد، سفیر ارمنستان به زودی به تل‌آویو بازگردد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت