هشدار وزارت بهداشت به سوپرمارکت‌های داروفروش

کد خبر: 883212
هشدار وزارت بهداشت به سوپرمارکت‌های داروفروش

خبرگزاری ایسنا: سخنگوی سازمان غذا و دارو نسبت به عرضه دارو‌های بدون نسخه و حتی برخی از دارو‌های اعصاب و روان در برخی سوپرمارکت‌ها هشدار داد و گفت: متاسفانه در برخی سوپرمارکت‌ها بویژه در محله‌هایی که از نظر تمکن مالی بالاترند، شاهد چنین مبحثی هستیم؛ چنین اقداماتی خلاف است و با خاطیان برخورد قضایی می‌شود.

دکتر کیانوش جهانپور در واکنش به عرضه برخی دارو‌ها از جمله مسکن‌ها و دارو‌های آرامبخش در سوپرمارکت‌ها، گفت: عرضه هرگونه دارو در مکانی غیر از داروخانه خلاف بوده و دارویی که در این مراکز عرضه شود، قاچاق محسوب می‌شود. گزارش‌هایی داشته‌ایم مبنی بر اینکه برخی سوپرمارکت‌ها بویژه در شمال تهران یکسری دارو‌های OTC (بدون نسخه)، بعضی مسکن‌ها و برخی از ویتامین‌ها را می‌فروشند، از نظر سازمان غذا و دارو چنین کاری خلاف است.

وی با اشاره به عرضه دارو‌های اعصاب و آرامبخش در برخی سوپرمارکت‌ها نیز گفت: عرضه این نوع از دارو‌ها هم قطعا خلاف است؛ چراکه این نوع از دارو‌ها سوءمصرف هم دارند و اصلا با دارو‌های OTC قابل مقایسه نیستند. بعضا مشاهده می‌شود که سوپرمارکتی مولتی‌ویتامین می‌فروشد که دارویی بدون نسخه است. از طرفی برخی از این ویتامین‌ها دارو نبوده و مکمل محسوب می‌شوند و داروخانه هم آن‌ها را بدون نسخه عرضه می‌کند. این درحالیست که دارو‌های آرامبخش، خواب‌ور، اعصاب و... نیازمند نسخه‌اند و قطعا حتی اگر داروخانه هم آن‌ها را بدون نسخه دهد، مرتکب خلاف شده است، چه برسد به اینکه در سوپرمارکت عرضه شوند.

جهانپور با تاکید بر اینکه دارو‌های اعصاب و آرامبخش سوء‌مصرف داشته و اعتیاد آورند، تاکید کرد: ارائه این دارو‌ها در هرجایی جز داروخانه خلاف است. در عین حال داروخانه هم باید با نسخه، چنین دارو‌هایی را عرضه کند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه متاسفانه ما نمی‌توانیم بر عطاری‌ها و سوپرمارکت‌هایی که بعضا دارو‌هایی را عرضه می‌کنند، به صورت مستقیم نظارت کنیم، گفت: البته در مواردی که چنین تخلفاتی کشف شده، با خاطیان برخورد شده است و دستگاه‌های ذیربط، پرونده را به دستگاه قضایی داده‌اند. در برخی سوپرمارکت‌ها بویژه در محله‌هایی که از نظر تمکن مالی بالاترند، بعضا می‌بینیم که در کنار برخی مولتی‌ویتامین‌ها و مکمل‌ها، برخی دارو‌های OTC و حتی غیر OTC عرضه می‌شود که خلاف است و با آن‌ها برخورد و حتی برخورد‌های قضایی انجام می‌شود.

جهانپور با تاکید مجدد بر اینکه تنها محل عرضه مجاز دارو، داروخانه‌ها هستند و حتی فروش دارو به صورت اینترنتی هم تخلف محسوب می‌شود، ادامه داد: حتی داروخانه‌های مجاز هم نمی‌توانند دارو را به صورت اینترنتی بفروشند. البته متاسفانه این تخلفات وجود دارد. به‌طوریکه به عنوان مثال این هفته چند پرونده در این زمینه را به دستگاه قضایی ارجاع دادیم. فروش اینترنتی دارو از سوی داروخانه‌ها، ممنوع

وی درباره نحوه نظارت و شناسایی این تخلفات نیز گفت: برخی از این تخلفات که در فضای مجازی رخ می‌دهند، با هماهنگی پلیس فتا شناسایی و یا از طریق پلیس فتا و یا از طریق سازمان غذا و دارو به مرجع قضایی معرفی می‌شوند. از طرفی سوپرمارکت‌هایی هم که محل غیرمجاز عرضه دارو باشند، یا توسط گزارش‌های مردمی یا از طریق بازرسان سازمان و یا بازرسان بهداشت محیط دانشگاه‌های علوم پزشکی شناسایی و به سیستم قضایی ارجاع می‌شوند.

جهانپور تاکید کرد: باید توجه کرد که حتی داروخانه هم نمی‌تواند به صورت اینترنتی دارو بفروشد. البته داروخانه‌ها می‌توانند فرآورده‌هایی، چون مکمل یا فرآورده‌های آرایشی-بهداشتی را البته به شرط داشتن مجوز از سازمان غذا و دارو به صورت مجازی بفروشند؛ بنابراین تاکید می‌کنم که هیچ داروخانه‌ای حق فروش دارو به صورت مجازی را ندارد و دارو فقط در داروخانه باید عرضه شود. داروخانه تنها راه قانونی عرضه دارو است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت