سرویس سیاسی فردا؛ آمریکاییها هنوز جوهر امضای اوباما پای مصوبه مربوط به معافیت های صدور روادید برای سفر اشخاص به آمریکا خشک نشده، توافق کردهاند از محل سرمایههای بلوکه شده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در خاک این کشور نزدیک به ۲ میلیارد دلار به عنوان غرامت حوادث بمبگذاری بیروت و الخبر برداشت کنند! آمریکاییها که سال گذشته اموال بنیاد علوی را مصادره کرده بودند اکنون برای برداشت ۲ میلیارد دلار از اموال بانک مرکزی ایران بهانهای تراشیدهاند!
کنگره آمریکا با تهیه طرح دادگاهیار (Amicus curiae) در حال انجام اقداماتی برای برداشت داراییهای مسدود شده بانک مرکزی ایران و پرداخت آن به عنوان غرامت به کسانی شده است که «قربانیان تروریسم ایران» خوانده شدهاند.
۲۲۶ نماینده کنگره آمریکا در اقدامی ناقض اصل تفکیک قوا، با امضای طرحی از دیوان عالی آمریکا خواستهاند حکم به برداشت ۱/۷۵ میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده بانک مرکزی ایران دهد.
قانونگذاران آمریکایی از دیوان عالی این کشور خواستهاند فرجامخواهی بانک مرکزی ایران در پرونده برداشت ۱/۷۵ میلیارد دلار از داراییهای مسدود شده این بانک را رد کرده و به پرداخت این مبلغ به «قربانیان بمبگذاری سال ۱۹۸۳ بیروت» و «بمبگذاری برجهای خبر، در سال ۱۹۹۶ در عربستان» حکم دهد.
ایران هر گونه دخالت در انفجار سال ۱۹۸۳ در پایگاه نیروی دریایی آمریکا در بیروت که به مرگ ۲۴۱ سرباز آمریکایی منجر شد را رد کرده است. اتهامپراکنی درباره نقش ایران در بمبگذاری در حالی مطرح شده که «ویلیام پری»، وزیر دفاع آمریکا در زمان ریاستجمهوری «بیل کلینتون»، در سال ۲۰۰۷ اعلام کرد به این نتیجه رسیدهاند که بمبگذاری کار القاعده بوده و نه ایران.
اما پایگاه خبری بلومبرگ در گزارشی نوشت: این پرونده یکی از حوزههای مورد توافق میان کاخ سفید و کنگره آمریکا درباره ایران است.
«باراک اوباما» مرداد ماه سال جاری، در پاسخ به «دیوان عالی آمریکا» که خواستار اظهار نظر دولت واشنگتن درباره این پرونده شده بود از این دادگاه خواسته بود درخواست تجدید نظر بانک مرکزی ایران را رد کرده و مبلغ ۱/۷۵ میلیارد دلار را از حساب این بانک برداشت کند.
واکنش وزارت خارجه ایران چه بود؟
حسین جابرانصاری سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به احکام صادره در آمریکا برای مصادره اموال بانک مرکزی گفت: در صورت دستبرد به اموال ایران و نهادها و اتباع آن، دولت آمریکا مسئول جبران خسارت و پرداخت غرامت است.
جابر انصاری افزود: سالهاست که دستگاه قضایی آمریکا با حمایت دولت و کنگره آن کشور، ضمن نقض مبانی اولیه حقوق بینالملل و با استناد به اتهامات واهی و بیاساس، اقدام به صدور و اجرای آرای غیرقانونی علیه جمهوری اسلامی ایران میکند.
وی در ادامه گفت: تلاش اخیر در دیوان عالی آمریکا برای مصادره اموال جمهوری اسلامی ایران، مرحله نهایی دعوای طرح شده از سال ۸۶ در محاکم مختلف آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران است که بر خلاف اصول مسلم حقوق بینالملل بوده و هیچ اعتبار حقوقی ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه خاطرنشان کرد: برخی دادگاههای آمریکا عدالت و قانون را به سخره گرفته و در سالیان اخیر، جمهوری اسلامی ایران را به پرداخت غرامت به قربانیان حوادثی محکوم کردهاند که ناشی از اقدامات تروریستی اتباع شناخته شده کشورهای متحد آمریکا بوده است.
جابر انصاری اظهار داشت: دولت ایالات متحده نشان داده است که اقدامات خصمانهاش علیه ایران، بدون توجه به واقعیات و با تاثیرپذیری از محافل صهیونیستی تداوم داشته و نشانههایی از تلاش در جهت درک و بهرهبرداری از شرایط و کاهش بیاعتمادی شدید دولت و ملت ایران نسبت به سیاستهای آمریکا دیده نمیشود.
به گزارش خبرگزاریها، یکی از مقامات دولت آمریکا مدعی است قانون جدید کنگره آمریکا که خواستار اعمال محدودیتهای تردد برای سفرکنندگان به ایران است سند برجام را نقض نمیکند، زیرا توافقی میان تهران و واشنگتن بر سر تروریسم صورت نگرفته است.
گفتنی است این قانون، حداقل یکی از بندهای برجام-بند ۲۹- را نقض کرده است؛ در حالیکه اجرای تعهدات آمریکا درخصوص آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران براساس برجام هنوز آغاز نشده است، مقامات این کشور برای این پولها نقشه کشیدهاند.
در حقیقت با این روند، وعدههای نسیه آمریکا در برابر اقدامات نقد ایران یک به یک نقض میشود.
دیدگاه تان را بنویسید