خبرگزاری تسنیم: دریادار حسین خانزادی فرمانده نیروی دریایی ارتش در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما گفت: ارتش به عنوان حصن و حصار ملت یکی از ویژگیهایش انقلابی و مکتبی بودن است.
وی افزود: ارتش از این ملت است و متصل به آرمانهای انقلاب است ضمن آنکه دشمنان ملت ایران که با پیروزی انقلاب دست و پایشان از این کشور قطع شده سعی میکنند تا با هجمههایی بر بخشی از فرزندان این ملت یعنی سپاه ایجاد تفرقه کنند باید بدانند سپاه و ارتش متحد هستند و سپاه مشت توانمند ملت ایران است که در دهان دشمنان کوبیده خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: ما امروز خیلی بیشتر از گذشته انسجام دریایی داریم و نیروی دریایی سپاه و ارتش مکمل هم هستند و در شرایط خاص در کنار هم همکاری خواهند داشت ارتباط بسیار خوبی با سردار فدوی داریم و ارتباط بسیار خوبی با هم داریم و روابط کاری بسیار خوبی داریم و به قت اهداف عملیاتی را رصد کده و اشراف اطلاعاتی بسیار خوبی بوجود آمده است استکبار بداند نیروهای دریایی ارتش و سپاه یکمجموعه متحد و یکپارچه هستند.
وی با اشاره به پیشرفتهای نیروی دریایی تصریح کرد: قبل از انقلاب هر کاری میکردیمبخشی از تدابیری بود که دیگران مشخص میکردند، اما امروز نداجا یکی از ارکان مهم قدرت ایران در حوزه دریا است و مظهر ایتدا ملت ایران در دریا است و کشوری در منطقه نیست که مثل ایران پنجه در پنجه استکبار انداخته باشد چهل سال روی پای خود بایستد و به فناوریهای پیچیده نیروی دریایی دست یافته باشد و تمام تجهیزاتی که در حوزه دریا نیاز داشته باشد را خود بسازد.
دریادار خانزادی گفت: امروز ما به خود کفایی کامل رسیدیم و دشمنان به دنبال این هستند تا بدانند ویژگیهای تاکتیکی تجهیزات ما چیست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با اشاره به برگزاری اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی کشورهای اقیانوس هند گفت: از سال ۲۰۰۷ که دزدی دریایی در این منطقه به اوج خود رسید دست خوش نا امنیهایی شد که لازم بود کسورهای منطقه برای آن تدبیری داشته باشند. این موضوع میتوانست هزینههایی برای تجارت این منطقه داشته باشد. در سال ۲۰۰۸ کشور هند از کشورهای حاشیه اقیانوس هند داوت میکند تا منشوری را امضا کنند که همکاری متقابل داشته باشند.
وی ادامه داد: یکی از این تصمیمات که در آن دوره گرفته شد این بود که منطقه اقیانوس هند را به چهار قسمت تقسیم کرده و هر دو سال یکبار ریاست اجلاس به یککشور داده شود. در سال ۲۰۱۶ کشور بنگلادش میزبانی این اجلاس را به عده گرفت که در آن اجلاس به تصویب رسید که در دوره بعدی ایران میزبان این اجلاس باشد.
دریادار خانزادی تصریح کرد: امروز ۳۶ کشور حاشیه اقیانوس هند عضو دائم این اجلاس هستند و برخی کشورها هم به عنوان عضو ناظر هستند. جزیره دیگوگارسیا بخشی از خاک انگلستان است و جزیرهای که در شمار ماداگاسکار هم جزو خاک فرانسه است که به مین دلیل این دوکشور هم عضو اجلاس هستند.
وی درباره عدم حضور آمریکا در این اجلاس گفت: نشست استرالیا آمریکاییها با رای منفی ایران مواجه شدند و در اجلاس بنگلادش هم مجددا تصمیم گرفته شد که آمریکا با رای ایران از نظارت بر این اجلاس محروم شدند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطر نشان کرد: ما از ۶۰ کشور برای شرکت در این اجلاس دعوت کردیم و تا کنون ۳۵ کشور برای حضور در این اجلاس اعلام آمادگی کرده اند. ما فکر میکنیم که ۵ یا ۶ کشور دیگر به این تعداد افزوده خواهد شد که به این ترتیب بزرگترین اجلاس تاریخ ایران به مدت سه روز در تهران برگزار خواهد شد.
خانزادی درباه بخشهای مختلف این اجلاس گفت: در بخش عمومی این اجلاس شرکت کنندگان در پنلهای تخصصی بحثها و نقطه نظرات خود را بیان میکنند. ما برای اولین بار در حال تلاش هستیم تا تعدادی از دانشجویان دریایی نیروهای مسلح را دیان احلاس شرکت دهیم. موضوع دیگر بحثجلسه محرکانه فرماندهان نیروهیا دریایی است. در روز سوم این اجلاس فرماندهان کشورهای عضو در جلسهای محرمانه درباره مسائل اقیانوس هند بحث میشود که البته مصوبات آن الزام آور نیست. موضوع با اهمیتی که در دوره قبل وجود داشت برکزاری رزمایش امداد ونجات به ابتکار نیروی دریایی کشور بنگلادش بود که ماهم در آن شرکت کردیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: ما بعد از انقلاب کتابهای تاکتیکی خودمان را تدوین کردیم و کتابهای آمریکایی را کنار گذاشتیم. آمریکا از این نگران است که با شکل گیری ائتلاف کشورهای منطقه اقیانوس دیگر نیازی به حضور ناوگان آمریکا در این منطقه نباشد. ما معتقد هستیم که امنیت در منطقه باید به دست کشرهای منطقه شکل بگیرد.
وی با اشاره به دستور کارهای این اجلاس گفت: یکیاز دستورکارهای این احلاس تدوین کتاب باید مشترک تاکتیک دریایی کشورهای حاشیه اقیانوس هند است.
دریادار خانزادی با اشاره به اهدافی که این اجلاس باید به آنها دست پیدا کند عنوان کرد: در این اجلاس سعی مشود این موضوع تبیین شود که اگر کشورها میخواهند نیور یدریایی مقتدر داشته باسند باید به وزن ژئوپلپتیک خود تکیه کنند. برای کشوری مثل ایرن این وزن بسیار بالا است. به این ترتیب کشورها منطقه باید خودشان امنیت منطقه را تامین کنند و دیگر نیازی به حضور سایر کشورها در این منطقه نیست.
دریادار خانزادی درباره اهمیت منطقه اقیانوس هند اظهار داشت: اگر بخواهیم در مرزهای هر کشور ساحلی بمانیم مرز تولید ملی آن کشور محدود میشود و به این ترتیب عرضه کالا کاهش پیدا میکند. در این جاست که اهمیت دریا مشخص میشود. کشورهای مرزهای ساحلی آنها به آبهای آزاد متصل است میتوانند به اقصی نقاط دنیا سفر کنند. یک از بحثهای دیگر بحث اقتصادی و تجارت از طریق دریا است.
وی ادامه داد: امروزه بالغ بر ۹۰ درصد از تجارت جهانی از طریق دریا انجام میشود. به همین خاطر بسیاری از کارخانههای بزرگ دنیا درکنار دریاها ایجاد میشوند وشهرهای مهم دنیا هم در کنار دریا شکل گرفته اند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه اقیانوس هند سومین اقیانوس جهان است گفت:این منطقه دارای بیشترین حجم از نقل و انتقال کالا در جهان است. اجلاس فرماندهان نیروهای دریایی اقیانوس هند بستر مهمی برای فعالیتهای ارگانهای دریایی ایجاد میکند. در این اجلاس نمایندگانی از بخش خصوصی کشرمان هم حضور خواهند داشت تا نقطه نظرات خود را دررابطه با تجارت دریایی بیان کنند.
دریادارخانزادی افزود: هرجا قدرتهای بزرگ پا گذاشته اند چیزی جز نا امنی و اختلاف به ارمغان نیاورده اند. شمال اقیانوس هند منطقه بسیار مهمی است و به هیمن دلیل قدرتهای بزرگ چشم طمع به این منطقه دارند.
وی با اشاره به نقش ایران در تامنی امنیت اقیانوس هند گفت: ما حدود سه هزار کیلوتر مرز دریایی داشته و ۵۷۰۰ کیلومتر ساحل دارمی که مکلف به برقراری امنیت آن هستیم. نداجا جزو محدود نیروهایی است که به صورت انفرادی در حال انجام این مامورتی است. هم اکنون ناو شکن جماران در منطقه در حال ماموریت است. ما نیازی به حضور دیگران برای برقراری امنیت نداریم و تمام تلاشمان را میکنیم تا امنیت خطوط مواصلاتی خودمان و آبهای بین المللی را تامین کنیم.
فرمانده نداجا عنوان کرد: در دریا منافع بسیار بزرگی است که از طریق قدم گذاشتن در دریا بدست میآید. این موضوع قدرت دریایی ایجاد میکند ومردم باید پا به دریا بگذارند و از منافع آن بهرهمند شوند تا از این قدرت دریایی برخوردار باشند. رهبر انقلاب بارها به اهمیت دریا و بخصوص سواحل مکران تاکید کرده اند. امروزبا توجه به تدابیر رهبر انقلاب همه بخشها توجه خاصی به توسعه سواحل مکران داشته اند و پرچمدار این موضوع هم نیروی دریایی ار تش است که در آینده شکوفایی بخشی از اقتصاد کشور را در این منطقه شاهد خواهیم بود.
وی تصریح کرد: وضعیت معیشت در نیروی دریایی بسیار خوب است و در کنار آن باید به این نکته هم توجه کرد که عقل معاش هم موضوع مهمی است و ما متعهد هستیم که در آینده وضعیت معاش نیروی دریایی بهتر بشود.
دیدگاه تان را بنویسید