رشد قیمت نفت وارد پنجمین روز شد/قیمت طلا پایین آمد

کد خبر: 992118

قیمت نفت در اویل معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر خوش بینی به بهبود تقاضا برای سوخت پس از آغاز کاهش محدودیت‌های قرنطینه در برخی از ایالت‌های آمریکا و کشور‌های اروپایی و آسیایی، به روند افزایشی روز گذشته ادامه داد و صعود کرد.

رشد قیمت نفت وارد پنجمین روز شد/قیمت طلا پایین آمد

خبرگزاری ایسنا: بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۵۵ سنت معادل ۷.۶ درصد افزایش یافت و به ۲۱ دلار و ۹۴ سنت در هر بشکه رسید. شاخص قیمت نفت آمریکا برای پنجمین روز متوالی است که روند افزایشی دارد.

بهای معاملات آتی نفت برنت با یک دلار و ۱۲ سنت معادل ۴.۱ درصد افزایش، به ۲۸ دلار و ۳۲ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت برای ششمین روز متوالی رشد قیمت داشته است.

هر دو شاخص قیمت روز دوشنبه حدود سه درصد صعود داشتند.

چشم انداز تقاضا برای سوخت در برخی از ایالت‌های آمریکا و چندین کشور از جمله ایتالیا، اسپانیا، پرتغال، هند و تایلند که مردم اجازه پیدا کرده‌اند به سرکار بازگردند و کارگاه‌های ساخت و ساز، پارک‌ها و کتابخانه‌ها را باز کنند، بهبود پیدا کرده است.

دانیل هاینس، استراتژیست ارشد بازار در گروه بانکی استرالیا و نیوزیلند در این باره گفت: با توجه به عمق نابودی تقاضا، بازار‌ها به نسبت فورا تحت تاثیر هر گونه خبر خوبی در این باره قرار می‌گیرند.

تحلیلگران برآورد کرده‌اند که تقاضای جهانی برای نفت در آوریل حداکثر ۳۰ درصد سقوط کرده و روند بهبود تقاضا آهسته خواهد بود به خصوص که انتظار می‌رود ایرلاین‌ها به مدت چندین ماه زمین‌گیر بمانند.

آلن جویس، مدیرعامل شرکت هواپیمایی کانتاس ایرویز استرالیا اظهار کرده که ممکن است چند سال طول بکشد تا تقاضا برای سفر بین‌المللی به وضعیت عادی برگردد.

با اجرای توافق کاهش تولید گروه اوپک پلاس که بر اساس آن در ماه‌های مه و ژوئن تولید کشور‌های عضو این گروه مجموعا ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا می‌کند، بازار تصمیم گرفت لغو رای گیری رگولاتور انرژی تگزاس درباره اجباری کردن کاهش ۲۰ درصدی تولید در بزرگترین ایالت تولیدکننده نفت آمریکا را نادیده بگیرد.

بر اساس گزارش رویترز، کمیسیون خط آهن تگزاس قرار بود روز سه شنبه رای گیری کند، اما رایان سیتون، کمیسر این رگولاتوری موفق نشد حمایت کمیسر‌های دیگر از طرح کاهش اجباری ۲۰ درصدی تولید نفت در این ایالت را جلب کند. این پیشنهاد به شدت با مخالفت گروه‌های تجاری نفت و سایر تولیدکنندگان بزرگ شیل مواجه شده بود.

طبق آمار شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز، در هفت هفته گذشته بیش از نیمی از دکل‌های آمریکایی غیرفعال شده‌اند و منطقه پرمیان باسین وست تگزاس و نیومکزیکو در ۵۶ درصد این تعطیلی سهیم بوده‌اند.

قیمت طلا پایین آمد

قیمت طلا در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی در واکنش به تسهیل محدودیتهای قرنطینه در برخی از کشورها که تقاضا برای خرید این فلز به عنوان دارایی امن را ضعیف کرد، کاهش یافت.

به گزارش ایسنا، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور با ۰.۲ درصد کاهش، به ۱۶۹۸ دلار و ۳۹ سنت رسید.

در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۵ درصد کاهش، به ۱۷۰۴ دلار و ۸۰ سنت رسید.

به گفته وارن پاترسون، تحلیلگر شرکت ING، بازار طلا در محدوده ۱۷۰۰ دلار در هر اونس ثابت مانده است. از یک طرف با تسهیل محدودیتهای قرنطینه روبرو هستیم و احتمالا خوش بینی سرمایه گذاران بهبود پیدا می‌کند و از داراییهای امن فاصله گرفته و به سوی داراییهای پرریسک می‌روند. از سوی دیگر تنشهای تجاری میان آمریکا و چین پیرامون بیماری کووید ۱۹ یک بار دیگر برانگیخته شده است و این دو عامل متضاد فعلا بازار را تحت تاثیر خود نگه داشته‌اند.

ایتالیا و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که روز دوشنبه به منظور احیای اقتصادهایشان محدودیتهای قرنطینه را برداشتند.

با این حال سرمایه گذاران پس از این که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا تهدید کرد افزایش تعرفه‌ها علیه واردات چین مطمئنا یکی از گزینه‌هایی است که وی به تلافی شیوع ویروس کرونا از ووهان چین بررسی می‌کند، نگران برافروخته شدن مجدد جنگ تجاری میان آمریکا و چین هستند.

دولت آمریکا همچنین با جدیت سرگرم بررسی طرحی برای منتقل کردن زنجیره تامین جهانی از چین است.

طلا که در شرایط آشفتگی سیاسی و اقتصادی به عنوان یک دارایی امن با افزایش تقاضای سرمایه گذاری روبرو می‌شود، سال گذشته تحت تاثیر جنگ تجاری آمریکا و چین و کاهش نرخهای بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا ۱۸ درصد رشد کرد و از ابتدای امسال تاکنون که بانک مرکزی آمریکا نرخهای خود را نزدیک صفر نگه داشته و تریلیونها دلار نقدینگی را به بازارهای مالی تزریق کرده، ۱۲ درصد رشد داشت است. سایر بانکهای مرکزی و دولتهای جهان نیز برای حمایت از اقتصادشان در برابر تبعات شیوع پاندمی کرونا، اقدامات مشابهی را به اجرا گذاشته‌اند. تحلیلگران می‌گویند اقدامات محرک مالی و پولی گسترده از قیمت طلا در بلندمدت پشتیبانی خواهد کرد.

بر اساس گزارش رویترز، سرمایه گذاران منتظر انتشار آمار شاخص مدیران خرید بخش غیرتولیدی آمریکا در روز سه شنبه و شمار متقاضیان دریافت بیمه بیکاری و آمار اشتغال آوریل بخش غیرکشاورزی آمریکا در روز جمعه هستند.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد افزایش، به ۱۸۵۹ دلار و ۴۷ سنت رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش، ۷۶۴ دلار و ۵۶ سنت معامله شد. هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۴ درصد کاهش، به ۱۴ دلار و ۷۹ سنت رسید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت