حقوق بازنشستگان | متناسب سازی حقوق بازنشستگان
افزایش حقوق بازنشستگان با اصلاحیه جدید | معوقات متناسبسازی چه زمانی پرداخت میشود؟ | جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری در سال 1403
معوقات ناشی از اجرای متناسبسازی برای بازنشستگان کشوری چه زمانی پرداخت میشود؟
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص پرداخت معوقات ناشی از اجرای ۴۰ درصد از متناسبسازی حقوق بازنشستگان براساس قانون برنامه هفتم توسعه به بازنشستگان، توضیح داد.
رضا فیضینژاد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اجرای متناسبسازی براساس برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: طبق بند ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم توسعه، دولت مکلف شده تا افزایش حقوق بازنشستگان کشوری را به میزان ۹۰ درصد حقوق و مزایای مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه و همتراز در سال ۱۴۰۳ اجرایی کند که این افزایش از سال اول به میزان ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم نیز هر کدام به میزان ۳۰ درصد خواهد بود تا در پایان برنامه هفتم، بازنشسته کشوری بتواند حقوقی به میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز دریافت کند. از این رو، این قانون از آبانماه اجرایی شد و براساس توافقات صورت گرفته بین دولت و مجلس، مقرر شد طی چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند براساس مر قانون، به میزان ۴۰ درصد حقوق و فوقالعادههای مشمول برداشت کسور به حقوق بازنشستگان افزوده شود.
وی ادامه داد: در بند ر تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ آمده برای اجرای متناسبسازی ۵۰ همت در نظر گرفته شده بود که این رقم به ۷۵ همت افزایش پیدا کرد، اما اگر قرار باشد دولت بیشتر از این ۵۰ همت هزینه کند باید دارای مجوز باشد، در غیر این صورت تعهد مازاد برای دولت محسوب میشود. از آنجایی که مابقی باقی مانده از ۵۰ همت به طور کامل میتواند معوقات سه صندوق کشوری، لشکری و فولاد را پوشش دهد، از همین رو با توافق به عمل آمده میان دولت و مجلس قرار شد که متناسبسازی برای چهار ماه آذر، دی، بهمن و اسفند در سال جاری پرداخت شود
فیضینژاد درمورد پرداخت معوقات هشت ماه ابتدایی سال جاری نیز، افزود: طبق توافق دولت و مجلس قرار است معوقات هشت ماه ابتدایی در طول سال ۱۴۰۴ به حساب بازنشستگان کشوری واریز شود.
معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری در خاتمه تاکید کرد: مجموع معوقات هشت ماه ابتدایی برای سه صندوق بازنشستگی کشوری، لشکری و فولاد معادل ۲۵ همت است که تنها برای صندوق بازنشستگی کشوری ۱۶ همت را در بر میگیرد.
همسان سازی حقوق بازنشستگان با شرایط جدید
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بحث متناسبسازی حقوق بازنشستگان را طبق قانون از ماه جاری انجام خواهیم داد.
حمید پورمحمدی، رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه نشست امروز - چهارشنبه ۲۸ آذر ماه - هیئت دولت در جمع خبرنگاران، در پاسخ به این پرسش که در خصوص همسان سازی حقوق چه برنامهای دارید، بیان کرد: این بحث به دو قسمت تقسیم میشود؛ یکی بحث متناسب سازی حقوق بازنشستگان و یکی بحث متناسب سازی کارمندان است.
زمانی که از بازنشستگان صحبت میشود، در قانون برنامه گفته شده تا کارمندانی که در گذشته بازنشسته شدهاند فاصله حقوقی آنان با کارمند متناظر آنان در دولت زیاد است، بنابراین در قانون برنامه تکلیف شده تا ظرف سه سال همسان سازی برای آنان انجام شود تا به ۹۰ درصد حقوق کارکنان برسد.
وی اظهار کرد: تکلیف شده تا در سال جاری ۴۰ درصد آن انجام شود. وقتی خواستیم این کار را انجام دهیم معلوم شد که منابعی که در بودجه پیش بینی شده بود ۵۰ هزار میلیارد تومان بود که کفاف همسان سازی ۴۰ درصد را نمیداد. حدود ۳۰ درصد امکان همسان سازی بود. با نشستهای فراوان با مجلس و وقت مبسوط رئیس مجلس با هم توافق کردیم از همین ماه بحث متناسب سازی را طبق قانون یعنی ۴۰ درصد انجام خواهیم داد و آن میزان کسری که باقی ماند را از طلب بازنشسته در نظر خواهیم گرفت و سال آینده پرداخت میکنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه تصریح کرد: به لطف الهی موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در حال انجام است. در مورد کارکنان نیز بر اساس قوانین پایه ما یک ضریب حقوقی داریم که تعدادی دریافتی کمتر و تعدادی دریافتی بیشتر دارند. در بودجه سال آتی سقف حداقل پرداختی را ۲۰ درصد افزایش دادیم و معافیت مالیاتی آنهایی که حقوق کمتر میگیرند را تا صد در صد ارتقا دادیم تا عدالت بیشتری برقرار شود. طبیعتا کارمندانی که عائله بیشتری دارند، هزینه بیشتری دارند.
وی افزود: قانون جوانی جمعیت رشد بالاتری برای حقوق این افراد پیش بینی کرده که تا ۳۴ درصد حقوق این افراد افزایش مییابد.
جدول همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری
بر اساس ماده ۴ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان، "جدول همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری مرحله دوم" شامل جداول مربوط به شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان است که بر اساس مبلغ کسور پرداختی توسط شاغلان مشابه و همتراز در پایه، رتبه، مرتبه، طبقه، درجه، گروه و سایر عناوین مشابه، و با ملاک (۳۰) سال سابقه بیمهپردازی تهیه شدهاند.
جدول همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری مرحله دوم، توسط نهادهای ذیصلاح و با توجه به تنوع گروههای شاغل و بازنشسته، مانند فرهنگیان مشمول رتبهبندی، اعضای هیأت علمی، قضات و غیره، تنظیم شده و به صندوقهای بازنشستگی ابلاغ میشود. بر اساس این جداول، محاسبات مربوط به مبلغ همسانسازی انجام شده و حکم و فیش حقوق بازنشستگی مشمولان اصلاح خواهد شد.
زمان واریز همسان سازی حقوق بازنشستگان
در توضیح نحوه و زمان واریز همسانسازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، لشکری و کشوری، باید ذکر کرد که مبلغ مربوط به همسانسازی بهصورت ماهانه به کارت حقوق بازنشستگان واریز خواهد شد. در صورتی که پرداخت به تعویق بیفتد، به محض تعیینتکلیف در خصوص علت تعویق، مبالغ معوقه بهصورت یکجا به حساب بازنشستگان واریز خواهد شد.
بر اساس اعلام معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی، پرداخت مبلغ مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق بازنشستگان غیرحداقلبگیر و مبلغ حفظ قدرت خرید برای بازنشستگان، بر اساس جبران نود درصد (۹۰%) افت مبلغ مستمری در سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری انجام خواهد گرفت.
بر اساس اعلام معاون بیمهای سازمان تامین اجتماعی، پرداخت مبلغ مابهالتفاوت متناسبسازی حقوق بازنشستگان غیرحداقلبگیر و مبلغ حفظ قدرت خرید برای بازنشستگان، بر اساس جبران نود درصد (۹۰%) افت مبلغ مستمری در سال ۱۴۰۳ نسبت به مستمری زمان برقراری انجام خواهد گرفت.
بهطور مثال، اگر یک بازنشسته در زمان برقراری هفت برابر حداقل حقوق دریافت میکرد و اکنون تنها شش برابر دریافت میکند، در واقع یک واحد حقوق تفاوت وجود دارد. در این صورت، سازمان تأمین اجتماعی موظف است نود درصد از مبلغ آن یک واحد افت را پرداخت کند. شایان ذکر است که قانون متناسبسازی تنها شامل غیرحداقلبگیران میشود و حداقلبگیران مشمول این قانون نیستند؛ اما سازوکارهایی تعیین شده است تا معادل ۱۰ درصد حداقل دستمزد ماهانه، به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه به عنوان حفظ قدرت خرید به این عزیزان پرداخت شود.
متناسب سازی حقوق بازنشستگان صندوق روستاییان
در مورد همسانسازی حقوق مستمریبگیران باید گفت که متناسبسازی حقوق بازنشستگان صندوق روستاییان نیز از این موضوع مستثنا نیست. بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه، دولت موظف است تا پایان سال ۱۴۰۴، آییننامهها و دستورالعملهای لازم برای متناسبسازی مستمری مستمریبگیران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را تدوین و اجرایی کند، بهطوریکه این متناسبسازی از سال ۱۴۰۵ آغاز شود.
صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر از ابتدای سال اول برنامه هفتم توسعه، اقدامات خود را در این زمینه آغاز کرده و تقریباً تمامی آییننامهها و ساختارهای لازم برای متناسبسازی مستمری مستمریبگیران را آماده کرده است. بنابراین، میتوان گفت که از سال ۱۴۰۵ این امر بهصورت سراسری اجرایی خواهد شد.
همچنین در مورد میزان افزایش سطوح پرداختی بیمه در سال ۱۴۰۴، باید اشاره کرد که بر اساس اعلام صندوق بیمه روستایی، با موافقت هیئت امنای صندوق و سازمان برنامه و بودجه کشور، سطوح پرداختی ۳۵ درصد افزایش خواهد یافت و به تبع آن، مبلغ هر سطح نیز افزایش خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید