واریز 600/000 تومان یارانه برای مادران در دولت پزشکیان | یارانه روز مادر (طرح حمایت از مادران) برای هر خانوار چقدر است؟ + ثبت نام یارانه مادران باردار

کد خبر: 1334572

در دی‌ماه ۱۴۰۲ اعلام شد که دولت در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با هدف حمایت از مادران شیرده و دارای کودک زیر ۵ سال، طرح یسنا را اجرا می‌کند. این طرح در آستانه روز مادر ۱۴۰۲ آغاز و اجرا شد.

واریز 600/000 تومان یارانه برای مادران در دولت پزشکیان | یارانه روز مادر (طرح حمایت از مادران) برای هر خانوار چقدر است؟ + ثبت نام یارانه مادران باردار

یارانه روز مادر ( اجرای طرح حمایت از مادران) و پاسخ به این سوال که یارانه روز مادر امروز واریز می‌ شود؟ را در اندیشه معاصر شرح خواهیم داد و با توجه به شایعات منتشر شده در رسانه ها برخود لازم دیدیم درباره یارانه روز مادر و واریز یارانه روز مادر مطالبی را بیان کنیم با این حال یادآور می شویم سال گذشته دولت وقت در روز مادر از طرح یسنا رونمایی کرد که بر اساس آن به مادران باردار و شیرده یارانه‌ای مضاعف برای خرید کالا و اقلام بهداشتی تعلق می‌گرفت. آیا این طرح امسال نیز اجرا خواهد شد؟

یارانه روز مادر ( اجرای طرح حمایت از مادران)

در دی‌ماه ۱۴۰۲ اعلام شد که دولت در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با هدف حمایت از مادران شیرده و دارای کودک زیر ۵ سال، طرح یسنا را اجرا می‌کند. این طرح در آستانه روز مادر ۱۴۰۲ آغاز و اجرا شد.

آن زمان اعلام شد که در این طرح ماهانه به مادران مشمول مبلغ ۴۰۰ هزار تومان پرداخت می‌‌شود که باید از ۱۶ قلم کالای معرفی شده در طرح کودکان استفاده کنند. مبلغ واریز شده قابل برداشت نبود و مشمولان این یارانه می‌توانستند از آن برای خرید کالا استفاده کنند.

شارژ مراحل دوم و سوم این طرح نیز برای حدود ۲۳ هزار مادر مشمول به ترتیب در روزهای پنجم بهمن‌ماه و پنجم اسفندماه انجام شد و در سال ۱۴۰۳ اجرای این طرح دیگر ادامه نیافت.

طرح حمایت از مادران در روز مادر ۱۴۰۳ اجرا می‌شود؟

در آستانه روز مادر ۱۴۰۳ بار دیگر شایعاتی در خصوص اجرای طرح یسنا منتشر شده است اما آیا قرار است امسال نیز چنین طرحی اجرا شود؟

واقعیت این است که در قانون بودجه ۱۴۰۳ هیچ بودجه‌ای برای اجرای طرح یسنا در نظر گرفته نشده است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با منتفی دانستن اجرای مجدد این طرح در سال جاری به خبرگزاری ای گفته است: بسته‌های غذایی که در قالب طرح یسنا در اختیار گروه هدف یعنی مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال قرار می‌گیرد برای سلامت جامعه بسیار مهم است. به دلیل اینکه وظایفی برای وزارت بهداشت در زمینه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در نظر گرفته شده، این وزارتخانه به مجموعه‌ای مطالبه‌گر در زمینه اجرای طرح یسنا تبدیل شده است.

احمد اسماعیل‌زاده گفته است: اگر سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیص بودجه برای وزارت رفاه به منظور اجرای طرح یسنا کمک کند، این طرح در سال آتی بهتر پیش می‌رود. متاسفانه، این طرح در سال جاری آنچنان که می‌بایست پیش‌ نرفته و کمرنگ است.

بنابراین واریز یارانه کالابرگ ویژه مادران باردار و شیرده در روز مادر ۱۴۰۳ (۲ دی) منتفی است و در خصوص واریز هر گونه هدیه دولت به مادران در این روز هیچ خبر رسمی منتشر نشده است.

بروز رسانی دهک‌ بندی خانوارها در دی ماه

وی با بیان اینکه همکاری‌های دستگاه‌ها در ماه‌ و سال‌های گذشته خوب بوده است، تصریح کرد: بر اساس داده‌های دریافتی از دستگاه‌ها، دهک‌بندی خانوارها را اواخر دی‌ماه سال جاری به‌روز کردیم. حدود ۲ سال بود که داده‌هایی که از دستگاه‌ها دریافت می‌شد، اما اعمال نشده بود. هرگونه تغییر رفتار مالی خانوار می‌تواند باعث جابه‌جایی آن‌ها در دهک‌ها شود.

رئیس مرکز مطالعات و اطلاعات رفاه ایرانیان وزارت رفاه تأکید کرد: پس از اعمال داده‌های جدید برخی خانوارها به دهک‌های بالا و برخی به دهک‌های پایین منتقل شدند. برای حدود ۱۳ میلیون خانوار نیز تغییری رخ نداده است.

افرادی که قطعا از دهک پایین به صدک بالا رفتند، مشمول یارانه نشدند.

محمدی تصریح کرد: اکنون مدتی از اعمال داده‌های جدید در دهک و صدک‌بندی‌ها می‌گذرد و اعتراض‌هایی که خانوارها در گذشته ثبت کرده‌ بودند، اغلب اعمال شده و می‌توانند آن را در سامانه حمایت مشاهده کنند. پس از به‌روزرسانی داده‌ها، حدود کمتر از ۱۰ درصد از افراد برای اعتراض به دهک‌های خود اقدام کردند که همکاران ما چرایی جا به جایی دهک‌ها را به صورت شفاف به آنها توضیح دادند.

استفاده‌های متعددی از سامانه رفاه ایرانیان انجام می‌شود که یکی از آن یارانه نقدی است. این پایگاه می‌تواند به دستگاه‌های کمک کند

وی افزود: در ۲ سال گذشته بیش از ۵۰ درصد از افرادی به شکلی به دهک‌های خود اعتراض داشتند که در طول بروزرسانی داده‌ها این اعتراض‌ها رفع شد. برخی خانواده‌ها در تعداد نفرات دچار تغییرات شدند. این تغییرات فرمول فنی و پیچیده‌ای دارد و بُعد خانوار در دهک‌بندی و صدک‌بندی را تغییر می‌دهد.

این مقام مسوول توضیح داد: مثلا فرد خودرویی داشت که ۶ ماه قبل آن را فروخته بود و چون داده‌های پایگاه به‌روز نشده بود، آن خودرو همچنان در داده‌های رفاهی خانوار دیده می‌شد و دهک او را بالا می‌برد، اما اکنون با بروزرسانی جدید، براساس اطلاعات فعلی و جدید افراد، صدک و دهک خانوار تغییر کرده است. البته عکس این ماجرا نیز صادق است و ممکن است فرد در یک سال گذشته از نظر مالی چیزی خریداری کرده باشد که آن نیز دهک فرد را تغییر می‌دهد.

محمدی گفت: باید به این نکته نیز توجه کرد که اگر دهک فرد الان ۶ است، به این معنا نیست که ادامه‌دار باشد و در به‌روزرسانی۶ ماه بعدی ممکن است دچار تغییر شود. خواسته ما این است که داده‌های این پایگاه هر ۶ ماه یکبار به روز شود. اگر این اتفاق رخ دهد و شناسنامه اقتصادی افراد به‌روز شود، می‌تواند در سیاستگذاری‌های رفاهی جامعه نیز کمک‌کننده باشد.

در بروزرسانی که انجام شده، برخی افراد در دهک‌ها جا به جا شدند، اما در مبلغ یارانه‌شان نیز هیچ تغییری حاصل نشده است

وی تصریح کرد: استفاده‌های متعددی از سامانه رفاه ایرانیان انجام می‌شود که تنها یکی از آنها یارانه نقدی است. این پایگاه می‌تواند در حوزه‌های مختلف کمک حال دستگاه‌های مختلف باشد و نهایتا فرایندها را طوری پیش ببرد که منابع و خدمات به گروه هدف اصابت کند./اندیشه معاصر

طرح ملّی یسنا چیست و شامل چه کسانی می شود؟

یا همان یارانه ویژه مادران باردار و دارای کودک شیرخوار، کشوری شد.

وزارت تعاون با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، دی‌ماه سال گذشته برای تغذیه مضاعف مادران باردار یا دارای فرزند شیرخوار «طرح یسنا» را به مرحله اجرا درآورد.

طرحی که به‌واسطه آن مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت می‌کنند.

این طرح یکی از طرح‌های سه‌گانه دولت سیزدهم برای ارتقا امنیت غذایی (کالابرگ الکترونیکی، کودکان نیازمند یارانه مضاعف و طرح یسنا) است که در قالب یارانه مضاعف به افراد کم‌درآمد جامعه تعلق‌گرفته است تا امنیت غذایی آن‌ها تأمین شود.

طرح یسنا شامل چه کسانی می شود؟

طرح یسنا از سال گذشته در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به شکل پایلوت (آزمایشی) به مرحله اجرا درآمده است.

در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفرشان مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند. از سال گذشته مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به یارانه دریافتی این مادران اضافه شد تا به واسطه آن بتوانند با خرید از سبد کالایی شامل ۱۶ قلم ماده موردنیاز برای مادر و رشد فرزند امنیت غذایی خود را تأمین کنند.

جزئیات مرحله دوم طرح یارانه مادران باردار و دارای کودک شیرخوار

در مرحله جدید «طرح یسنا» که از ۳۰ فرودین ۱۴۰۳ آغاز شده است، تمامی مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسید، مشمول این طرح شده‌اند.

یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، می‌توانند از بسته‌های حمایتی پیش‌بینی‌شده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزی‌جات، میوه‌جات و سبزی‌ها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شوینده‌های بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.

مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه می‌توانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند. افراد مشمول این طرح از روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین می‌توانند از تمام فروشگاه‌های طرف قرارداد با کالابرگ الکترونیکی خرید خود را انجام دهند.

۱

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت