راههای دورزدن تحریمهای نفتی را مدافعان برجام افشا کردند
یک کارشناس بورس نفت گفت: برای پوشش ضعف توسعه صادرات نفت، نباید به طرح مقوله بابک زنجانی و مواردی همچون اختیارات ناکافی بود، بلکه باید با تدبیر و به دور از سیاسیکاری، به فکر چارهجویی باشیم.
خبرگزاری مهر:یک کارشناس بورس نفت گفت: برای پوشش ضعف توسعه صادرات نفت، نباید به طرح مقوله بابک زنجانی و مواردی همچون اختیارات ناکافی بود، بلکه باید با تدبیر و به دور از سیاسیکاری، به فکر چارهجویی باشیم.
صادق مردانی، کارشناس بورس نفت با اشاره به اینکه میعانات گازی در دوره قبلی تحریمها نیز در فهرست تحریمهای نفتی قرار داشت، گفت: عرضه و فروش میعانات گازی در بورس انرژی، جزو ابزارهایی است که میتواند در مدیریت تحریم این محصولات ارزشمند، مؤثر باشد.
وی ادامه داد: در دوران قبلی تحریمها، اوباما، رئیس جمهوری آمریکا معتقد بود که نمیتوان صادرات و فروش نفت ایران را به صفر رساند، بنابراین ایجاد تحریمهای نفتی به مرور انجام شد؛ ضمن اینکه از سوی دیگر، درآمد نفتی کشور در مقصد صادراتی بلاک شده و تنها در آن کشور برای تهیه و تأمین کالاهای مشخص، استفاده میشد.
به گفته این کارشناس بورس نفت، در دوره قبلی تحریمها، کشورهای آسیای شرقی و اروپایی از ایران نفت میخریدند؛ اما بعد از برجام، برخی مدیران بسیاری از کانالهای نقل و انتقالات مالی و روشهای صادرات نفت در قالب دور زدنهای تحریم را، با دلایل مختلف تضعیف یا منحل کردند؛ این در حالی است که دست اندر کاران با نگاه خوش بینانه به بقای برجام، اقدامی برای به روزرسانی روشهای جدید برای مدیریت اقتصاد و صادرات نفت در صورت بروز احتمالی تحریمها نکردند؛ این در حالی است که آمریکاییها، روشهای قبلی را بررسی و به طور هوشمندانه ای، تحریمهای جدید را وضع کردند و به این ترتیب، در این بین امریکاییها را نمیتوان مقصر وضع موجود دانست، بلکه شرایط کنونی نتیجه عملکرد حامیان برجام است.
مردانی با بیان اینکه روشهای مدیریت صادرات نفت در دوران تحریم، بعد از امضای برجام به فراموشی سپرده شد، افزود: جمهوری اسلامی ایران بالغ بر ۴۰ سال است که با تحریمهای مختلف اقتصادی به روشهای گوناگون دست و پنجه نرم میکند، بنابراین احتمال بازگشت این شرایط باید همواره در صدر تصمیمگیریهای مسئولان ذی ربط قرار داشته باشد و به جای فراموش کردن و بی اعتنایی به آن، باید آنها را به روز رسانی میکردیم.
این کارشناس حوزه فروش نفت با تاکید بر اینکه با کاهش قیمت نفت در بورس، با هدف فروش آن موافق نیستیم، تصریح کرد: تخفیفات در نظر گرفته شده برای فروش نفت، تابع یک قانون و روش و البته شرایط سیاسی است و نمیتوان به طور سلیقهای اعمال نظر کرد؛ بنابراین اینکه گفته میشود تخفیف با هدف فروش نفت ارایه میشود، گزارهای اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه هماهنگی بین وزارتخانهها و سایر نهادهای مرتبط برای فروش نفت قوی نیست، گفت: برای پوشش این ضعف، یک مرتبه بابک زنجانی را مطرح میکنند، در حالیکه بهتر است به جای ایجاد فضایی ناآرام، با تدبیر و هوشمندی و همچنین درس گرفتن از اشتباهات گذشته و به دور از اختلافات سیاسی، به حل مشکل بپردازیم.
دیدگاه تان را بنویسید