پشت پرده کاهش دو هفته اخیر قیمت نفت در بازار جهانی

کد خبر: 887100

طی دو هفته گذشته بازار نفت از روند طبیعی خود خارج شده و برخلاف انتظارات و به دلیل افزایش نگرانی‌ها نسبت به اوضاع اقتصادی کشور‌های بزرگ و همچنین تقاضای آینده نفت روندی نزولی را در پیش گرفت.

پشت پرده کاهش دو هفته اخیر قیمت نفت در بازار جهانی

خبرگزاری فارس: به نقل از راشاتودی، طی دو هفته گذشته عواملی نظیر انتظارات برای کاهش عرضه نفت از سوی ایران در نتیجه تحریم‌ها گرفته تا نگرانی‌ها نسبت به روند رشد اقتصادی جهانی و تأثیر آن بر رشد تقاضای نفت باعث شد تا بازار نفت از روند طبیعی خود خارج شود.

جنگ‌های تجاری تضعیف بازار‌های نوپدید و ارز‌های کشور‌های نوظهور در کنار تقویت ارزش دلار در بازار جهانی از جمله عواملی بودند که طی هفته‌های گذشته بر بازار نفت سایه افکندند. این عوامل در حالی سایه سیاهی را بر بازار نفت انداختند که کشور‌های عضو اوپک به رهبری عربستان و تولیدکنندگان غیراوپکی به رهبری روسیه و شرکای آن‌ها در توافق کاهش عرضه سال ۲۰۱۶ احتمالاً نخواهند توانست کاهش عرضه نفت از سوی ایران به دلیل تحریم‌ها و روند نزولی تولید نفت ونزوئلا را جبران کند.

از طرف دیگر بازار باید بحران ژئوپلتیکی ناشی از قتل جمال خاشقچی، روزنامه‌نگار سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول را نیز هضم کند. جامعه بین‌الملل خواستار تنبیه عربستان است و عربستان نیز می‌گوید هر گونه تهدیدی را با اقدامی بزرگ‌تر پاسخ خواهد داد.

هفته گذشته عربستان اعتراف کرد که خاشقچی در کنسولگری این کشور در استانبول کشته شده است و این مسئله را یک نزاع منجر به قتل عنوان کرده بود.

در حالی که بازار منتظر افزایش قیمت بود، اما هم قیمت نفت آمریکا و هم قیمت نفت برنت روندی نزولی را در پیش گرفته و تنها در یک روز حدود ۴ درصد کاهش یافتند و بدترین عملکرد روزانه از ماه ژولای را تجربه کردند.

این کاهش قیمت عوامل گوناگونی داشت؛ نخست آنکه وزیر نفت عربستان طی هفته جاری از اینکه عربستان یک تولید کننده نفت قابل اعتماد است سخن گفت و ادامه داد که این کشور می‌تواند نیاز بازار را تأمین کرده و قصد ندارد از نفت به عنوان سلاح استفاده کند و بحران تحریم نفتی سال ۱۹۷۳ را در موضوع خاشقچی تکرار کند.

دومین عامل این بود که توجه بازار هم اکنون بیش از سمت عرضه به تقاضا جلب شده است؛ چراکه این نگرانی‌ها وجود دارد که افزایش ارزش دلار در برابر سبد ارز‌های بین‌المللی در کنار بالا رفتن قیمت نفت به کاهش رشد اقتصادی جهان منجر شده و تقاضای نفت را به سرعت کاهش دهد.

دلار و افزایش قیمت نفت بیش از هر چیزی بر بازار‌های نوپدید تأثیر گذاشته و جنگ تعرفه‌ها نیز از دیگر عواملی هستند که بر اقتصاد جهانی تأثیر منفی خواهند گذاشت.

یکی دیگر از دلایل کاهش قیمت نفت طی هفته‌های گذشته این بود که صندوق‌های سرمایه‌گذاری و مؤسسات مدیریت مالی طی دو هفته گذشته دارایی‌های خود را با هدف شناسایی سود نقد کردند و عملا باعث کاهش قیمت شدند.

شکل گرفتن بازار فروش در بورس‌های آمریکا در روز سه‌شنبه و گزارش مؤسسه امریکن پترولیوم مبنی بر رسیدن حجم تولید نفت آمریکا به ۹.۸۸ میلیون بشکه در روز باعث کاهش بیشتر قیمت نفت در بازار شده است.

به نظر می‌رسد روز سه‌شنبه بازار روی حرف وزیر نفت عربستان که از تولید با حداکثر ظرفیت توسط اوپک و عربستان سخن گفته بود حساب کرده است. از طرف دیگر امین ناصر در کنفرانس سرمایه‌گذاری ریاض که هفته گذشته برگزار شد، تأکید کرد که تولید ۱۲ میلیون بشکه نفت روزانه توسط عربستان می‌تواند در بلندمدت ادامه پیدا کند.

موسسه JP مورگان اخیرا طی گزارشی اعلام کرده است که علی‌رغم مناقشات سیاسی نگرانی نسبت به نقض تعهد عربستان در عرضه هرچه بیشتر نفت وجود ندارد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت