از واردات آدامس و شیرینی تا تله موش!/ وقتی با واردات چسب زخم، اقتصاد کشور را زخمی می‌کنیم!/ دلالانی که سود می‌برند و تولیدکنندگانی که ورشکست می‌شوند

کد خبر: 724921

پای صحبت تولیدکنندگان که بنشینی و از آن‌ها راجع به فروش محصولاتشان سوال بپرسی، از واردات بی رویه کالاهای مشابه کالاهای تولیدی شان می‌نالند و می‌گویند که فعالیت و فروش محصولات تولیدی شان در خطر است.

از واردات آدامس و شیرینی تا تله موش!/ وقتی با واردات چسب زخم، اقتصاد کشور را زخمی می‌کنیم!/ دلالانی که سود می‌برند و تولیدکنندگانی که ورشکست می‌شوند
واردات کالا
سرویس اقتصادی فردا: پای صحبت تولیدکنندگان که بنشینی و از آن‌ها راجع به فروش محصولاتشان سوال بپرسی، از واردات بی رویه کالاهای مشابه کالاهای تولیدی شان می‌نالند و می‌گویند که فعالیت و فروش محصولات تولیدی‌شان در خطر است.
آنطور که آمار منتشر شده گمرک نشان می‌دهد هنوز هم نسبت به واردات کالاهایی که مشابه آن‌ها در داخل کشور تولید می‌شود، سومدیریت وجود دارد. این در حالی است که بر اساس آمار گمرک در چهار ماه اول امسال که سال تولید و اشتغال نیز نامگذاری شده، واردات کالا به کشور ۲۵ درصد بیشتر شده است!
اینجا بخوانید: دولت از ۷ کشور تله موش وارد می‌کند! +جدول
از واردات آدامس و شیرینی تا واردات پفیلا و مربا! در زمینه واردات اجناس غیرضروری آمارهای نگران‌کننده‌ای منتشر می‌شود. بر اساس آمار گمرک، در چهار ماه اول امسال، ۲۵۳۳۷۸۶۱۷۱۰ ریال آدامس، ۲۹۷۳۴۸۲۱۰۵۳ ریال شیرینی، ۵۰۴۵۱۷۱۷۷۱۹ ریال شکلات، ۲۴۷۹۰۱۲۵۸۶۶ ریال پفیلا، ۱۳۰۵۴۰۹۱۴۰۲ ریال ویفر و ۴۰۶۲۸۰۲۴۱۵۳ ریال مربا و ژله وارد کشور شده است.
جالب توجه این‌که در این مدت ۸۹۰ تن انواع شیرینی و مجموعا ۵۸۳ تن شکلات وارد کشورمان شده آن هم درحالی که ایران به عنوان یکی از کشورهای مطرح در تولید انواع شیرینی و شکلات در منطقه شناخته شده است.
در این مدت همچنین ۱۱۰۹۱۵۲۵ کیلوگرم کره بسته‌بندی شده به ارزش ۱۷۰۵۵۰۱۸۹۸۳۶۱ ریال به کشور وارد شده است.
بر اساس گزارش گمرک، در چهار ماه اول امسال، ایران به واردکننده نان سوخاری هم تبدیل شده است، چرا که یک محموله ۲۷۹۰ کیلویی نان سوخاری تولید ایتالیا به ارزش ۱۲۹۷۴۸۰۰۰ ریال وارد کشور شده است.
در چهار ماه اول امسال، واردات سنگ‌پا از چین همچنان ادامه داشته است به طوری که در این مدت ۳۳ تن سنگ‌پای چینی به کشور وارد شده است.
همچنین در این مدت ۱۱ هزار تن لوازم بهداشتی و آرایشی به ارزش ۲۱۱ میلیارد تومان وارد کشور شده است. واردات تله موش از ۷ کشور مختلف! از سوی دیگر اما، آمار گمرک نشان می دهد ایران در ۴ ماه اول سال جاری ۲.۲ تن تله موش از آلمان، ۷/۰ تن از بلغارستان، ۸.۷ تن از ترکیه، ۳۳.۸ تن از کره جنوبی، ۸/۰ تن از سوئد و ۱۲۳.۸ تن از چین وارد کرده است.

مطابق این گزارش، ایران در مجموع ۲۱٬۹۷۴٬۰۸۰٬۲۰۳ ریال تله موش به ارزش ۶۷۶٬۶۸۹ دلار وارد کرده است.

۶۸ درصد حجم واردات تله موش ایران در سال جاری از مبدا چین، ۱۹ درصد از کره جنوبی، ۶ درصد از هلند و ۵ درصد از ترکیه بوده است.

واردات تله موش
چسب زخم هم وارد می‌کنیم! اما کالای پرمصرفی مثل چسب زخم که هر ایرانی به طور میانگین ماهانه یک عدد از آن استفاده خواهد کرد نیز درگیر بازی واردات شده است.
علیرضا شه پرست، پخش کننده دارو و تجهیزات پزشکی می‌گوید: «مصرف چسب زخم در کشورمان در هر ماه حدود ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان عدد است. اما با واردات بی رویه چسب زخم به کشور این روز‌ها زخمی بر این صنعت وارد شده است.»
بر اساس آمار منتشر شده از واردات چسب زخم به ایران در ۴ ماهه اول سال، ۱۷۹ تن چسب زخم وارد کشور شده؛ رقمی که تا پایان سال به ۵۴۰ تن خواهد رسید. این در حالی است که تولید کنندگان چسب زخم در ایران فقط به اندازه ۱۵ تا ۲۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند.
واردات چسب زخم
محمد وطن دوست، تولیدکننده چسب زخم در این رابطه می‌گوید: «از ۱۰۰ میلیون پدی که در ماه در بازار به فروش می‌رسد حداکثر سهم چسب زخم ایرانی ۱۵ میلیون عدد است و مابقی آن به صورت مستقیم از دیگر کشور‌ها به ایران وارد می‌شود. این در حالی است که ظرفیت بیشتری برای تولید چسب زخم در ایران وجود دارد و رقم آن به ۱۵۰ میلیون پد درماه می‌رسد.
اینجا بخوانید: لابی‌ها برای ورود ۲۰۰۰۰۰ تُن برنج انبارشده در گمرک
دلالانی که سود می‌برد و به تولیدکنندگان ضربه‌ای مهلک می‌زنند سیدتقی کبیری، نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی در رابطه با واردات عجیب و غریب به کشور به خبرنگار «فردا» می‌گوید: «تاکید مقام معظم رهبری بر مدیریت واردات براین اساس بوده که هرگز نباید واردات را متوقف کرد، بلکه باید آن را به نفع اقتصاد ملی مدیریت کرد؛ بنابراین اگر کالایی در داخل به تعداد نیاز تولید می‌شود پس وارد کردن چنین کالایی اشتباه و خلاف است.»
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه می‌دهد: «در واردات به کشور یک سری کالاهای غیر ضروری و لوکسی وجود دارد که به جز لطمه زدن به بنگاه‌های کوچک و متوسط هیچ نفع دیگری ندارد. فقط دراین ماجرا یک سری دلالانی، سود خواهند برد و ضربه مهلکی را به تولیدکنندگان خواهند زد.»
کبیری می‌افزاید: «مشخص است که وقتی برخی از محصولات را در کشور زیاد داریم، واردات آن‌ها اشکال دارد. مثلا تخمه آفتابگردان که منطقه آذربایجان از این محصول بسیار زیاد دارد، طبیعتا واردات آن یک خیانت است و ضربه به کشاورزان، تجار و بازرگانان وارد می‌کند. در حالیکه مقدمات و مشوقات لازم را برای صادر کردن این محصولات را متولیان امر به طور مشخص وزارت صنعت و معدن و تجارت و من جمله وزارت جهاد کشاورزی فراهم می‌کنند!
چه باید کرد؟
سیدتقی کبیری در رابطه اینکه برای مقابله با واردات کالاهای غیرضروری و اینکه باید چه تمهیداتی درنظر گرفته شود، می‌گوید: «اول باید رصد شود و اطلاعات دقیقی به دست بیاید. به طور معمول واردات از منافذ رسمی وارد می‌شود و با حمایت متولیان امر صورت می‌گیرد؛ بنابراین وزارت صنعت و معدن باید به این قضیه ورود جدی داشته باشد. همچنین گمرک نیز باید به قضیه ورود پیدا کند و به اصطلاح مسیر واردات را پیگیری کند. از طرفی ستاد اقتصاد مقاومتی هم باید به این امر ورود پیدا کند و با جدیت در مقابل آن بایستد. متاسفانه با توجه به اینکه این واردات غیرضروری در ماه‌های اول سال جاری اتفاق افتاده، نشان دهنده آن است که به پیام مقام معظم رهبری و نامگذاری سال ۹۶ در حد شعار نگاه شده و طبیعتا آثار و آسیب‌های آن را خواهیم دید.» دیگر وقت آن رسیده که تمام دستگاه های اجرایی کشورمان نسبت به واردات کالاهای وارداتی حساسیت بیشتری نشان دهند و واردات را مدیریت کنند. باید در این زمینه با دقت و هوشیاری قابل توجهی گام برداشته شود تا مبادا تیغ دولبه واردات به اقتصاد و تولید کشور آسیب وارد کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت