نفت سنگین ایران گران شد +جدول

کد خبر: 522053

برکناری «النعیمی» وزیر کهنه کار عربستان و احتمال تعلیق اجرای طرح «فریز نفتی» شوک جدیدی را به بازار وارد نکرده و قیمت طلای سیاه با نوسان‌های شدید همراه نشده است.

خبرگزاری مهر: همزمان با برکناری «علی النعیمی» وزیر نفت عربستان سعودی، بازارهای جهانی نفت به این تحولات ساختاری و مدیریتی در بزرگترین کشور دارنده ذخایر متعارف نفت خام واکنش قابل توجهی نشان ندادند.

بر این اساس برخلاف پیش‌بینی‌ها، قیمت نفت خام پس از برکناری النعیمی، با نوسان‌های قابل توجهی روبرو نشد و در معاملات منتهی به ششم مه سال ۲۰۱۶ میلادی، بهای طلای سیاه در محدوده بشکه‌ای ۴۰ دلار تثبیت شد.

از این رو، در معاملات منتهی به ۶ مه ۲۰۱۶ میلادی، قیمت هر بشکه سبد نفتی اوپک با ثبت افزایش ۵ سنتی در محدوده ۴۱ دلار و ۱۳ سنت، قیمت هر بشکه نفت وست تگزاس آمریکا با ثبت کاهش ۲۶ سنتی در محدوده ۴۴ دلار و ۲۴ سنت و قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال با ثبت کاهش ۴۳ سنتی در محدوده ۴۳ دلار و ۹۹ سنت در بازار جهانی داد و ستد شده است.

علاوه بر این، قیمت شاخص نفت دوبی با افزایش ۳۱ سنتی، بشکه‌ای ۴۲ دلار و ۶۴ سنت و شاخص نفت خام عمان با افزایش ۲۹ سنتی، بشکه‌ای ۴۲ دلار و ۶۶ سنت در بازار معامله شده است.

قیمت نفت خام‌های سبک و سنگین صادراتی ایران هم در معاملات منتهی به ۶ مه ۲۰۱۶ میلادی، دو نوسان قیمتی کاملاً مجزا را تجربه کرده است؛ به طوری که قیمت هر بشکه نفت سبک صادراتی ایران در حالی کاهش ۶ سنتی را تجربه کرد که قیمت هر بشکه نفت خام سنگین ایران با افزایش حدود ۱۷ سنتی روبرو شده است.

بر این اساس در این مدت قیمت هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران ۴۱ دلار و ۲۲ سنت و بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران ۳۱ دلار و ۸ سنت در بازار معامله شده است.

از سوی دیگر از ابتدای سال جاری میلادی، متوسط قیمت فروش هر بشکه نفت خام سبک صادراتی ایران ۳۲ دلار و ۸۲ سنت و بهای هر بشکه نفت خام سنگین صادراتی ایران ۳۰ دلار و ۳۲ سنت بوده است.

سقوط آزاد تعداد دکل‌های حفاری در بازار نفت

از سوی دیگر با توجه به پیشی گرفتن عرضه از تقاضا در بازارهای نفت و نامشخص بودن وضعیت ویژه طرح «فریز نفتی» پس از برکناری علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی، نمی‌توان چشم‌انداز مشخصی را از آینده بازارهای نفت در ادامه سال ۲۰۱۶ میلادی پیش‌بینی کرد.

با این وجود، تعداد دکل‌های حفاری فعال در صنایع نفت و گازی جهان کماکان سیر رو به کاهش خود را ادامه می‌دهد به طوری که هفته گذشته تعداد دکل‌های حفاری نفت و گاز آمریکا با کاهش ۵ دستگاهی، به ۴۱۵ دستگاه دکل حفاری رسیده است.

علاوه بر این تعداد دکل‌های حفاری فعال در صنایع نفت و گاز کانادا هم با کاهش یک دستگاهی نسبت به هفته گذشته به ۳۶ دستگاه رسیده است و در مجموع تعداد دکل‌های حفاری فعال در آمریکا در سال جاری میلادی نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهشی حدود ۴۷۹ دستگاه دکل حفاری همراه شده است.

در صنایع نفت و گاز جهان هم هفته گذشته تعداد دکل‌های فعال حفاری نفت و گاز با کاهش ۳۹ دستگاهی به ۹۴۶ دستگاه دکل حفاری رسیده است که پیش‌بینی می‌شود در صورت عدم افزایش قابل توجه قیمت طلای سیاه در بازار، روند کاهشی تعداد دکل‌های حفاری ادامه یابد.

نام شاخص نفت قیمت ها در معاملات منتهی به ۶ مه ۲۰۱۶ میزان کاهش/ سنت
سبد نفتی اوپک ۴۱.۱۳ دلار ۰.۰۵ کاهش
WTI ۴۴.۲۴ دلار ۰.۲۶ کاهش
برنت دریای شمال ۴۳.۹۹ دلار ۰.۴۳کاهش
دوبی ۴۲.۶۴ دلار ۰.۳۱ افزایش
عمان ۴۲.۶۶ دلار ۰.۲۹ افزایش
سبک ایران ۴۱.۲۲ دلار ۰.۰۶ کاهش
سنگین ایران ۳۹.۰۸ دلار ۰.۱۷ افزایش
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت