صعود 12 پله‌ای ایران در فضای کسب‌و‌کار

کد خبر: 458971

بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود از صعود 12 پله ای ایران در رده بندی جهانی فضای کسب و کار خبر داد و اعلام کرد ایران رتبه 118 را در بین 189 کشور بدست آورده است.

تسنیم: بانک جهانی در تازه ترین گزارش خود موسوم به «گزارش فضای کسب و کار 2016» به مقایسه 189 کشور جهان از نظر سهولت فعالیت های اقتصادی و وضعیت فضای کسب و کار آن ها پرداخته است.

بر اساس ارزیابی این نهاد بین المللی که بر پایه آمار مربوط به یک ساله منتهی به ژوئن 2015(خرداد94) تهیه شده است فضای کسب و کار در ایران بهبود نسبی داشته است.

بر اساس گزارش بانک جهانی ایران امسال در رده بندی جهانی فضای کسب و کار در میان 189 کشور در رده 118 جهان قرار گرفته است که نسبت به سال قبل تنها یک پله صعود داشته است. در عین حال این نهاد بین المللی ارزیابی خود از وضعیت فضای کسب و کار ایران در سال قبل را نیز مورد اصلاح قرار داده و رتبه ایران در پایان این سال را 119 اعلام کرده است.

در گزارش سال گذشته بانک جهانی رتبه جهانی ایران از نظر فضای کسب و کار 130 اعلام شده بود که در گزارش امسال این رقم به 119 اصلاح شده است.

بر این اساس در مجموع رتبه ایران 12 پله بهبود داشته است.

شاخص کلی فضای کسب و کار بر پایه 10 شاخص کوچکتر با عناوین آغازکسب وکار،کسب مجوز، ثبت داراییها،کسب اعتبارات، حمایت از سرمایه گذاری، مالیات، تجارت، اجرای قراردادها و ورشکستگی و دریافت انرژی برق محاسبه می شود. این شاخص در واقع نشان دهنده سهولت و مناسب بودن هرکشور برای انجام فعالیت های اقتصادی و تجاری است.

نمره ایران در شاخص کلی فضای کسب و کار 57.44 اعلام شده است. در سال گذشته نمره ایران 56.74 بوده است.

به گزارش تسنیم، در جهان سنگاپور با نمره 87.34 رتبه نخست از نظر فضای کسب و کار را به خود اختصاص داده است و نیوزیلند و دانمارک به ترتیب رتبه های دوم و سوم را ازین نظر به خود اختصاص داده اند.

کشور آفریقایی اریتره نیز در رتبه آخر قرار گرفته است.

*راه اندازی کسب و کار در ایران سخت‌تر شد

بر اساس این گزارش، سختی آغاز کسب و کار در ایران طی یک سال گذشته بیشتر شده است. ایران از لحاظ شاخص آغاز کسب و کار در رتبه 87 قرار دارد که نسبت به سال گذشته ، 5 پله نزول داشته است .ایران از این نظر در گزارش سال گذشته در رتبه 82 جهان قرار داشت.

شاخص آغاز کسب و کار بر پایه چهار فاکتور محاسبه می شودکه عبارتند از تعداد رویه های قانونی لازم برای آغازکسب وکار، زمان لازم برای آغاز و راه اندازی یک کار، هزینه متوسط آغاز یک کار و حداقل سرمایه لازم برای آغاز یک کار. تعداد رویه های قانونی لازم برای آغاز کسب و کار 8 فقره، زمان لازم برای آغاز کسب و کار در ایران 15 روز و هزینه آغاز کسب و کار در ایران معادل2.7 درصد درآمد سرانه ملی محاسبه شده است. به علاوه حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار معادل 0 درصد درآمد سرانه اعلام شده است.

* صعود 29 پله ای ایران در رده بندی سهولت دریافت مجوز ساخت و ساز

اما ایران از نظر دریافت مجوزهای ساختمانی در رده بندی جهانی 29 پله صعود داشته است که نشان می دهد سازوکار دریافت مجوزهای ساختمانی در ایران در طی یک سال گذشته آسان تر شده است. در حالیکه ایران از این نظر در سال گذشته در رتبه 98 جهان قرار داشت در گزارش جدید بانک جهانی رتبه 69 را به دست آورده است. تعداد رویه های قانونی لازم برای کسب مجوزهای ساختمانی 15 عدد بوده است. مدت زمان اخذ مجوزهای ساختمانی نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجه داشته و از 318.5 روز به 97 روز کاهش یافته است. میزان هزینه لازم در این زمینه نیز معادل 2.1 درصد ارزش خانه مربوطه برآورد شده است که این رقم در سال گذشته بیش از 5 درصد بود. نمره ایران از نظر شاخص کنترل کیفیت ساختمان نیز 8.5 اعلام شده است.

* نزول 2 پله ای ایران در رده بندی سهولت ثبت دارائی ها

از نظر ثبت دارائی ها رتبه جهانی ایران 2 پله سقوط داشته است. در سال گذشته رتبه ایران از این نظر 89 بود اما طی سال جاری جایگاه ایران به رتبه 91 نزول یافته است.

ثبت داراییها در ایران بیش از 12 روز زمان می برد و هزینه ثبت داراییها در ایران نیز معادل 6.1 درصد ارزش دارایی بوده است. همچنین برای ثبت داراییها و اموال در ایران باید به 7 سازمان و ارگان دولتی مراجعه کرد. نمره ایران از نظر شاخص کیفیت مدیریت زمین نیز 15 اعلام شده است.

*وام گرفتن در ایران در مقایسه با سایر کشورها سخت‌تر شد

رتبه جهانی ایران از نظر سهولت دریافت وام و مطلوبیت قوانین و مقررات مربوط به آن نیز پس رفت داشته است. در حالی که ایران از این نظر در سال گذشته در رتبه 90 قرار داشت در سال جاری به جایگاه 97 تنزل یافته است. شاخص هایی که بر پایه آن ها این رتبه تعیین شده است عبارتند از شاخص قدرت حقوق قانونی که ایران در آن از 12 نمره 2 را بدست آورده است؛ شاخص عمق اطلاعات اعتباری که نمره ایران از 8 نمره 7 اعلام شده است. همچنین میزان پوشش ثبت اعتبارات معادل 49.1 درصد بزرگسالان در ایران بوده است.

*حمایت از سرمایه گذاران در ایران کمتر شد

از نظر حمایت از سرمایه گذاران رتبه جهانی ایران طی یک سال گذشته 1 پله نزول داشته است. در گزارش جدید بانک جهانی رتبه ایران از نظر حمایت از سرمایه گذاران 150 اعلام شده که نسبت به سال گذشته 1 پله نزول داشته است. ایران در سال گذشته رتبه 149 را از این نظر به خود اختصاص داده بود.

*رتبه جهانی ایران از نظر پرداخت مالیات ها 1 پله سقوط کرد

در ایران افراد حقیقی و حقوقی باید 20 نوع مالیات به صورت مستقیم و غیر مستقیم بپردازند که نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است. همچنین برای محاسبه و پرداخت مالیات در ایران بیش از 344 ساعت زمان لازم است. نرخ کلی مالیات در ایران در سطح 44.1 درصد سود برآورد شده است. این رقم در سال گذشته نیز 44.1 درصد اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش رتبه ایران از نظر پرداخت مالیات ها 1 پله نزول کرده و به 123 رسیده است. رتبه ایران در سال گذشته از این نظر 122 بوده است.

* نزول 1 پله ای ایران در رده بندی سهولت تجارت

کیفیت تجارت کالا در ایران نیز کاهش داشته است و رتبه جهانی ایران از این نظر 1 پله نزول داشته است. ایران از نظر کیفیت تجارت کالا در سال گذشته رتبه 166 را بدست آورده بود که در سال جاری به رتبه 167 نزول پیدا کرده است. زمان لازم برای صادرات کالا از طریق مرزها در ایران 107 روز برآورد شده است . هزینه صادرات برای هر کانتینر نیز 565 دلار برآورد شده است. برای واردات کالا از طریق مرزهای ایران نیز به 148 روز زمان نیاز است. هزینه واردات کالا به ایران نیز برای هر کانتینر 660 دلار اعلام شده است.

* رتبه ایران از نظر سهولت اجرای قراردادها تغییر نکرد

برای نهایی شدن و اجرای قراردادهای تجاری در ایران بیش از 505 روز زمان نیاز است و از نظر کیفیت رسیدگی قضایی به این موضوع از 18 نمره، نمره 6.5 به ایران داده شده است. رتبه ایران از نظر سهولت اجرای قراردادهای تجاری در سطح جهان نسبت به سال گذشته تغییری نداشته و در سطح 62 باقی مانده است.

* رتبه 140 ایران از نظر تعطیلی شرکت ها در جهان

بر اساس این گزارش رتبه ایران در زمینه ورشکستگی و پایان یافتن یک فعالیت تجاری سه پله نزول داشته و از 137 در سال گذشته به 140 در گزارش امسال رسیده است. زمان مربوط به تعطیلی یک کارگاه اقتصادی در ایران 6.5 سال اعلام شده است. در شاخص کیفیت مقررات اعلان ورشکستگی نمره ایران از 16 نمره، 7 اعلام شده است. در شاخص مدیریت دارایی های فرد یا شرکت ورشکسته نیز نمره ایران از 6 نمره، 3 اعلام شده است.

* دریافت اشتراک برق در ایران آسان‌تر شد

ایران از نظر شاخص دریافت انرژی برق توسط شرکت ها نیز رتبه 88 را به خود اختصاص داده است. ایران در گزارش سال قبل از این نظر رتبه 94 را بدست آورده بود که بدین ترتیب امسال 6 پله از این نظر صعود داشته است.

تعداد رویه های لازم در این زمینه 16 عدد، زمان لازم 77 روز و هزینه لازم 823.4 درصد درآمد سرانه برآورد شده است.

بر این اساس از 10 مولفه تعیین کننده وضعیت فضای کسب و کار در ایران، طی یک سال گذشته رتبه ایران در هفت شاخص نزول داشته و تنها دو شاخص با بهبود مواجه شده است. یک شاخص نیز نسبت به سال قبل تغییری نداشته است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت