طرح جدید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی» بر مبنای با دو نرخ | افزایش بیشتر حقوق حداقلبگیران بازنشسته
حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی بر مبنای مصوبه شورای عالی کار (افزایش ۲۵ درصدی برای حداقلبگیران و ۲۱ درصدی برای سایر سطوح) دارد.
«افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی» بر مبنای مصوبه شورای عالی کار با دو نرخ اجرایی خواهد شد که در اندیشه معاصر به آن پرداخته ایم. بنابر پیگیریهای صورت گرفته قرار است مابهالتفاوت افزایش حقوق بازنشستگان به حساب بازنشستگان تامین اجتماعی واریز شود.
وی تصریح کرد:بر اساس جدول طراحی شده، حقوق بازنشستگان هر ماه از بیستم بر اساس حروف الفبا به حسابشان واریز خواهد شد.
شایعاتی مبنی بر افزایش حقوق کارگران در نیم سال دوم مطرح شده که هنوز از سوی دولت اقدام نگرفته است
برنامه هفتم توسعه برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان سال ۱۴۰۷ اجرا خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس توئیتی درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی منتشر کرد.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در توئیتی بر موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان تاکید کرد.
غلامرضا مرحبا (نماینده مردم آستارا و سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس) نوشت: همسانسازی حقوق بازنشستگان موضوع مهمی است که باید بصورت جدی مورد توجه مجلس انقلابی و دولت کرامت قرار گیرد.
با وجود مانور بسیار مجلس روی افزایش دو برابری حقوق بازنشستگان در طول برنامه هفتم، به نظر میرسد دولت به شدت مخالف این مصوبه است.
این در حالی است که دولت به صراحت موافقت خود را نسبت به مصوبه دیگر مجلس که افزایش سن بازنشستگی بود، اعلام کرده بود؛ مصوبهای که به شدت مورد انتقاد عامه قرار گرفته و نوعی بیاطمینانی را نسبت به دوره بازنشستگی ایجاد کرده است.
با این حال، براساس آنچه که به تازگی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس خبر داده، دولت مخالف همسانسازی حقوق در برنامه هفتم است.
بنا به گفته ولی اسماعیلی، دولت با همسانسازی حقوق بازنشستگان طی یک سال هم مخالف بود و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور این موضوع را در صحن مجلس مطرح کرد.
وی عنوان کرده؛ در این شرایط که دولت با این کار مخالف بود، ما نمیتوانستیم دولت را مکلف کنیم که در یک سال حقوق بازنشستگان را با ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم تراز همسانسازی کند. دولت میگوید که منابع مالی برای این کار ندارد و به دلیل محدودیتهای مالی نمیتواند همسانسازی حقوق بازنشستگان را انجام دهد.
رییس کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرده؛ البته مجلس شورای اسلامی منابع پایداری از جمله فروش اموال مازاد دولت، عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت، اما دولت میگوید این منابع هم کفاف نمیدهد. اگر مجلس در مصوبه خود مقرر میکرد که همسانسازی حقوق بازنشستگان طی یک سال انجام شود، قطعا دولت قبول نمیکرد و زیر بار این کار نمیرفت.
سماعیلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به مخالفت دولت با همسانسازی حقوق بازنشستگان، این مصوبه در شورای نگهبان تایید یا رد میشود، به مهر گفته؛ احتمال دارد که شورای نگهبان این مصوبه را قبول نکرده و رد کند.
دولت در بودجه ۱۴۰۳ خلاف برنامه هفتم عمل کرد
مخالفت دولت با افزایش دو برابری حقوق بازنشستگی در طول برنامه هفتم را میشود در لایحه بودجه سال آینده مشاهده کرد؛ چراکه براساس برنامه هفتم توسعه، دولت در سال آینده باید ۴۰ درصد حقوق بازنشستگان را بالا ببرد، اما در لایحه بودجه عدد ۲۰ درصد دیده میشود.
وی متذکر شده؛ اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ دولت پیشنهاد داده که حقوق بازنشستگان ۲۰ درصد افزایش پیدا کند، خلاف برنامه هفتم توسعه است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس توضیح داده؛ در سال اول برنامه هفتم توسعه دولت موظف است که ۴۰ درصد از فاصله حقوق بین بازنشستگان و کارکنان رسمی را پر بکند.
برنامه هفتم توسعه برنامه پنج ساله توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نظام جمهوری اسلامی ایران است که از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان سال ۱۴۰۷ اجرا خواهد شد.
حقوق تمام بازنشستگان افزایش مییابد
با این حال، آنطور که عضو فراکسیون کارگری در مجلس در مورد جزییات افزایش حقوق بازنشستگان تا سقف ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز، گفته؛ براساس بند ۲ الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم، دولت مکلف است طی ۳ سال در ابتدای برنامه هفتم این موضوع را اجرایی کند، به گونهای که در سه سال نسبت مستمری بازنشستگی به اولین حقوق و دستمزد سال برقراری به عنوان حقوق مستمری بگیران به این عزیزان پرداخت شود.
فاطمه محمدبیگی با تاکید بر اینکه با اجرایی شدن این بند الحاقی بخشی از قانون کار که سالیان دراز مغفول مانده بود به مرحله عملیاتی شدن میرسد، تصریح کرده؛ با عملیاتی شدن این بند الحاقی برنامه هفتم توسعه، بی تردید شاهد افزایش حقوق و مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی خواهیم بود، یعنی تمام بازنشستگان مشمول این بند برنامه خواهند شد.
ولی اسماعیلی با اشاره به تصویب موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان در طول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، اظهار داشت: مجلس در مصوبهای مقرر کرد که به منظور عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسبسازی، حقوق بازنشستگان طی سه سال با ۹۰ درصد حقوق و فوق العادههای مستمر شاغلان مشابه و همتراز متناسبسازی شود.
وی بیان کرد: منبع درآمد برای همسانسازی حقوق بازنشستگان مواردی چون عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی است. ما به دنبال آن بودیم که همسان سازی حقوق بازنشستگان به گونهای در مجلس تصویب شود که قابلیت اجرا داشته باشد و مصوبهای دقیق و محکم باشد./اندیشه معاصر
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین بر اساس یکی دیگر از مصوبات مجلس، سازمان تأمین اجتماعی مکلف شد در طول سه سال اول اجرای قانون برنامه هفتم توسعه، نسبت به متناسبسازی مستمری بازنشستگان و شاغلان اقدام کند و حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هم متناسبسازی شود.
افزایش حقوق ۴۰ درصدی در مرحله اول همسان سازی
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مجلس در مصوبه همسانسازی حقوق بازنشستگان قید کرد که این کار در سه سال انجام شود، گفت: بر اساس مصوبه مجلس، مقرر شد این افزایش حقوق و متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلان از سال ۱۴۰۳ انجام شود، به این صورت که در سال اول معادل ۴۰ درصد و در سالهای دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد تا ۹۰ درصد یاد شده متناسبسازی انجام شود.
اسماعیلی تصریح کرد: دولت با همسانسازی حقوق بازنشستگان طی یک سال هم مخالف بود و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور این موضوع را در صحن مجلس مطرح کرد. در این شرایط که دولت با این کار مخالف بود، ما نمیتوانستیم دولت را مکلف کنیم که در یک سال حقوق بازنشستگان را با ۹۰ درصد حقوق شاغلان هم تراز همسانسازی کند. دولت میگوید که منابع مالی برای این کار ندارد و به دلیل محدودیتهای مالی نمیتواند همسانسازی حقوق بازنشستگان را انجام دهد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته مجلس شورای اسلامی منابع پایداری از جمله فروش اموال مازاد دولت، عرضه اوراق بهادار و پرداخت بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفت، اما دولت میگوید این منابع هم کفاف نمیدهد. اگر مجلس در مصوبه خود مقرر میکرد که همسانسازی حقوق بازنشستگان طی یک سال انجام شود، قطعاً دولت قبول نمیکرد و زیر بار این کار نمیرفت.
نماینده مردم گرمی در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به مخالفت دولت با همسانسازی حقوق بازنشستگان، این مصوبه در شورای نگهبان تأیید یا رد میشود، گفت: احتمال دارد که شورای نگهبان این مصوبه را قبول نکرده و رد کند.
حقوق کارمندان با مبلغ شگفت انگیز واریز خواهد شد
عضو فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناترازی صندوقهای بازنشستگی، گفت: بند ۲ الحاقی ماده ۲۹ قانون برنامه هفتم با عنوان متناسب سازی حقوق بازنشستگان تا سقف ۹۰ درصد حقوق شاغلان همتراز به تصویب رسید، براساس این بند الحاقی دولت مکلف است طی ۳ سال در ابتدای برنامه هفتم این مهم را اجرایی کند./اندیشه قرن
دیدگاه تان را بنویسید