قیمت گوشت در آستانه عید قربان | قیمت هر کیلو شقه گوسفندی در میدان بهمن چند؟ | قیمت گوشت دوبله شد

کد خبر: 1227968

پایان سال گذشته با افزایش قیمت دام، قیمت گوشت تا محدوده ۵۰۰هزار تومان بالارفت اما حالا گوشت در مدار پایین‌تری نسبت به هسته قیمت خوراکی‌ها قرار گرفته است.

قیمت گوشت در آستانه عید قربان | قیمت هر کیلو شقه گوسفندی در میدان بهمن چند؟ | قیمت گوشت دوبله شد

پایان سال گذشته با افزایش قیمت دام، قیمت گوشت تا محدوده ۵۰۰هزار تومان بالارفت اما حالا گوشت در مدار پایین‌تری نسبت به هسته قیمت خوراکی‌ها قرار گرفته است.

در این مراکز، قیمت گوشت با نرخ مصوب به فروش می رسد.نوسانات زیادی برای قیمت گوشت وجود دارد. در اوایل سال بود که با افزایش قیمت گوشت، دولت اقدام به راه اندازی مراکز عرضه گوشت دولتی کرد. قیمت گوشت روزانه از طریق سایت دیجی سرگرمی اعلام می شود که در ادامه خبر می توانید از انواع آن مطلع شوید.

پایان سال گذشته با افزایش قیمت دام، قیمت گوشت تا محدوده ۵۰۰هزار تومان بالارفت اما حالا گوشت در مدار پایین‌تری نسبت به هسته قیمت خوراکی‌ها قرار گرفته است.

مشرق - این روزها کاهش قیمت گوشت به یک اولویت برای نهاد تنظیم‌بازار در وزارت جهادکشاورزی تبدیل شده است. پایان سال گذشته با افزایش قیمت دام، قیمت گوشت تا محدوده ۵۰۰هزار تومان بالارفت اما حالا گوشت در مدار پایین‌تری نسبت به هسته قیمت خوراکی‌ها قرار گرفته است؛ نشانه‌ای از کاهش تورم در این بخش نسبت به پایان سال گذشته و آغاز هفته‌های خردادماه امسال.

یکی از دلایل کاهش قیمت گوشت، افزایش واردات گوشت و تزریق گوشت یخ‌زده و گرم وارداتی به بازار و افزایش عرضه دام سبک به‌دنبال افزایش قیمت آن در پایان سال گذشته بود.

دامداران تا پیش از این، از قیمت خرید دام‌های گوسفندی خود راضی نبودند اما دولت سیاست‌گذاری قیمت را تغییر داد.

اولویت دولت استمرار کاهش قیمت گوشت یا حفظ آن در سطوح پایین‌تر است، به‌نحوی‌که قیمت گوشت مجدد به مدار ۵۰۰هزار تومان قبل برنگردد.

درحال‌حاضر قیمت گوشت بسته‌بندی شرکتی در میادین رسمی در محدوده ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار تومان است اما گوشت غیربسته‌بندی که در محل بسته‌بندی می‌شود، در محدوده ۲۵۰ تا ۳۳۰هزار تومان معامله می‌شود.

براین‌اساس، راسته گوسفندی در میادین رسمی به‌صورت بسته‌بندی در محل ۲۹۰هزار تومان و به‌صورت شرکتی ۳۱۰هزار تومان، قلوه‌گاه بی‌استخوان در محل ۲۰۴هزار تومان و در قالب بسته‌بندی ۲۴۰هزار تومان، سردست گوسفندی ۲۷۸هزار تومان و ۳۳۰هزار تومان، گوشت خورشتی بسته شرکتی ۴۵۰هزار تومان، شقه گوسفندی به‌صورت بسته‌بندی در محل ۲۸۲هزار تومان، گردن گوسفندی ۲۶۵هزار تومان و گوشت تنظیم‌بازار ۲۴۷هزار تومان است.

در همین حال قیمت راسته گوساله ۲۵۷ و ۲۹۹هزار تومان، سردست گوساله ۲۴۸ و ۲۹۱هزار تومان، فیله گوساله ۳۹۵ و ۴۳۰هزار تومان چرخکرده مخلوط گوساله و گوسفندی ۲۵۹هزار تومان (بسته‌بندی شرکتی) و گوساله خورشتی (بسته‌بندی شرکتی) ۳۱۰هزار تومان است.

درحال‌حاضر، معدودی از اقلام گوشتی گوسفند و گوساله بالاتر از ۴۰۰هزار تومان در میادین رسمی ارزش دارند: راسته گوسفندی بسته‌بندی بدون استخوان ۴۳۰هزار تومان، ماهیچه گوسفندی بسته‌بندی ۴۲۰هزار تومان و فیله پاک‌کرده گوساله به شکل بسته‌بندی ۴۳۰ هزار تومان ارزش دارند که حاکی از تمایل بازار برای چسبندگی قیمت اقلام باکیفیت‌تر گوسفند و گوساله به سطوح بالاتر است.

کاهش قیمت گوشت در خرداد

از ابتدای امسال، قیمت دام به‌دنبال افزایش عرضه دام به‌طور متوسط ۳۰درصد کاهش یافت. قیمت گوسفند زنده از ۱۳ اردیبهشت‌ماه تقریبا تثبیت شده است اما برای درک تغییرات قیمت گوشت باید قیمت آن را در سطح بازار ملاک قرار داد.

برای مثال قیمت ران ممتاز گوسفندی که در اول خرداد ماه ۵۳۱هزار تومان بود درحال‌حاضر به‌طور متوسط حدود ۴۷۰هزار تومان است. کمترین قیمت این کالا از اول خرداد که ۴۳۷هزار تومان بود به ۳۵۹هزار تومان رسیده است.

بالاترین حد قیمت برخی اقلام گوشت در بازار از ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ در اول خردادماه رقم خورد که نشان از کاهش سرعت افزایش قیمت گوشت دارد؛ اتفاقی که پس از حدود ۱۳ماه رقم‌خورد.

به‌طور متوسط در هفته‌های آغاز خردادماه تورم گوشت به قله جدیدی رسید اما حالا نشانه‌ای از تدابیر کاهشی به چشم می‌خورد.

البته این در مورد برخی اقلام مانند گوشت آبگوشتی صدق نمی‌کند چراکه قیمت آن از مهر ۱۴۰۱ تاکنون ۱۵۳هزار تومان گران‌تر شده است.

گوشت چرخکرده ۶۰ درصد کوبیده‌ای هم با افزایش قیمت مداوم روبه‌رو بوده است، یعنی از ۲۴۰هزار تومان در دی‌ماه سال گذشته به ۳۸۸هزار تومان رسیده است اما برخی اقلام گوشتی مانند نیم‌شقه هم ریزش‌های بیشتری داشته است.

برای مثال نیم‌شقه ۵ کیلوگرمی از یک‌میلیون و ۲۲۵هزار تومان به حدود ۴۰۰هزار تومان رسیده است. در مجموع قیمت گوشت، در روند کاهشی قرار گرفته و انتظار می‌رود که دولت مدیریت قیمت‌ها را با این روند ادامه دهد. البته با برداشته شدن ممنوعیت‌هایی که برای صادرکنندگان در نظر گرفته می‌شود باید منتظر افزایش قیمت هم بود.

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در مورد می گوید: با توجه به بهبود شرایط جوی در غرب و قرار گرفتن در آستانه عید قربان، دامداران تعجیلی در عرضه دام ندارند تا بتوانند در موقعیت بهتر دام خود را عرضه کنند.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی می گوید: با کاهش مصرف پروتئین در فصل گرما، در صورت مهار قاچاق دام و عدم‌ مجوز برای صادرات دام نیازی به واردات گوشت قرمز نداریم. هرچند با از سرگیری صادرات، بازار متشنج می شود.

‌گفتنی است بر اساس مصوبه جدید دولت نرخ گمرکی گوشت قرمز از ۴ به یک درصد کاهش یافت. هیأت وزیران به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور و به استناد بند ب تبصره ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲ دو ردیف تعرفه مربوط به قیمت گوشت قرمز گوساله و گوسفند کشتاری را مشمول کاهش نرخ حقوق ورودی کرد.

افزایش نابسامانی در عرضه گوشت/ قیمت گوشت افزایش می‌یابد؟

عرضه نادرست گوشت قرمز و افزایش قیمت این کالا باعث شده تا بسیاری از مردم از خرید گوشت منصرف شوند و با کاهش تقاضا در بازار ممکن است در روزهای آینده شاهد افزایش قیمت گوشت در بازار باشیم.

وضعیت مصرف گوشت و خرید این کالا در کشور روند نزولی دارد و در روزهای آینده ممکن است کاهش تقاضا، باعث افزایش قیمت گوشت شود.

رصد قصابی‌های مرکز شهر نشان می‌دهد که در روزهای اخیر قیمت هر کیلو ران گوشت گوسفندی به نزدیک ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

در حال حاضر قیمت هر کیلو شقه گوسفندی در میدان بهمن کیلویی ۳۵۰ تا ۳۵۵ هزار تومان، در مغازه های سطح شهر ۴۰۰ هزار تومان و در میادین میوه و تره‌بار نیز کیلویی ۲۸۲ هزار تومان است.

بر اساس گزارش‌های موجود از قصابان، هر کیلو دام زنده گوسفندی در حال حاضر ۲۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

علت افزایش قیمت گوشت در بازار

قصابان، عامل این گرانی اخیر را نزدیکی عید قربان می‌دانند و می‌گویند دامداران دام‌های خود را برای عید قربان نگه داشته‌اند و عرضه دام در بازار خیلی کاهش یافته است.

یکی از قصابان مرکز شهر تهران ضمن انتقاد از وضعیت بازار گوشت می‌گوید: وضعیت بازار اصلا خوب نیست و تقاضا به شدت کاهش یافته است.

اما رییس اتحادیه گوشت گوسفندی در مورد دلایل گرانی اخیر گوشت گوسفندی عنوان می‌کند: علت اصلی گرانی گوشت گوسفندی، عرضه کم است.

به گفته علی‌اصغر ملکی، با توجه به اینکه بارش و رویش خوبی در مناطق غرب کشور داریم و علوفه در صحرا به صورت رایگان در دسترس است و از طرف دیگر، مناسبت‌هایی مانند عید قربان و آمدن حجاج از مکه و عاشورا و تاسوعا در پیش است، دامداران دام خود را نگه داشته‌اند تا هم به وزن ایده‌آل‌تر برسد و برایشان این انگیزه به وجود آمده است که دام خود را در این مناسبت‌ها عرضه کنند که منافع بهتری برایشان دارد.

وعده ثبات قیمت گوشت تحقق می‌یابد؟

اما در این میان، مدیرکل نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی از واردات گوشت قرمز از هفته آینده و ثبات بازار این محصول خبر داده است.

به گفته مسعود امراللهی، با توجه به افزایش تقاضا در بازار و نیاز بازار وزارت جهاد کشاورزی با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام و بخش خصوصی برای تنظیم بازار گوشت، اقدام به ثبت سفارش و واردات گوشت قرمز کرد.

بنا به اعلام او، گوشت قرمز از هفته آینده با نظارت دقیق دامپزشکی وارد کشور می‌شود و امیدواریم با واردات این محصول به کشور و توزیع آن در بازار قیمت‌ها هم تعدیل شود.

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد