سفارشات جدید روسها برای خرید کاتالیستهای ایرانی
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به مذاکراتی که از فروردینماه امسال با هیاتهای روس برای صادرات کاتالیست ایرانی انجام شده است، گفت: یک تن کاتالیست ایرانی با موفقیت در مجتمعهای پتروشیمی روسیه در حال استفاده است و شرکتهای روسی سفارشهای جدید برای خرید کاتالیست ثبت کردهاند.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی:
کاتالیستهای ایرانی با موفقیت در روسیه استفاده شد/ سفارشات جدید روسها
تهران- ایرنا-
به گزارش ایرنا از وزارت نفت، «مرتضی شاهمیرزایی» در همایش مدیران ارشد صنعت نفت در محل پژوهشگاه صنعت نفت افزود: کاتالیستهای ایرانی با موفقیت در حال استفاده در مجتمعهای پتروشیمی روسیه هستند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: روسها هم باور نمیکردند که کیفیت کاتالیستها تا این حد بالا باشد، زیرا کاتالیستهای چینی در راکتورهای مجتمعهای پتروشیمی آنها جواب نداده بود، آنان باور کردند که کیفیت کاتالیستهای ایرانی بالاست و با بهترینهای جهان رقابت میکند.
این مقام مسوول، بومیسازی کاتالیستها را یکی از راهبردهای وزارت نفت در دولت سیزدهم برشمرد و ادامهداد: بنا داریم همه کاتالیستهای این صنعت را بومی کنیم و براساس سند جامع کاتالیستی که آماده کردهایم میتوانم بگویم که راه زیادی در پیش نداریم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به حمایتهای شرکتهای ملی نفت، گاز، پالایش و پخش فرآوردههای نفتی و حمایت ویژه معاونان و وزیر نفت از صنعت پتروشیمی، تاکید کرد: اگر قرار است اقتصادی پویا در کشور داشته باشیم باید از مسیر صنعت پتروشیمی در این راه حرکت کنیم.
شاهمیرزایی با بیان اینکه ۷۰ مجتمع پتروشیمی با ظرفیت تولید سالیانه ۹۰ میلیون تن در حال فعالیت است و فروش نهایی محصولات نیز به حدود ۲۵ میلیارد دلار میرسد، تصریحکرد: صادرات محصولات مجتمعهای پتروشیمیها سالیانه حدود ۲۶ میلیون تن بوده و ۱۰ میلیون تن هم به بازارهای داخلی عرضه شده است، ضمن اینکه شاهد تحقق ۱۳۳ درصدی ارزآوری در این بخش بودهایم.
وی با تاکید بر تکمیل زنجیره ارزش در صنعت پتروشیمی، یادآور شد: ۳۰ درصد صادرات غیرنفتی ایران مربوط به بخش پتروشیمی است، ضمن اینکه سهم ۲۸ درصدی از صادرات محصولات پتروشیمی منطقه را در اختیار داریم، از این رو راهبرد کلان ما طراحی چرخه کامل صنعت پتروشیمی در کشور است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در افق برنامه هفتم توسعه روزانه نزدیک به ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه تقاضای خوراک در بخش پتروشیمی خواهیم داشت، گفت: از آنجا که بخش قابلتوجهی از صنعت پتروشیمی ما براساس پایه خوراک گاز توسعه یافتهاست، در فصل زمستان با مشکلاتی در این بخش روبهرو هستیم و همه باید به ما کمک کنند.
شاهمیرزایی افزود: همه اینها در شرایطی است که سال گذشته نزدیک به ۱۵ میلیارد دلار آورده ارزی در بخش پتروشیمی داشتیم که نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار آن در شرایطی به نیما واریز شد که دولت سیزدهم خزانه خالی را تحویل گرفته بود.
وی همچنین با اشاره به برنامهریزی برای توسعه متوازن صنعت پتروشیمی در ایران، خاطرنشانکرد: بر این اساس توسعه گام دوم قطب منطقه ویژه پتروشیمی اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، مذاکره با سرمایهگذاران برای اجرای ۲۰ طرح در قطب پتروشیمی منطقه ویژه پارس و ساخت پتروپالایشگاهها و شهرکهای پاییندستی در منطقه جاسک و قطبهای قشم و منطقه مکران را در دستور کار داریم.
ایرنا
دیدگاه تان را بنویسید