رکوردشکنی دلار و مجوز معامله ارز با نرخ جدید

کد خبر: 1154107

دلار از 33 هزار تومان هم فراتر رفت، همزمان بانک مرکزی به صرافی ها اجازه داد تا ارز صادرکنندگان را به نرخ «توافقی» بخرند و بدون محدودیت به متقاضیان بفروشند، آیا این تصمیم به منزله پذیرش نرخ بازار و عقب نشینی از نرخ سامانه نیماست؟

رکوردشکنی دلار و مجوز معامله ارز با نرخ جدید

روز گذشته روند صعودی نرخ ارز ادامه یافت و قیمت دلار بازار آزاد به بالای 33 هزار تومان رسید، اگرچه روند قیمت پس از مدتی معکوس شد و قیمت دلار فردایی از 33250 به 33100 تومان کاهش یافت. شاید این اتفاق را بتوان با جلسه دیروز بانک مرکزی با صرافی ها و مجوز خرید ارز صادرکنندگان به نرخ توافقی مرتبط دانست که به نوعی عقب نشینی از تصمیمات گذشته در زمینه الزام عرضه ارز صادرکنندگان با نرخ سامانه نیماست.به گزارش خراسان براساس متن کوتاهی که به نقل از بانک مرکزی منتشر شده است، بانک مرکزی به صرافی‌ها اجازه داده تا ارز اسکناس صادرکنندگان را با نرخ توافقی، خریداری کنند و به متقاضیان ارز - بدون محدودیت - بفروشند. به گزارش خراسان به نظر می رسد این اقدام برای جبران فاصله قیمت ارز بازار آزاد و سامانه نیما صورت گرفته است. هم اکنون که قیمت دلار بازار آزاد به بالای 33 هزار تومان رسیده  نرخ سامانه نیما 26500 و نرخ سنا (صرافی های بانکی) 27100 تومان است.در همین حال برخورد با معاملات فردایی طلا و ارز که از دو هفته قبل شروع شده بود، ادامه یافت و اعلام شد که ۳۱ نفر از سرشاخه‌های معاملات فردایی ارز و طلا دستگیر شدند.

وعده افزایش عرضه ارز در بازار

در همین حال رئیس کل بانک مرکزی در حاشیه جلسه خود با صرافی‌ها از افزایش عرضه ارز در بازار خبر داد. ‌به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، علی صالح آبادی با اشاره به جلسه بانک مرکزی با صرافی‌ها اظهار کرد: در این جلسه مقرر شد تا در زمینه اسکناس، میزان عرضه ارز بیشتر و مقررات مربوط به تقاضای بازار در حوزه اسکناس هم تسهیل شود.وی با تاکید بر این که از ابتدای سال تا 20 خرداد درمجموع 8 میلیارد و 100 میلیون دلار در بازار حواله معامله شده است، افزود‌: ما با صرافی ها توافقات خوبی داشتیم، در زمینه اسکناس نیز میزان عرضه را بیشتر می‌کنیم و مقررات مرتبط با تقاضای بازار در حوزه اسکناس تسهیل خواهد شد، اتفاق مثبتی رخ می دهد و حجم معاملات بالا خواهد رفت و نیاز واقعی بازار را به صورت کامل پوشش می دهیم.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در بازار اسکناس نیز صادرکنندگان به عنوان عرضه کننده ارز و بانک مرکزی نیز به عنوان بازارساز در بازار حضور دارد و همان طور که بارها اشاره کردم هم اکنون میزان اسکناسی که در بانک مرکزی داریم، هیچ زمانی در تاریخ بانک مرکزی این میزان اسکناس نبوده است. بنابراین با توجه به این میزان اسکناس به هر نحوی که بازار تقاضای واقعی داشته باشد، آمادگی پوشش آن را داریم.

منبع: خراسان

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت