پیشبینی قیمت دلار امروز ۲۳ آذر/ریزش دلار ادامه دارد؟
در بازار روز دوشنبه قیمت دلار روند نزولی به خود گرفت. به عقیده کارشناسان دلار برای ماندن در قیمتهای بالا دلیلی نداشت و با نوسان و کاهش قیمت همراه شد.
دلار روز دوشنبه با نوسان قیمت همراه بود و در نهایت با کاهش نرخ همراه شد.
کارشناسان معتقدند مهمترین خبری که سبب کاهش قیمت دلار شده، خبرهای مثبت از مذاکرات است. در واقع بررسی اخبار منتشر شده از مذاکرات نشان میدهد که توافقها بیشتر از اختلاف نظرها بوده است.
شهاب موسوی، کارشناس بازارهای مالی درمورد بهترین بازارها برای سرمایهگذاری اظهار کرد : پیامی که از این لایحه میشود گرفت اگر تغییری نکند و اجرا شود این است که شرایط موجود با عمق بیشتری به ست رکود میرود.
من در دلار توان رشد آنچنانی نمیبینم شاید حرکاتی که دلار اخیرا داشت بیشتر تحت تاثیر اصلاح ارزش لیر بوده است و تاثیر ترکیه بر ایران. فضای فعلی شدت بیشتری پیدا خواهد کرد و سرمایهگذار با بازاری مواجه میشود که سرعت گردش مالی و حجم معاملاتی در آن کاهش پیدا کرده است، در این شرایط کسی برنده است که پول داشته باشد، دوران رکود دوران خرید و تشنگی اقتصاد برای نقدینگی است. حتی با وجود شرایط تجریمی هم اگر اتفاق خاصی نیفتد من تورم بزرگی در اقتصاد ایران نمیبینم.
وی افزود: اگر بخواهیم بنیادی نگاه کنیم آن شرکتهایی که صادرات محور هستند و درآمد ارزی دارند به لحاظ عملکردی وضعیت قابل قبولی در اقتصاد ایران میتوانند داشته باشند، اما در دوران رکود نقاط خرید مهم است و بازار گزینهای و محدود حرکت میکند و من فمر میکنم نقش تحلیل تکنیکال در زندگی افزاد بالاتر میرود.
بر اساس گزارش دنیای اقتصاد، باقریکنی، معاون وزیر امور خارجه در آخرین گفتوگو با صداوسیما گفت: در شرایطی که الان به سر میبریم و دستاوردهایی که از گفتوگوها بین طرفین داشتیم، تصورم این است که روند رو به جلویی است، هر چند اختلاف دیدگاه بین دو طرف وجود دارد، ولی این اراده احساس میشود که طرفین میخواهند که هم موضوعات مورد گفتوگو را با هم تعیین و تدوین کنند و هم اینکه وارد عرصهای بشوند که درباره موضوعات مورد گفتوگو مذاکرات جدی و نتیجهبخش را انجام دهند.
او در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما روند مذاکرات به کندی پیش نمیرود، اظهار کرد: «چون اختلاف بین طرفین وجود دارد، مسیری که حرکت میکنیم بعضی وقتها کند میشود و بعضی وقتها سرعت میگیرد.
این طبیعی است و غیرعادی نیست، ولی اراده طرفین بر این است که مسیر به سمت جلو حرکت کند.» اما پیش از این نیز اخبار مثبت و منفی زیادی در مورد مذاکرات شنیده میشد، شاید تفاوت اینبار با روزهای قبل این است که بازار، اخبار مثبت را باور کرده است.
در هفتههای گذشته قیمت ارز آمریکایی به مرز ۳۱ هزار تومان نیز رسید و این انتظار در بازار وجود داشت که اخبار منفی تداوم پیدا کند. اما در حال حاضر دلیلی برای روند افزایشی قیمت دلار وجود نداشته است.
آزاد شدن داراییهای بلوکه شده
از طرف دیگر کارشناسان معتقدند بازار به اخبار آزاد شدن داراییهای بلوکه شده ایران نیز واکنش مثبت نشان داده است. یکی از اخباری که اخیرا مطرح شده، بازپرداخت بدهی ۷ میلیارد دلاری عراق به ایران است.
البته یحیی آلاسحاق، رئیس اتاق مشترک ایران و عراق اخیرا به این نکته تاکید کرده که تنها بخشی از این مطالبات در قالب موافقتنامهای مبنی بر هزینهکرد برای خرید اقلام مورد نیاز از عراق وصول شده و روند وصول مطالبات همچنان ادامه دارد. اما به نظر میرسد بازار به این خبر نیز روی خوش نشان داده است. زیرا پیش از این نیز اخباری از این دست زیاد بوده و احتمال داشت بازار این اخبار را جدی نگیرد و روی قیمت موثر نباشد.
البته نکته مهم این است که از ابتدای هفته جاری بانک مرکزی عرضه ارز را تقویت کرده که نشان میدهد بانک مرکزی با منابع بیشتری در بازار مداخله میکند.
چشمانداز بودجه ۱۴۰۱
سومین دلیل عمدهای که برای کاهش قیمت دلار میتوان در نظر گرفت، اعداد و ارقام بودجه ۱۴۰۱ است که به نسبت بودجه سال جاری چندان افزایشی نبوده و انقباضی بسته شده است. حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از یکسو و مبنای ارز ۲۳ هزار تومانی در بودجه سال آتی از سوی دیگر، بر روند کاهشی قیمت دلار موثر بوده است. حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی باعث میشود قدرت مانور سیاستگذار در سال آینده برای تنظیم بازار بیشتر شود.
دیدگاه تان را بنویسید