هنگام خرید فرش ماشینی از این موضوعات غافل نشوید

کد خبر: 1108782
هنگام خرید فرش ماشینی از این موضوعات غافل نشوید

فرش برای خانه ی ما ایرانی ها یکی از ارکان اصلی دکوراسیون به شمار می رود و به جهت تنوع فراوان در انواع، کیفیت، الیاف، نوع بافت و همچنین طرح ها و رنگ های فرش، انتخاب کردن یک فرش مناسب و با کیفیت علیرغم این که کار ساده ای به نظر می رسد، نیاز به دقت و آگاهی خریدار دارد.

 

دانستن برخی نکات کلیدی در حین خرید فرش ماشینی می تواند شما را در تجربه ی یک خرید رضایت بخش یاری رساند. پس در ادامه با ما همراه باشید تا با نکات طلایی در حین خرید فرش آشنا شویم.

 

  • جنس و نوع الیاف فرش:

 

فرش های ماشینی بر اساس الیافی که در بافت آن ها به کار می رود به انواع مختلفی تقسیم می شوند.

 

فرش های دستبافتگونه در ظاهر و همچنین کیفیت شباهت بسیار زیادی به فرش های اصیل و دستبافت ایرانی دارد، بافته شده از الیاف طبیعی به نام تنسل هستند که از گیاه بامبو استخراج می شود. این نوع از فرش ها در بین انواع فرش ماشینی، بیشترین کیفیت را داشته و از لحاظ رنگ و طرح نیز در رتبه ای ممتاز قرار دارند.

فرش های دستبافت گونه معمولا دارای ریشه و شیرازه ی دستبافت بوده و در اثر شستشو به هیچ عنوان کیفیت خود را از دست نمی دهند.

 

فرش های آکرلیک یکی از بهترین انواع فرش های ماشینی هستند که پس از فرش های دستبافت گونه بیشترین میزان محبوبیت را در بین خریداران دارند. این فرش ها دارای ماندگاری و طول عمر بالایی بوده و برای سال های طولانی می توان روی کیفیت و کارآیی آن ها حساب کرد. امروزه به مدد فناوری های جدید، کیفیت فرش های آکرلیک بیش از پیش بالا رفته و رضایت طیف وسیعی از خریداران را جلب نموده است.

فرش های آکرلیک از نظر وزنی، سنگین تر از فرش های دستبافتگونه هستند.

امروزه سهم قابل توجهی از بازار فرش های ماشینی به فرش های آکرلیک اختصاص پیدا کرده است.

 

پلی استر استفاده شده برای بافت فرش درجات مختلف کیفی دارد اما به طور کل می توان گفت، پایین ترین سطح کیفیت را در فرش های ماشینی می توان در بین فرش های پلی استری مشاهده کرد. جالب است که بدانید بسیاری از فرش هایی که تحت عنوان فرش چاپی (فرش رنگ شده)، ابریشم مصنوعی، ابریشم گونه، فرش های بلژیکی، انواع گلیم فرش، متال، شنل و شگی در بازار عرضه می شوند، بافته شده از الیاف پلی استر می باشند.

 

  • جنس و نوع رنگ فرش:

 

رنگ فرش یکی از نکاتی است که اکثر قریب به اتفاق خریداران، در حین تهیه ی فرش به آن توجه می نمایند. بایستی توجه داشت که انتخاب رنگ فرش ها بر اساس علایق و روحیات افراد و همچنین دکوراسیون منزل صورت خواهد پذیرفت. توجه به نور فضا، رنگ دیوارها و همچنین سایر عناصر موجود در دکوراسیون یک محیط (نظیر مبلمان، پرده، گلدان ها و...)، می تواند به شما کمک کند که فرش مناسب تری را برای منزل خود تهیه کنید.

توجه به این نکته ضروری است که برخی از فرش ها دارای الیاف رنگی نبوده و طرح فرش به شکل چاپی بر روی آن چاپ شده است. به این گونه فرش ها اصطلاحا فرش چاپی ( یا فرش رنگ شده) گفته می شود.

فرش های چاپی که عموما از الیاف پلی استر تهیه می شوند گزینه ی مناسبی برای فرش های پر کاربرد و یا فرش اتاق کودک (به لحاظ ایجاد حساسیت در کودکان) نیستند، بنابراین پیشنهاد می شود برای فضاهای کم کاربردتر از این گونه فرش ها استفاده شود.

این گونه فرش ها ابتدا به شکل سفید و یکدست بافته می شوند و سپس طی فرآیندی طرح فرش روی سطح آن چاپ می شود در نتیجه ریشه های فرش پوشش داده نمی شود.

فرش های چاپی دارای طرح های متنوع و بسیار زیبایی هستند اما کیفیت پایین الیاف، حساسیت به شستشو، از دست دادن درخشندگی رنگ و طول عمر کوتاه فرش، نکاتی است که بایستی در حین خرید این سبک از فرش ها از آن ها غافل نشویم.

 

 

  • ضد حساسیت بودن فرش

 

امروزه بسیاری از تولید کنندگان فرش های ماشینی سعی در تولید فرش هایی دارند که متناسب با پوست بدن انسان بوده و ایجاد حساسیت ننمایند. این فرش ها تحت عنوان فرش های ضد حساسیت شناخته شده و می توانند گزینه ی مناسبی برای سالمندان، افراد آلرژیک و همچنین کودکان باشند.

در مقابل برخی از فرش ها به واسطه ی مواد اولیه ی نا مرغوب، الیاف بی کیفیت و یا رنگ های چاپ شده روی فرش، احتمال ایجاد حساسیت در بدن انسان را بالا می برند.

 

 

  • ظاهر و طرح فرش

فرش ها ماشینی از نظر طرح به سه دسته فرش های کلاسیک، فرش های فانتزی و فرش کودک تقسیم می شوند.

فرش کلاسیک در بین انواع فرش، طرفداران بیشتری داشته و با هر نوع دکوراسیونی به راحتی هماهنگ می شود.

فرش های فانتزی در بین نسل جوان طرفداران بیشتری داشته و برای دکوراسیون های مدرن، اتاق خواب، آشپزخانه و دفتر کار، انتخاب مناسبی به شمار می روند.

 

فرش کودک نیز امروزه جایگاه ویژه ای در بازار فرش پیدا کرده و با طرح های متنوع و جذاب برای گروه های سنی کودک و نوجوان نمونه های جذابی را در بازار دارد.

 

  • مقاومت در برابر شستشو:

 

در هنگام خرید فرش توجه داشته باشید که محصولی را خریداری نمایید که قابلیت شستشو داشته باشد. فرش های دستبافتگونه و فرش های آکرلیک از نظر شستشو محدودیت خاصی نداشته و می توانید با آسودگی خاطر آن ها را به قالیشویی بسپارید.

اما در مورد فرش های پلی استر نظیر فرش های ابریشم گونه و فرش های چاپی بایستی احتیاط بیشتری به خرج داده و جهت بالا بردن عمر محصول تا حد امکان از شستشوی آن خودداری نمود.

 

  • قیمت گذاری فرش

عوامل تعیین کننده در قیمت فرش ماشینی عبارتند از شانه و تراکم، جنس الیاف، رنگ و طرح فرش.

در بین انواع فرش ماشینی، فرش های دستبافت گونه به جهت کیفیت بالا و مشابهت به فرش دستبافت از قیمت بالاتری برخوردار هستند اما با توجه به حفظ کیفیت اولیه تا سال ها پس از استفاده، بسیاری از افراد همچنان خواهان خرید این دسته از فرش های ماشینی هستند.

شانه و تراکم فرش نیز دیگر عامل تعیین کننده ی قیمت فرش می باشد که با توجه به بالا بودن شانه و تراکم فرش های دستبافت گونه، بایستی از تاثیر این موضوع بر قیمت گذاری این فرش ها نیز یاد کنیم.

 

فرش های آکرلیک در رده بندی قیمت فرش های ماشینی رتبه دوم را به خود اختصاص داده اند که به جهت الیاف مرغوب و طول عمر بالا و حفظ کیفیت در حین استفاده، همواره با استقبال خوبی از سوی خریداران فرش مواجه بوده و هستند.

 

در بین انواع فرش های ماشینی فرش های پلی استر  به خصوص فرش های چاپی و یا رنگ شده پایین ترین قیمت را دارند که با توجه به کیفیت پایین و طول عمر بسیار کوتاه این فرش ها، پایین بودن قیمت آن ها کاملا طبیعی به نظر می رسد.

 

بنابراین توجه به این که چه نوع فرشی را با چه الیافی تهیه می کنید و این که آیا طرح فرش در نتیجه استفاده از الیاف رنگی بوده و یا تنها چاپ دیجیتالی طرح بر روی فرش لحاظ شده است، از اهمیت زیادی در حین خرید فرش برخوردار است.

 

نتیجه گیری

در حین خرید فرش توجه به نکاتی نظیر نوع الیاف، نوع رنگ، طرح ، شانه و تراکم، قابلیت شستشو و همچنین سازگاری فرش با بدن انسان می تواند آگاهی کافی را در اختیار خریداران قرار دهد تا بر اساس عوامل ذکر شده، بهترین محصول را با قیمتی مناسب و کیفیتی ایده آل برای آراستگی بیشتر دکوراسیون منزل خود خریداری نمایند.

 

 

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

تازه های سایت