نمایندگان مجلس به دنبال تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه
عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ضمن تشریح محورهای درخواست برای تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه، تاکید کرد که نمایندگان مجلس حامی صنعت بوده و اجازه نمیدهند با بروز مشکلاتی در این بخش، حق مردم تضییع شود.
خبرگزاری فارس: حجت الاسلام سیدناصر موسوی لارگانی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی، از به جریان افتادن تقاضای تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه توسط جمعی از نمایندگان مجلس، خبر داد و اظهار داشت: با توجه به وضعیت کنونی اقتصادی ما نمایندگان مجلس حامی صنعت بوده و اجازه نمیدهیم با بروز مشکلاتی در این بخش، حق مردم تضییع شود.
وی افزود: فولاد مبارکه در حال حاضر ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن ظرفیت تولید در سبا و مبارکه دارد که متاسفانه در دو سال اخیر به دلیل سوء مدیریت بیش از ۲ میلیون تن تولید از دست رفته است.
موسوی لارگانی با بیان اینکه امروز سومدیریت باعث بروز مشکلاتی در کشور شده است، تصریح کرد: سهم سو مدیریت در به وجود آمدن مشکلات کشور بیشتر از تحریمهاست، به همین دلیل باید برای جلوگیری از سو مدیریت ها چاره اندیشید.
نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به محورهای طرح تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه عنوان کرد: بر اساس گزارش اولیه که در این راستا تهیه شده است، یکی از مصادیق سومدیریت وجود برخی افراد سفارش شده سیاسی و وابستگان آنها در بخشهای حساس و مهم کشور است؛ متاسفانه همین سومدیریتها موجب شده تا رانتی از جیب میلیونها سهامدار به جیب تعداد معدودی افراد خاص برود که این موضوع یکی از محورهای تحقیق و تفحص نمایندگان است.
وی در همین راستا اعلام کرد که ابهامات اساسی در مورد قراردادهای خرید و توسعه و موضوعات مختلف دیگر به شدت موجب نگرانی بوده و در چنین شرایطی حضور وزیر صمت در این شرکت با سخنان اخیر وی در مورد قصد مبارزه با فساد و رانت تناسبی ندارد.
موسوی لارگانی همچنین عنوان کرد: در این طرح تصریح شده است که مجتمع عظیم فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مجتمع تولید فولاد در کشور و موتور محرکه دست کم 3 هزار کارخانه و شرکت در کشور از سال 97 با مشکلات بسیاری مواجه شده که علت اصلی آن در سوءمدیریت، بکارگیری مدیران بازنشسته و وجود مسائلی در انعقاد قراردادها و نادیده گرفتن منافع مجتمع و سهامداران بورسی آن است.
به گزارش فارس، متن طرح تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه به شرح زیر است:
هیأت رئیسه محترم
خواهشمند است در اجرای ماده (212) آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، درخواست تحقیق و تفحص با موضوع ذیل را جهت رسیدگی به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع فرمایید.
عنوان تحقیق و تفحص:
بررسی دلایل کاهش حجم صادرات، عملکرد مالی، انتصابات خلاف قانون، افزایش هزینههای تولید،توزیع رانت، انعقاد قراردادهای پرابهام، پرداخت حقوقهای نجومی، مداخلات متعدد مدیریت در فرآیند خرید و ... در مجتمع فولاد مبارکه و کلیه شرکتهای زیرمجموعه از سال 97 تا کنون.
شرح:
مجتمع عظیم فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین مجتمع تولید فولاد در کشور و موتور محرکه دست کم 3 هزار کارخانه و شرکت در کشور از سال 97 با مشکلات بسیاری مواجه شده که علت اصلی آن در سوءمدیریت، بکارگیری مدیران بازنشسته و تبانی پشت پرده و فسادهای احتمالی در انعقاد قراردادها و نادیده گرفتن منافع مجتمع و سهامداران بورسی آن است که تخلفات زیاد شده در این مجتمع در حال رخ دادن است.
این در حالی است فولاد مبارکه به عنوان مولود انقلاب اسلامی ایران طی سالهای قبل رکورددار تحرک برای رشد تولید بوده و جوایز متعددی در یافت کرده و سرآمد رشد و تعالی سازمانی در کشور و منطقه بوده است ولی اکنون عملکرد ضعیف، غیرشفاف، پر ابهام و خلاف قانون مدیران باعث بروز مسائلی شده که بایستی به دقت مورد ارزیابی قرار گیرد.
موضوع اصلی تحقیق و تفحص: دلایل بکارگیری مدیران بازنشسته و فاقد صلاحیت فردی و تخصصی در سطوح مختلف مدیریتی این شرکت علیرغم نص صریح قانون چیست؟ علت دستاندازی به منافع عظیم این شرکت که جزء بیتالمال است برای ماندگاری در مدیریت چیست؟
موضوعات فرعی تحقیق و تفحص:
1- دلیل انعقاد قرارداد با ترک تشریفات با یک شرکت رده چندم چینی برای اجرای طرح نورد گرم 2 با قیمت گزاف چیست؟ پشت پرده این قرارداد و عوامل دستاندرکار بایستی مشخص شوند.
2- علت پرداخت حقوق کلان به برخی افراد مؤثر بدون اشتغال به کار در مجموعه چیست؟ علت مدیریت ناکارآمد داخلی و پرداختهای نجومی به مدیران چیست؟
3- دلیل کاهش میزان تولید و حجم صادرات نسبت به سالهای گذشته چیست؟
4- نحوه فروش محصولات فولاد مبارکه پرابهام است علت توزیع رانت از طریق فروش اختصاصی و شبکه توزیع (شرکتهای زیرمجموعه) چیست؟
5- علت توزیع قدرت و پول با اهداف سیاسی و از طرق مختلف در این مجموعه چیست؟
6- دلیل برگزاری آزمون استخدامی فاقد شفافیت و اعلام نتایج بدون جزئیات در این شرکت چیست؟
7- دلیل مداخلات متعدد مدیریت در فرآیند خرید که منجر به افزایش شدید هزینههای تولید در مجموعه شده چیست؟
دیدگاه تان را بنویسید