آیا قیمت یارانه نقدی تغییر میکند ؟
پرداخت یارانه همانند دیواری است که به منظور جلوگیری از سیلاب کشیده میشود؛ اما باید دید کدام یک قویتر هستند. مسلما سیل این دیوار را از بین خواهد برد و روزی این دیوار خواهد شکست و هزینه بیشتری باید بابت این موضوع پرداخت کرد.
یارانه نقدی اعطای کمک مالی دولت به قشر خاصی از مردم است که بیستم هر ماه واریز می شود. پرداخت یارانه نقدی جهت افزایش رفاه عمومی در دولت دهم کلید خورد. میزان یارانه نقدی 45 هزار و پانصد تومان است. پس از روی کار آمدن دولت رئیسی در رابطه با یارانه نقدی حرف و حدیث های زیادی بوده است، زیرا رئییسی وعده افزایش یارانه را داده است. در ادامه به آخرین خبر از واریز یارانه نقدی می پردازیم.
بر اساس آخرین نشست کمیسیون تلفیق بودجه رقم اختصاص داده شده به یارانه نقدی و معیشتی ۷۳/۸ هزار میلیارد تومان و مبلغ اختصاص داده شده برای یارانه کالاهای اساسی ۱۰۹ هزار میلیارد تومان تعیین شده است. طی سالهای گذشته بودجه یارانههای نقدی حدود ۴۲ هزار میلیارد تومان بوده است که با اعلام اخیر کمیسیون تلفیق این رقم کمتر از دو برابر شده است. پیشتر گفته شده بود با حذف ارز ترجیحی در دی ماه یارانه جدید واریز خواهد شد که این طرح فعلا در هالهای از ابهام است. پیشتر رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال آینده گفته بود: «دولت پیشبینی کرده بود که با حذف ارز ترجیحی مبلغ یارانه نقدی افزایش پیدا کند. کمیسیون تلفیق با حذف ارز ترجیحی موافقت نکرد و به تبع آن دیگر یارانه نقدی در سال آینده افزایش پیدا نخواهد کرد.» اما سوالی که مطرح میشود این است که در شرایط فعلی چقدر این ارقام میتواند گرهای از وضع معیشتی مردم باز کند؟
آلبرت بغوزیان، اقتصاددان در واکنش به ارایه جزییات پرداخت یارانهها و موارد مصرف منابع حاصل از هدفمندی یارانهها در بودجه سال آینده اظهار داشت: هر زمان که موضوع ارقام مختلف در خصوص پرداخت یارانهها مطرح میشود موضوعی که پررنگتر از قبل میشود بحث نظارت بر قیمت کالاست.
این اقتصاددان با بیان اینکه باید جلوی سیل رشد قیمتها گرفته شود گفت: پرداخت یارانه نقدی همانند دیواری است که به منظور جلوگیری از سیلاب کشیده میشود؛ اما باید دید کدام یک قویتر هستند. مسلما سیل این دیوار را از بین خواهد برد و روزی این دیوار خواهد شکست و هزینه بیشتری باید بابت این موضوع پرداخت کرد. پس باید فکری اساسی بابت هدایت این سیلاب کرد.
بغوزیان خاطرنشان کرد: اقداماتی که دولت در خصوص پرداخت یارانهها انجام میدهد بیشتر باعث نگرانی اقتصاددانها میشود. چرا که تامین همین میزان یارانهای که اعلام شده کابوسی است که دست از سر دولت برنمیدارد و هیچ تضمینی وجود ندارد که این میزان یارانه برای همان سال و سال بعد از آن جوابگوی نیاز افراد باشد یا نباشد. بغوزیان با طرح این سوال که چرا میزان یارانه باید افزایش پیدا کند؟ تصریح کرد: آیا این افزایش به منظور رشد قدرت خرید بیشتر است؟ که میبینیم در شرایط اقتصادی فعلی حتی با دو برابر شدن این رقم و رساندن آن به 100 یا 80 هزار تومان هم باز مشکلات معیشتی حل نمیشوند.
دیدگاه تان را بنویسید