جزئیات لایحه اشتغال پایدار مرزنشینان در کمیسیون اقتصادی

کد خبر: 1223902

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب جزئیات لایحه اشتغال پایدار مرزنشینان در جلسه عصر امروز این کمیسیون گفت: در صورت تصویب نهایی این لایحه، فعالیت های غیر رسمی در این بخش به صورت رسمی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

جزئیات لایحه اشتغال پایدار مرزنشینان در کمیسیون اقتصادی

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب جزئیات لایحه اشتغال پایدار مرزنشینان در جلسه عصر امروز این کمیسیون گفت: در صورت تصویب نهایی این لایحه، فعالیت های غیر رسمی در این بخش به صورت رسمی مبنای عمل قرار خواهد گرفت.

محمدرضا پور ابراهیمی پس از پایان نشست با وزیر کشور در زمینه بررسی جزئیات لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان،گفت: با توجه به اهمیت موضوع تجارت مرزی،دولت طی لایحه ای در این بخش مطرح کرده بود که یک بازه زمانی پنج ساله برای ساماندهی این بخش منظور شود تا براساس معافیت هایی که صورت می پذیرد، چه معافیت حقوق وردی کالا به کشور و چه معافیت در مالیات بر ارزش افزوده که تقریبا معادل 50 درصد معافیت مرتبط با این حوزه است،ظرفیت های لازم برای شناسایی این بخش در کشور فراهم شود.

وی با بیان اینکه فعالان در بخش تجارت مرزی در حال حاضر به صورت غیر رسمی فعالیت می کنند، ادامه داد: فعالان این بخش بعضا مشکلات متعددی دارند و بارها  ما شاهد صحنه های بسیار ناراحت کننده ای از فعالیت کولبری ، ملوانی و ته لنجی هستیم که شرایط خاصی را برای این عزیزان در استان های مرزی فراهم کرده است.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با تصویب لایحه مذکور در کمیسیون اقتصادی و ارائه گزارش آن به صحن علنی ان شاءالله ما در یک بازه زمانی پنج ساله شاهد چند اتفاق  مهم در این بخش خواهیم بود. نخست اینکه آنچه را که به عنوان فعالیت های غیر رسمی در این بخش مطرح بوده، به صورت رسمی مبنای عمل قرار خواهد گرفت. همچنین مشکلاتی که پیش تر در مواجه با اجرای قانون اعمال می شد، با تصویب این لایحه در صحن، برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به سایر مزایای لایحه فوق ادامه داد: همچنین منابع ناشی از اجرای این قانون برای افزایش ظرفیت اشتغال، حل مشکلات معیشتی و توجه به مسائل زیرساختی بازارچه های مرزی و از همه مهمتر مباحث مربوط به کنترل مرزها و زیرساخت های مرزی مدنظر قرار خواهد گرفت و بعد از بازه زمانی پنج ساله هم، مسیر حرکت در قالب تجارت رسمی کشور خواهد بود.

پورابراهیمی بیان کرد:همه این موارد کمک می کند تا ما برای یک بار تکلیف مسائل مرتبط با قاچاق کالا و ارز را مشخص  و با مرزنشینان همراهی کنیم. پیش بینی می کنیم با تصویب نهایی این لایحه در صحن شاهد اتفاقات مثبتی در حوزه معیشت، اشتغال و اقتصاد مناطق مرزی که درگیر مسائل مرتبط با کولبری و ملوانی هستند، باشیم./

لایحه ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان مشکلات معیشتی مرزنشینان را برطرف می کند

وزیر کشور گفت: لایحه ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان تا زمانی که ما بتوانیم اشتغال پایدار را در مرزها ایجاد کنیم، یک امتیازاتی را برای مرزنشینان ما در نظر می گیرد تا از نظر معیشتی مشکلی نداشته باشند.

احمد وحیدی پس از پایان نشست با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس پیرو بررسی جزئیات لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان،گفت: دولت لایحه ای را به منظور ساماندهی تجارت مرزی به مجلس ارائه داده بود که جزئیات این لایحه امروز در کمیسیون اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.

وی تاکید کرد: به حمدالله با نقطه نظرات خوبی که در راستای این لایحه در کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه شد،تقریبا همه مواد این لایحه در کمیسیون تصویب شد.

وزیر کشور با بیان اینکه این لایحه آماده ارائه به صحن مجلس است، ادامه داد: تقویت اقتصاد و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینی از جمله اهداف مهم این لایحه است. این لایحه تا زمانی که ما بتوانیم اشتغال پایدار را در مرزها ایجاد کنیم، یک امتیازاتی را برای مرزنشینان ما در نظر می گیرد که از نظر معیشتی مشکلی نداشته باشند.

وی تاکید کرد: امیدواریم این لایحه بتواند هم در ساماندهی بهتر تجارت مرزی و هم به آینده اشتغال مرزی کمک کند و مورد رضایت مرزنشینان ما باشد.

وزیر کشور در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در این لایحه به توسعه بازارچه های مرزی توجه شده است، گفت: وقتی ما درباره اشتغال مرزنشینان صحبت می کنیم حتما یکی از موضوعات آن معطوف به بازارچه های مرزی است. البته هم اکنون هم  ما بازارچه های مرزی داریم که مرزنشینان ما در این بازارچه ها فعال هستند. با این حال این بازارچه ها باید بیش از این فعال باشند و محصولات تولید شده از سوی مرزنشینان در این بازارچه ها به فروش برسد./

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    نیازمندیها

    سایر رسانه ها