سرویس ورزشی فردا: پس از کسب 2 مدال طلا توسط کیانوش رستمی و سهراب مرادی بود که این شایعه در دهکده بازی های المپیک 2016 به گوش رسید که مافیای وزنه برداری دیگر اجازه نمی دهد طلای دسته فوق سنگین هم به ایران برسد. این شایعه درست زمانی نقل محافل ورزشی در رقابت های المپیک ریو شد که 2 وزنه بردار کشورمان توانسته بودند 2 مدال طلای این رقابت ها را به نام خود ثبت کنند و در صورتی که در دسته سنگین وزن نیز مدال طلا به نام بهداد سلیمی به ثبت می رسید برای اولین بار در تاریخ رقابت های المپیک یک رکورد جاودانه به نام ایران ثبت می شد.
در طول سال های گذشته حرف و حدیث های بسیاری در خصوص وجود مافیا در فدراسیون جهانی وزنه برداری مطرح شده بود و معمولا نیز تجربه نشان داده که طلای مسابقات المپیک را مافیای فدراسیون جهانی و اطرافیان تاماش آیان مجاری تعیین می کنند و بر همین اساس شنیدن چنین حرف هایی دور از ذهن نبود.
از سوی دیگر از آنجایی هم که وزنه برداری ایران دو مدال طلای المپیک را تصاحب کرده بود بنابراین سهمیه ایران پر شده و طلای اوزان 105 و فوق سنگین باید به کشورهای دیگر می رسید. در کنار این موضوعات مطرح شده این امیدواری وجود داشت که شایعه درباره مافیای وزنه برداری صحت نداشته بهداد سلیمی هم بتواند صاحب گردن آویز طلا شود.
شایعه ای که به واقعیت پیوست
بالاخره رقابت های وزنه برداری المپیک به شب پایانی و دسته سنگین وزن رسید. جایی که همواره در سال های گذشته نمایندگان ایرانی مدال های طلای این دسته را درو کرده و حتی رکوردهای جهانی و المپیک نیز در اختیار ورزشکاران ایرانی قرار داشت. نمونه بارز آنها نیز حسین رضازاده بود که سال ها رکوردار این دسته و قهرمان بلامنازع رقابت های سنگین وزن المپیک و جهان بود.
بهداد سلیمى در حالى که موفق شده بود در یکضرب با مهار وزنه ٢١٦ کیلوگرمى رکورد المپیک را از آن خود کند، در دو ضرب به وزنه ٢٤٥ کیلوگرم هجوم برد و بعد از دریافت راى عجیب در بار اول که داوران 2 چراغ قرمز مقابل او قرار دادند، در بار دوم توانست نظر مثبت هر سه داور را جلب کند اما در اتفاقى عجیب هیات ژورى اعلام کرد او مرتکب خطا شده است.
این اتفاق باعث شد تا این وزنه بردار تنها دو دقیقه فرصت مهار این وزنه در تنها شانس باقى مانده خود را داشته باشد. بهداد سلیمى که با توجه به عمل جراحى مربوط به پارگى رباط شرایط سخت بدنى را پشت سر مى گذاشت، نتوانست در این فرصت این وزنه که حداقل میتوانست او را به مدال نقره این رقابت ها برساند را مهار کند و ناکام ماند.
ناکامى او البته بى ارتباط با عدم قبول مهار وزنه اش در مرحله اول نداشت و کارشناسان معتقدند او در بار اول که وزنه ٢٤٥ کیلو را بالاى سر برد هیچگونه خطایى مرتکب نشد تا حذف رکوردشکن مرحله یکضرب در بخش دو ضرب به علامت سوال بزرگى تبدیل شود.
خاطره تلخ المپیک سیدنی زنده شد
المپیک 2000 سیدنی اتفاقی عجیب را برای وزنه برداری ایران به همراه داشت که شاهین نصیری نیا ستاره وزن 85 کیلو ایران در آن سال ها به طرز مشکوکی 3 حرکت خود را اوت کرد و از المپیک کنار رفت. این اتفاق چند بار دیگر هم برای وزنه برداران ایرانی پیش آمده بود که آخرین آن به المپیک لندن و باز هم در وزن 85 کیلوگرم برای سهراب مرادی اتفاق افتاد. وزنه برداری ایران در حالیکه می رفت سومین طلای خود را در این المپیک کسب کند تا جاودانه شود با تصمیمات عجیب هیات ژوری و البته داوران رو به رو شدند تا بهداد سلیمی در عین ناباوری از المپیک حذف شود.
دست های پشت پرده و لابی های " أیان" رییس کمیته جهان وزنه برداری بارها در حد شایعه مطرح شده بود اما شاهین نصیری نیا در گفت و گویی قدیمی با از این تصمیمات پنهان پرده برداری کرده بود و احتمال این تصمیمات را برای بهداد در این المپیک می داد. او در آن گفت و گو یادآوری کرده بود: "قبل از بازی به رئیس وقت فدراسیون ما گفتند کوروش نباید وزنه بزند. یادتان که هست آن سال ها من بهترین رکوردها را زده بودم اما پیروس دیماس یک اسطوره بود . این برای روسای فدراسیون خیلی مهم است که اسطوره سازی کنند و قهرمان هایی داشته باشند که دو یا 3 طلای جهانی می گیرند. در آن وزن ما 3 نفر بودیم. من ، ورزشکار آلمانی و پیروس دیماس یونانی. گفتند او باید قهرمان شود. من گفتم پس بگذارید بروم روی صحنه برای مدال نقره یا برنز اما زیر بار نرفتند. گفتند اگر بروی روی صحنه به بهانه دوپینگ ، محرومت می کنیم و کل تیم ایران را بر می گردانیم ایران. ما هم که زورمان نمی رسید . کسی را در فدراسیون جهانی نداشتیم. چاره ای برای مان نماند غیر از اینکه بروم و مصدوم بشوم. درحالی که آلمان ها اقلا ورزشکارشان را فرستادند وبه یک مدال نقره رسیدند."
سرانجام اما بهداد سلیمی قهرمان فوق سنگین وزنه برداری المپیک لندن که تا طلای ریو فاصله ای نداشت با تصمیم داوران و آرای مشکوک از دور رقابت ها کنار گذاشته شد. او که توانسته بود در حرکت یک ضرب رکورد المپیک را جابجا کند، به رکورد 2 ضرب یورش برده بود اما تصمیمات عجیب داوران این اجازه را به او ندادند. یک بار داوران و یک بار هیات ژولی تلاش بهداد را بی نتیجه گذاشتند تا در نهایت او را حذف کردند. تماشاگران حاضر در سالن چه ایرانی چه خارجی شعار «شرم بر شما باد» هیات ژولی را با زبان های مختلف خطاب قرار می دادند اما هیچ یک از این اعتراض ها جواب نداد و بهداد با اشک از ریو خداحافظی کرد.
دیدگاه تان را بنویسید