سرويس ورزشي «فردا»- "دانشگاه پرسپولیس افتتاح شد." این خبری بود که ۱۰ ماه پیش در رسانهها منتشر شد و خبر رسید که باشگاه پرسپولیس یک دانشگاه علمی کاربردی افتتاح کرده است. آذرماه سال گذشته بود که بعد از پیگیریهای مکرر محمد رویانیان بالاخره روز موعود فرارسید و مراسمی ترتیب داده شد تا مدیر عامل سرخپوشان رسما مرکز علمی کاربردی این باشگاه را تحت نظارت دانشگاه جامع علمی کاربردی افتتاح کند؛ مراسمی که با حضور مسئولان دانشگاه علمی کاربردی، مدیرعامل باشگاه پرسپولیس، معاون وزیر ورزش و جوانان، رییس فدراسیون فوتبال، اعضای هیات مدیره و جمعی از بازیکنان باشگاه پرسپولیس در خیابان شیخ بهایی جنوبی تهران برگزار شد و از مهدی مهدویکیا به عنوان اولین دانشجوی این دانشگاه نام برده شد.
همین خبر هم کافی بود تا همه مطلع شوند كه باشگاه پرسپولیس علاوه بر فعالیتهای ورزشي و گاها فرهنگی خود، این بار به فعالیتهای علمی روی آورده است. البته دانشگاه پرسپولیس قرار است بین المللی هم شود و از همان ابتدا، رویانیان این قول را داد که این دانشگاه یک دانشگاه بین المللی شود. این دانشگاه فعالیت خود را زیر نظر دانشگاه علمی کاربردی آغاز کرد و از همين رو وقتي وارد بلوار آزادگان، خیابان بیستوپنجم شوید تابلوی بزرگ مرکز آموزش علمی پرسپولیس به چشم میخورد. اگر سری هم به داخل ساختمان این دانشگاه بزنید، دیگر حس ورود به یک دانشگاه را از دست میدهید. یک ساختمان چهار طبقه که ظاهرش شبیه دانشگاههای دولتی نیست و همانند دانشگاههای تازهکار کشور است که تنها دانشجویان ایران را زیاد میکنند. این ساختمان ۴ طبقه در آغاز یک ساختمان مسکونی بیش نبود و در طول ۱۰ ماه گذشته فعالیتهای مسئولان دانشگاه برای تبدیل آن به ساختمان یک دانشکده ادامه یافت تا دانشگاه پرسپولیس بتواند از مهرماه سال ۹۲ میزبان دانشجویان خود باشد. البته این دانشگاه در نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۱-۹۲ نیز در مقطع کاردانی مربیگری حرفهای فوتبال، مربیگری
حرفهای فوتسال و آمادگی جسمانی به صورت رسمی از چهاردهم اسفند سال۹۱ با تعداد ۹۷دانشجو فعالیت خود را آغاز کرد. در این بین ناگفته نماند که این مرکز به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی کشور است که با رشتههای جدید، رویکرد ورزشی و با هدف ترویج و توسعه آموزش، پرورش، پژوهش و تولید دانش و علوم تخصصی ورزشی در سطح جامعه گام برداشته و آرمان آن تربیت فارغالتحصیلان و متخصصان و پرورش قهرمانانی است که باعث افتخار و غرور ملی در سطح جهانی و موجب ارتقا و رشد ورزش در جامعه و کشور میشوند. در داخل ساختمان دانشگاه چه خبر است؟ دانشگاه پرسپولیس شامل ۴ طبقه میشود که طبقات با پارتیشن بندیهای صورت گرفته، کلاس بندی است. طبقه نخست آموزشی است و مسئولان دانشگاه در آن مستقر هستند و بخشهای مختلف در آن فعالیت دارند. در این طبقه مسئولان آموزشی و معاونان فعالیت دارند. طبقات بالاتر نیز کلاس بندی شده اما وقتی به طبقه دوم ساختمان دانشگاه میرسی، مسکونی بودن آن در گذشته کاملا به چشم میخورد. نمای ساختمان به جز تابلوی مقابل درب اثری از پرسپولیس ندارد تا اینکه به طبقه اول میرسی. در این طبقه هرچند رنگ قرمز خاصی به چشم نمیخورد اما در گوشه
و کنار، یک پرچم و یا پیراهن سرخپوشان همراه بیلبوردهایی درباره دانشگاه پرسپولیس به دیوار نصب شده است. طبقه سوم و چهارم دانشگاه در گذشته به کانون هواداران پرسپولیس تعلق داشته و حالا در این دو طبقه کلاسهای آموزشی برقرار است. وارد کلاسها که میشویم با اینکه کمی کوچک هستند اما از نظر امکانات شرایط مطلوبی دارند. وجود یک ویدئو پروژکتور در هر کلاس یکی از ویژگیهای خوب امکاناتی برای دانشگاه پرسپولیس است. میز و صندلیهای انفرادی که همگی تازه هستند نیز به جمع این امکانات اضافه میشوند.
دانشجویان، اساتید و مسئولان دانشگاه ریاست دانشگاه بر عهده داریوش سودی است و محمد رویانیان، جعفر کاشانی، محمدرضا زادمهر و علیرضا اسماعیلی عضو هیات امنای دانشگاه هستند. در دانشگاه ۱۶کارمند مشغول به کارند که تنها ۲۵درصد دکترا دارند. ۱۸درصد کارشناس ارشد هستند و بیش از ۵۷درصد از کارمندان لیسانس دارند.
مسئولان این دانشگاه بر این باورند که در انتخاب اساتید مجرب و کارآمد دقت ویژهای شده و این انتخاب بر اساس نیازسنجیهای آموزشی صورت گرفته است. به همین دلیل در رشتههای مختلف متخصصان به صورت گزینشی انتخاب شدند. دلیل اصلی این امر نیاز به تجربه کاربردی و آموزشی بوده است. به عنوان مثال علی صانعی به عنوان مدرس تخصصی فوتسال و کاربینی گزینش شده است. او سابقه بازی در تیم ملی فوتسال، کاپیتانی تیم ملی و پس از آن سرمربیگری تیم ملی را دارد.
از دیگر اساتیدی که میتوان به نام آنها اشاره کرد میتوان به علیرضا چشمهسری، علیرضا اسماعیلی، وجیها... چشمهسری، مهدی خانبانی، حسین خوئینی، داریوش سودی، قاسم صافی، ثمر صنیعی، بهرام غفارزاده و وحید محمدییکتا اشاره کرد. در حال حاضر نیز دانشگاه تنها در حد کارشناسی پیش میرود اما قرار است مجوز کارشناسی ارشد را نیز بگیرد. در بخش دانشجویان نیز از ۱۰۷دانشجویی که در ترم نخست دانشگاه ثبت نام کرده بودند ۹۷نفر بهطور رسمی نامنویسی کردند که تعدادی از آنها بازیکنان تیم پرسپولیس بودند اما به دلیل عدم حضور در کلاسهای درس حذف شدند. در این بین استقبال لیدرهای باشگاه نیز از درس خواندن در نوع خود جالب بوده است. ضمن اینکه برخی خبرنگاران و مردم عادی نیز جزو دانشجویان این دانشگاه هستند. به نظر میرسد دانشگاه پرسپولیس واحدهای درسی هر رشته خاص را به صورت یک رشته جداگانه ایجاد کرده و میخواهد بهطور کاملا تخصصی از آنها استفاده کند. اما به نظر میرسد با توجه به فضای دانشگاه، اساتید و دانشجویانش، فلسفه تاسیس این دانشگاه این بوده که پرسپولیسیها بتوانند دورهمی یک درسی هم خوانده باشند!
دیدگاه تان را بنویسید