اولین جشنواره کشوری مرد یخی در قروه+تصاویر

کد خبر: 480330

مرد یخی عنوان جشنواره‌ای است که برای شناگران در آب‌های سرد و یخی کشور، ظهر امروز در سراب قروه برگزار شد تا استقامت شناگران در این آب‌ها ملی شود.

فارس: دریاچه سراب قروه یکی از مکان‌های مستعد برگزاری رشته‌های ورزشی آبی است که امروز میزبان نخستین جشنواره ملی مرد یخی بود.

مردان یخی شهرستان‌های تهران، کرج، همدان، گیلان، خرمشهر، سنندج و قروه خود را به این جشنواره رسانده بودند تا مقاومت خود را در برابر یخ و سرما به نمایش بگذارند.

اما سراب قروه دریاچه‌ای است با ویژگی‌های منحصر به فرد گردشگری و ورزشی تفریحی که از مناطق جذاب و گردشگرپذیر شهرستان به شمار می‌رود؛ این دریاچه از چشمه‌های متعدد جوشان سرچشمه می‌گیرد و به نام تک‌آغاج ( واژه‌ای ترکی به معنای تک درخت) نیز معروف است.

این جاذبه چشم‌نواز در فاصله یک کیلومتری جنوب شهر قروه واقع شده و آب آن که از گذشته‌های دور آب آشامیدنی و کشاورزی قروه‌ای‌ها را تأمین کرده است.

جاذبه‌ای که حالا میزبان مردانی یخی است که با شنا در آن می‌خواهند به مصاف یخ و سرما بروند، شواهد باستان‌شناسی نشان می‌دهند که قدمت شنا و شنا کردن به 2500 سال قبل از میلاد در تمدن مصر و بعد از آن در تمدن‌های آشور و یونان و روم باستان باز می‌شود، این رشته ورزشی در ایران قدمت بالایی ندارد، اما علاقه‌مندان به آن زیاد هستند.

شاید روزهای گرم تابستان، شنا در آب‌های سرد برای بسیاری مطلوب باشد اما تصور شنا در آب صفر درجه در نیمه دی ماه، سوز را تا مغز استخوان تماشاگرانی هم از این جشنواره دیدن می‌کردند، رسانده بود.

مسئول کمیته غواصان هیئت نجات غریق قروه و دبیر این جشنواره در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قروه با اشاره به شرکت 40 مرد یخی در این جشنواره، اظهار داشت: این شناگران 4 رده سنی و 4 ماده در این رقابت‌ها حضور داشتند.

علی کوثری افزود: شرکت کنندگان در سه ماده 50 متر، 200 متر با تجهیزات و 200 متر بدون تجهیزات شرکت داشتند.

وی با بیان اینکه این رقابت در دمای آب صفر درجه برگزار شد، اظهار داشت: طبیعی بودن، زلال‌بودن، ایمن‌بودن و در دسترس بودن دریاچه سراب ویژگی‌هایی بود که این مکان را برای برگزاری نخستین جشنواره مرد یخی کشور برگزید.

مرتضی دانش‌اشراقی موسس رشته شنا در آب‌های سرد کشور هم در گفت‌وگو با فارس، گفت: در طول سال‌های اخیر، تحقیقات پزشکی زیادی که به منظور شناخت اثرات شنا در آب‌های سرد انجام گرفته است موید این مسئله هستند که شنا در آب‌های سرد نه تنها هیچ گونه اثر زیان بار محسوسی بر سیستم ایمنی و مقاومتی بدن ندارد بلکه موجب نیرومندی و تقویت سیستم محافظتی آنتی اکسیدانی بدن نیز می‌شود.

وی افزود: در کنار اثرات فیزیولوژیکی، شنا در آب‌های سرد شخصیت انسان را به عنوان فردی خود ساخته و مسئول در برابر بدن خود و نیز تیمش، شکل می‌دهد.

دانش‌اشراقی با بیان اینکه این رشته ورزشی فعالیت خود را از سال 88 آغاز و در سه سال اخیر شاهد رشد مطلوبی بوده است، گفت: هم اکنون 70 نفر به صورت مستمر در رده‌های سنی مختلف در این رشته فعالیت دارند.

برگزاری جشنواره شنا در آب‌های یخ، از آرزوهای بزرگ این مرد یخی 58 ساله بوده است که به گفته خود در 15 آذر ماه امسال با شنا در سراب قروه، تولد یافت و همین دلیل شد تا به اسم تیم قروه در این رقابت‌ها حضور پیدا کند.

به گفته دانش‌اشراقی، اوایل راه‌اندازی این رشته ورزشی، افراد مسن طالب آن بودند اما اکنون تعداد جوانانی که می‌خواهند شناگر آب‌های یخی و سر باشند هم رو به افزایش است.

وی افزود: در حال حاضر افراد زیادی نه فقط برای آب تنی که بلکه برای شنا در مسافت‌های طولانی و به صورت مستمر، علاقه‌مند این رشته ورزشی شده‌اند.

به گفته دانش‌اشراقی، سراب قروه همه ویژگی‌های برگزاری چنین جشنواره‌هایی را از مردم و مسئولین مهربان تا دریاچه‌ای مهربان را دارد که همین امر باعث شده تا دبیر کمیته پیشکسوتان شنای کشور، پیشنهاد میزبانی قروه برای برگزاری مسابقات قهرمانی کشور در تابستان سال آینده را ارائه دهد.

سیامک شیرین‌زاد یکی دیگر از شرکت‌کنندگان تهرانی است که در رده سنی بالای 60 سال شرکت کرده است و می‌گوید به رغم اینکه نوک انگشتان دستش هنوز از سرما بی‌حس است، اما این نشاط و شادابی را دوست دارد.

وی که به همراه سیدامیر موسوی یکی دیگر از پیشکسوتان این رشته، به جشنواره آمده است، شروع این جشنواره را بسیار پرانگیزه و عالی توصیف کرد.

موسوی که در رده دوم مردان یخی بالای 60 ایستاده، می‌گوید: 66 سال سن دارم و با شنا در آب‌های یخی سلامتی، شادابی و نشاط را تجربه می‌کنم.

وی می‌افزاید: شرایط ما با حضور در این جشنواره انگیزه‌ای برای جوانان است تا بدانند که آب سرد مرده را زنده می‌کند.

پیمان لاله‌چین هم شنا در آب‌های سرد را دیوانگی محض می‌داند و می‌گوید: 2 سال است که تجربه شنا در آب‌های سرد را دارد.

در پایان این جشنواره در رده 20 تا 40 سال، پیمان لاله‌چین از تهران، سیدمحسن هاشمی از همدان و فایق سلطانیان از قروه اول تا سوم شدند .

در رده 41 تا 50 سال هم مسعود جهانگرد از همدان در مکان نخست ایستاد، علی سلیمانی‌نیا و سیدبلال حسنی هر دو از قروه دوم و سوم شدند.

در رده 51 تا 60 سال هم حمید شکری از همدان و مرتضی دانش‌اشراقی از قروه مقام مشترک نخست را کسب کردند و انوشیروان ملکی از قروه در جایگاه دوم ایستاد.

در رده بالای 60 سال نیز سیامک شیرین‌زاد و سیدامیر موسوی هر دو از تهران اول و دوم شدند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت