حرف های مهم ترامپ درباره خاورمیانه و جنگ روسیه در اوکراین
دونادلد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری پیش از مراسم تحلیف خود، در اقامتگاه خود در مارآلاگو ، از تاکتیکهای مذاکره جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با اوکراین انتقاد کرد و هشدار داد که جنگ «میتواند تشدید شود.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا گفت که جنگ روسیه در اوکراین اکنون "بسیار پیچیده تر" است و ممکن است تشدید شود.
دونادلد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری پیش از مراسم تحلیف خود، در اقامتگاه خود در مارآلاگو ، از تاکتیکهای مذاکره جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا با اوکراین انتقاد کرد و هشدار داد که جنگ «میتواند تشدید شود.»
رئیس جمهور منتخب آمریکا افزود: «این جنگ میتواند بسیار بدتر از آنچه در حال حاضر است، تشدید شود.»
«کیث کلوگ» دستیار و فرستاده ویژه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا در امور اوکراین، سفر خود به کییف را به بعد از مراسم تحلیف ریاست جمهوری موکول کرد.
به نوشته رویترز، کلوگ پیشتر قصد داشت در ابتدای ماه ژانویه از پایتخت اوکراین بازدید و با مقامات این کشور دیدار کند. هنوز تاریخ مشخصی برای دیدار آتی تعیین نشده است.
بلومبرگ ماه گذشته گزارش داد که کلوگ نیز در صورت دعوت، آماده برگزاری جلساتی با مقامات روسیه در مسکو است. این نشریه ادعا کرد که این سفر به جای اجرای هر هدف سیاسی، بر جمع آوری اطلاعات متمرکز است.
کلوگ قبلاً در مورد طولانی شدن جنگ اوکراین ابراز نگرانی و آن را یک جنگ فرسایشی دانسته بود.
ترامپ بارها ادعا کرده است که میتواند جنگ اوکراین را ظرف ۲۴ ساعت پس از روی کار آمدن حل و فصل کند. رئیسجمهور منتخب همچنین از تصمیم جو بایدن رئیسجمهور کنونی برای اجازه به کییف برای پرتاب موشکهای آمریکا به عمق روسیه انتقاد و آن را تشدید جنگ توصیف کرده است.
ترامپ هشدار داده است که اگر اوکراین از پیگیری توافق صلح امتناع ورزد، ممکن است کمکهای خود به اوکراین را قطع کند.
مسکو بارها اعلام کرده است که بر اساس توافقات اولیه ۲۰۲۲ استانبول، آماده است تا بدون پیش شرط در مورد اوکراین گفت وگو کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه خروج نیروهای اوکراین از دونباس، خرسون و زاپوریژیا و همچنین لغو طرح پیوستن کییف به ناتو را پیش شرطهای لازم برای مذاکرات صلح عنوان کرده است. کلوگ نیز پیشنویس طرح صلحی به ترامپ پیشنهاد کرده است که طی آن بر توقف جنگ و ممانعت از پیوستن اوکراین به ناتو تا ۱۰ سال دیگر تاکید شده است.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
دونالد ترامپ رئیس جمهور بعدی آمریکا که روابط نزدیکی با کرملین دارد، وعده داده که در اولین روزهای نشستن بر کاخ سفید، به جنگ اوکراین پایان خواهد داد. کارشناسان با توجه به طولانی و گسترده شدن این جنگ، تحقق این وعده را سخت ارزیابی می کنند.
یک نشریه آمریکایی نوشت: پایان دادن به جنگ اوکراین نیازمند همکاری بینالمللی و بهویژه همکاری اروپاست و از طریق مذاکرات دوجانبه بین واشنگتن و مسکو حل نمیشود.
مجله آمریکایی «فارن افرز» در گزارشی با عنوان «مسیر صلح در اوکراین» نوشت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا میتواند مذاکراتی را احیا کند که از آوریل ۲۰۲۲ متوقف شده است.
این نشریه با اشاره به شکست مذاکرات میان مسکو و کییف در اوایل جنگ اوکراین افزود: آغاز فعالیت ترامپ در کاخ سفید می تواند تلاشها برای برقراری مذاکرات صلح را احیا کند./ایرنا
ترامپ تهدید خود برای برپا شدن جهنم در خاورمیانه را در صورت عدم آزادی اسرا تکرار کرد
دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا بار دیگر تهدید کرد اگر تا زمان تحلیف او در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵ «گروگانهایی» که هنوز در غزه هستند، آزاد نشوند، «در خاورمیانه جهنم به پا خواهد شد.»
به گزارش خبرنگار ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در نشستی خبری پیش از آغاز مراسم تحلیف و دور دوم ریاست جمهوری خود در جمع خبرنگاران که از شبکه های تلویزیونی آمریکا بصورت زنده پخش می شد، مدعی شد: « این برای حماس و صراحتاً برای هیچکس خوب نخواهد بود. جهنم به پا خواهد شد. من دیگر نمی خواهم تکرار کنم.»
« استیو ویتکاف،: منتخب ترامپ برای خدمت به عنوان فرستاده ویژه در خاورمیانه در دولت او نیز در این هنگام پشت میکروفن حاضر شد و گفت که مذاکره کنندگان در حال کسب "پیشرفت های زیادی" در مورد توافق برای آزادی «گروگان های» درگیر در غزه هستند.
ویتکاف در سخنانی با حضور رئیس جمهور آینده گفت که "واقعا امیدوار است که در مراسم تحلیف، ما اخبار خوبی را از طرف رئیس جمهور اعلام کنیم."
او تصریح کرد که فردا به دوحه قطر که مذاکرات در آن در حال انجام است، بازخواهد گشت.
ویتکاف گفت: «رئیس جمهور و ما امیدواریم تلاش ها به نتیجه برسد و جان عده ای را نجات دهیم.»
این در حالی است که «ماجد الأنصاری» سخنگوی وزارت خارجه قطر گفت که مذاکرات آتشبس در غزه همچنان ادامه دارد هرچند شرایط در اتاقهای مذاکرات، دشوار است.
وی افزود: میانجیگری قطر و مصر با حمایت آمریکا برای تداوم تلاشهای مربوط به توقف جنگ در غزه ادامه دارد و تیمهای فنی نیز در حال بررسی نقاط مشترک هستند.
الأنصاری با اشاره به استمرار نشست تیمهای فنی در دوحه و قاهره گفت: تا به این لحظه نمیتوان درباره جدول زمانی دستیابی به توافق در مذاکرات غزه سخن گفت زیرا نشستهای فنی همچنان ادامه دارد.
در همین ارتباط «اسامه حمدان» از مقامات ارشد جنبش حماس گفت: موضع روشن ما در مذاکرات، برقراری آتشبس، عقب نشینی اشغالگران از غزه، تبادل اسرا و بازسازی غزه بدون هیچ شرطی از سوی اسرائیل است.
به گزارش ایرنا، جنایات رژیم اسرائیل علیه نوار غزه در حالی در شانزدهمین ماه متوالی ادامه دارد که دیوان بینالمللی کیفری دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت نخست وزیر کنونی و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنگی دادن به مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده که با گذشت ۴۵۹ روز جنگ در نوار غزه، هنوز به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران نظامی صهیونیست از نوار غزه دست نیافته است.
دیدگاه تان را بنویسید