کاریکاتور؛ سلاح بین المللی مقاومت است

کد خبر: 437240

مدیر خانه کاریکاتور ایران می گوید: ما به عنوان رسانه ای آزاد و در جبهه مقاومت در صدد هستیم زمینه روانی مقاومت را در دنیا، خصوصا در بین مستضعفین را با ابزاری چون تصویر، کارتون و کاریکاتور آماده کنیم. زمینه ای که به روشنگری بیانجامد. جالب است بدانید تا قبل از برگزاری مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور داعش بسیاری از کشورهای دنیا بر این تصور بودند که حکومت تشکیل شده توسط داعش، حکومتی اسلامی است.

کاریکاتور؛ سلاح بین المللی مقاومت است
سرویس فرهنگی فردا: مهدیس میرزایی اعتمادی - جنگ امروز، جنگ رسانه ها است و ابزار این میدان جنگ قلم و یک فضای مجازی گسترده است. با شناخت راهکارهای مناسب می توان با تمام قدرت در این میدان حاضر شد. به واقع امروزه می بینیم که تاثیر رسانه از سلاح های جنگی نیز بیشتر است. یکی از این رسانه ها برای انتقال مفاهیم، استفاده از هنر کاریکاتور است که امروزه شاهد روز افزون طرفداران ان هستیم. هنری که با خلاقیت می تواند مفاهیم بسیاری را به صورت طنز آمیز اما تلخ و گزنده ابراز کند.

امروز شاهد رواج کاریکاتورهای بسیاری در عرصه های مختلف هستیم. برگزاری جشنواره های متعدد گواه این مدعاست که از جمله می توان به برگزاری جشنواره های بین المللی نظیر مسابقه بین‌المللی کاریکاتور داعش، مسابقه بین‌المللی کاریکاتور هولوکاست، مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور یمن، جشنواره بين المللي كارتون رندون كلمبيا، مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور غزه و... است. در این میان کاریکاتورهایی که در زمینه جنگ، با موضوع و محوریت داعش، فلسطین، هولوکاست برگزار می شود علاقه مندان خاص خود را دارد، البته نباید چهرهایی که به پای ثابت کاریکاتوریست ها تبدیل شده است فراموش کرد.

جشنواره کاریکاتور برای داعش

یکی از مسابقاتی که در سال جاری برگزار شد و بازتاب خوبی در سطح جهان داشت، مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور داعش بود که در رسانه های خارجی نظیر، واشنگتن تایمز، شبکه فرات عراق، شبکه trt ترکیه، تلویزیون السلام عراق، خبرگزاری بلادی عراق، آژانس خبری تیما انگلستان، تلویزیون آسیا، شبکه العراقیه، شبکه الغدیر عراق، شبکه هلال ترکیه، المنار، خبرگزاری ap ، خبرگزاری چین، روزنامه الاتحاد امارات و... بازتاب و انعکاس گسترده ای داشت.

سید مسعود شجاعی طباطبایی از چهرهای شناخته شده عرصه کاریکاتور بین المللی در گفت‌ گو با خبرنگار فردا، با اشاره به برگزاری مسابقات کاریکاتور در حوزه مقاومت اظهار کرد: خوشبختانه در عرصه کاریکاتور توانسته ایم در این زمینه قدمهای خوبی برداریم که از مصداق های خوب آن می توان به بر گزاری دو دو مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور داعش و همچنین یمن اشاره کرد.

وی افزود: در ارتباط با مسابقه کارتون و کاریکاتور داعش تمامی سایت های معتبر دنیا از خاور دور تا امریکای لاتین به انعکاس خبر پرداختند. جالب است بدانید یکی از سایت های ایتالیایی عنوان خوبی داشت که "ایرانی‌ها خیلی خوب، از سلاح کاریکاتور بر علیه داعش استفاده می کنند." استفاده از زبان هنر و کاریکاتور اتفاق مطلوبی بود که تا به امروز شکل گرفته و در برگزاری مسابقات می بینیم که هنرمندان از نقاط مختلف جهان به دعوت ما لبیک می گویند."

ایستادگی در برابر دشمن با سلاح هنر

سید مسعود شجاعی در ادامه با اشاره به استفاده از زبان کاریکاتور در جنگ رسانه ای ادامه داد: تصور ما از مقاومت این است که با سلاح هنر و کاریکاتور در مقابل زورگویان، متجاوزگران و ستمگران قد علم کنیم. از این جهت می توان گفت تنها راه پیروزی، مقاومت است. حتی هر چند این مقاومت، در مواجه با قدرتی بزرگ، مقاومتی کوچک محسوب شود.

مدیر خانه کاریکاتور ایران خاطر نشان می کند: «نقش رسانه ها، خصوصاً کاریکاتور که زبان تصویری قابل فهم و زبان بین المللی آن و به واسطه طنزی که استفاده می شود، بسیار جدی بوده و توانسته است از مفاهیمی چون ایستادگی و مقاومت در برابر رژیم های نا مشروع دفاع کند. خانم هیلاری کلینتون وزیر سابق امور خارجهٔ آمریکا در کتاب خاطرات خود به تشکیل این رژیم های نامشروع اشاره دارد و می نویسد که "ما زمینه را برای تشکیل داعش در سوریه را اماده کرده‌ایم." از این مطلب به خوبی مشخص می شود که بازیگردان گروههای معاند، که امروز تهدیدی جدی در منطقه و دنیا محسوب می شوند، چه کسانی هستند و با چه پشتیبانی تشکیل می شوند.»

فکر می کردند داعش واقعا حکومت اسلامی است

وی تصریح کرد: «ما به عنوان رسانه ای آزاد و در جبهه مقاومت در صدد هستیم زمینه روانی مقاومت را در دنیا، خصوصا در بین مستضعفین را با ابزاری چون تصویر، کارتون و کاریکاتور اماده کنیم. زمینه ای که به روشنگری بیانجامد. جالب است بدانید تا قبل از برگزاری مسابقه بین امللی کارتون و کاریکاتور داعش بسیاری از کشورهای دنیا بر این تصور بودند که حکومت تشکیل شده توسط داعش، حکومتی اسلامی است و رسانه های غربی هم بر این جریان دامن می زدند. اما با اعلام موضوعات و محورهای مسابقه موضوع عدم سنخیت داعش با اسلام و حکومت اسلامی و مبارزه ایران با داعش مطرح شد. این مبارزه هم لزوما به معنای حضور نظامی نیست، بلکه حضور در صف اول رسانه و مبارزه با آن است. این باعث اعتماد هنرمندان کاریکاتور در داخل و در خارج شد و این اعتماد سرمایه بزرگی است تا بحث مقاومت را به صورت جدی مطرح کنیم.»

خط شکن سکوت رسانه ای درخصوص یمن

شجاعی طباطبایی در پاسخ به این سوال که واکنش و بازتاب برگزاری چنین مسابقاتی در سطح جهان چگونه ارزیابی می شود، می گوید: «در ارتباط با یمن متاسفانه شاهد سکوت رسانه ها بودیم. بر همین مبنا یکی از موضوعات مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور یمن را سکوت رسانه ها و مجامع بین المللی را قرار دادیم. پس از برگزاری مسابقه نیز به صورت علمی به بازخورد آن پرداختیم که باز هم با سکوت رسانه ها مواجه شدیم.»

وی ادامه می دهد: «انسان هر جا دچار ضعف می شود به شدت واکنش عصبی نشان می دهد. در این موضوع نیز چون دشمن نمی تواند با زبان هنر پاسخ دهد، با واکنش های مختلفی درصدد پاسخگویی می آید. یکی از ابزارهای مهمی که در این هنر به ان اشاره کردم، بحث اعتمادی است که هنرمندان باید داشته باشند. برای مثال ژیم صهیونیستی هر ساله مسابقه ای را در شهر حیفا برگزار می کند با مضامینی چون تروریسم و... . در این مسابقه سعی دارد نقش مسلمانان را به صورت وارونه و پر رنگ در حمایت از تروریسم نشان دهد.»

جایزه صهیونیستی رانان لوری و سازمان ملل

دبیر مسابقه بین‌المللی کارتون و کاریکاتور بیان کرد: همانطور که گفته شد، دشمن وقتی نمی تواند با زبان هنر پاسخ دهد، به سمت تخریب، تهدید و یا متهم کردن می رود. در این بین شیطنت های خاص خود را هم ادا می کند. برای مثال رانان لوری، یک نظامی صهیونیستی است که پشت پرده توهین به پیامبر(ص) هم به او مربوط می شود. نکته جالب این که در سازمان ملل، جایزه ای به نام او ایجاد شده است. مسابقة کاریکاتوری، هر ساله برگزار شده و به برندگان، از پول ملت ها جایزه داده می شود و لوح تقدیر مسابقه نیز با امضای دبیر کل سازمان ملل همراه است. این نشان می دهد که صهیونیست ها چه قدر در سازمان ملل نفوذ کرده اند . رانان لوری صهیونیستی است که هیچ ابایی هم از انتشار عکس های خود در لباس نظامی در حال فتح شهر تل آویو ندارد. این نوعی جنگ رسانه ای است که از سوی سازمان ملل ایجاد و مدیریت شده است.

تهدید کاریکاتوریست چهره ابوبکر بغدادی!

شجاعی طباطبایی افزود: امسال نیز یکی از کاریکاتوریست های مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور داعش، که نفر سوم شده بود و چهره ابوبکر بغدادی را به تصویر کشیده بود، از سوی دشمن (داعش و آل سعود) مورد تهدید قرار گرفت که ما مجبور شدیم نام وی را تغییر دهیم. زیرا در اخرین نظر سنجی صورت گرفته، غالب افرادی که وابسته به خاندان آل سعود هستند محبوب ترن گروه خود را "داعش" عنوان می کنند. برای عدم تبلیغات در این زمنیه نیز آل سعود هزینه های فراوانی می کند.

پاسخ منفی رایزن های فرهنگی به برگزاری نمایشگاه‌هایی با موضوع مقاومت

وی در پاسخ یه این سوال که آیا تلاشی برای برگزاری نمایشگاه های مقاومت در کشورهای غربی صورت گرفته است، ضمن انتقاد از رایزن‌های فرهنگی گفت: متاسفانه علی رغم تلاش هایی که صورت گرفت، رایز های فرهنگی علاقه چندانی در این خصوص نشان نمی دهند. این نکته عجیبی است. برای مثال قتی ما در بحث مسابقه کاریکاتور غزه، برگزاری نمایشگاه را در خارج از کشور را مطرح کریدم، که با پاسخ منفی از سوی رایزن های فرهنگی روبرو شدیم. حتی در نمایشگاه عکس غزه که با حضور رایزن های فرهنگی برپا شد، یک رایزن هم اعلام امادگی برای استفاده از آثار نمایشگاهی نکرد. امید است که به هنر مقاومت که هنر ایستادگی است، نیز توجه بیشتری صورت بگیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد