حکم رهبر انقلاب درباره صدور مجوز شکارچیان لاکچری
چند هفتهای است شکارچیان لاکچری از جمله شکارچیان آمریکایی با کیسههایی پر از دلار وارد کشورمان شده و به شکار تفریحی حیوانات حفاظت شده مشغولند! حکم شرعی چنین شکاری را از دفتر استفتائات مقام معظم رهبری جویا شدهایم ...
خبرگزاری تسنیم: چند هفتهای است شکارچیان لاکچری از جمله شکارچیان آمریکایی با کیسههایی پر از دلار وارد کشورمان شده و به شکار تفریحی حیوانات حفاظت شده مشغولند! حکم شرعی چنین شکاری را از دفتر استفتائات مقام معظم رهبری جویا شدهایم ...
اخیراً سازمان محیط زیست بهعنوان متولی رسمی صدور پروانههای شکار، اقدام به صدور مجور شکار در برخی از مناطق حفاظت شده کشورمان کرده است.
به اذعان مدیرکل صید و شکار سازمان محیط زیست، "فقط در سال ۹۶ حدود ۹۵ مجوز شکار چهارپا برای قرقهای اختصاصی صادر و مقرر شده که حدود ۱۰۰ راس مجوز شکار برای شکارچیان داخلی همچنین شکارچیان خارجی که متقاضی دریافت مجوز شکار هستند، صادر شود! "
بر همین اساس، چند هفتهای است شکارچیان لاکچری از جمله شکارچیان آمریکایی با کیسههایی پر از دلار (!) وارد کشورمان شده و در استانهایی مانند خراسان رضوی، خراسان جنوبی و یزد به شکار تفریحی حیوانات حفاظت شده مشغولند! شکاری با مجوز رسمی سازمان محیط زیست که هدفی جز تفریح و کشتار حیوانات حفاظت شده حیات وحش کشورمان را ندارد و در قبال آن، ۱۵ هزار دلاری است که به ازای هر مجوز شکار از سوی شکارچیان لاکچری به سازمان محیط زیست پیشکش میشود!
اما چنین اقدامی از سوی سازمان محیط زیست در حالیست که اصولاً در اسلام، صرفاً ضرورت تامین معاش، میتواند مجوز شکار باشد و از اساس، شکار حیوانات از هر نوع و گونهای به قصد "تفریح و لذت" به شدت مذموم و نهی شده است.
حال با این اوصاف جای این سؤال جدی وجود دارد که سازمان محیط زیست بر اساس چه نوع نگاهی اقدام به صدور مجوزهای شکار لاکچری برای عدهای متمول کرده است و آیا اخذ مبالغ کلان مثلاً ۱۵ هزار دلاری باید باعث بسته شدن چشم این سازمانِ متولی حفاظت از حیات وحش کشورمان به روی تمام واقعیات و حتی احکام شرعی شکار شود؟!
همین مسئله باعث شد با وجود روشن بودن حکم شرعی شکار به قصد تفریح و لذت، استفتایی را در همین زمینه از دفتر استفتاء مقام معظم رهبری داشته باشیم؛ در متن سؤال این استفتا، به صراحت بر این نکته تاکید کردهایم که "اگر شکار کردن به قصد تفریح با مجوز از سوی مراکز قانونی مانند سازمان محیط زیست انجام شود، آیا این امر تاثیری در جایز بودن این نوع شکار خواهد داشت؟ "
مقام معظم رهبری در پاسخ به این استفتاء، چنین شکاری را "جایز ندانستهاند. "
در ادامه متن کامل این استفاء و پاسخ مقام معظم رهبری آمده است:
«با عرض سلام و آرزوی قبولی طاعات در مباه مبارک رمضان آیا شکار کردن حیوانات حلالگوشت صرفاً به قصد تفریح و لذت، جایز است؟ اگر شکار کردن به قصد تفریح با مجوز از سوی مراکز قانونی مانند سازمان محیط زیست انجام شود، آیا این امر تاثیری در جایز بودن این نوع شکار خواهد داشت و حکم شرعی چنین شکاری با مجوز مراجع قانونی چیست؟»
مقام معظم رهبری در پاسخ به این استفاء به شماره fBngOvG۰Hs مورخ ۲۱ خرداد ۹۷ مرقوم فرمودهاند: "جایز نیست"
دیدگاه تان را بنویسید