روزنامه کیهان: مدتی از فعالیت شرکتهای مجوزگرفته در زمینه واردات رسمی گوشیهای اپل میگذرد، اما همچنان فروش محصولات این برند آمریکایی با اماواگرهایی همراه بوده و مشتریان آن در ایران با نگرانیهای متعددی مواجهاند؛ بهگونهای که گاهی مشاهده میشود هنگام خرید این محصول نمونههای تقلبی یا مشکلدار و با کیفیت پایین به مشتری واگذار شده یا قطعات جانبی گوشی تعویض شده است.
این اتفاقات در حالی رخ میدهد که مسئولان امر با ارائه مجوز به بیش از ۲۰ شرکت تصمیم به ساماندهی این آشفتهبازار داشتهاند، اما اکنون گفته میشود این وضعیت بهخصوص در زمینه خرید آیفون ۷ حتی بدتر از قبل شده است. رئیس کمیته بازرسی اتحادیه تجهیزات مخابراتی در گفتوگو با ایسنا دراینباره، بیان کرد: شاید یکی از مشکلات اساسی برند اپل در ماههای اخیر مربوط به شرکتهایی است که برای واردات رسمی این برند مجوز گرفتهاند. میثم دادخواه میافزاید: متأسفانه در این حوزه به شرکتهای متعددی مجوز فعالیت داده شده و در این میان اکثر این شرکتها فاقد سرمایه کلان هستند.
به همین دلیل در موارد متعدد شاهدیم هر شرکت در طول ماه تعداد اندکی واردات رسمی آیفون دارد، درحالیکه اگر واردات این بخش به دو تا سه شرکت کلان سپرده میشد، شرایط بهتری بر بازار حاکم بود. او ادامه میدهد: «توان واردات این شرکتها به مراتب کمتر از نیاز بازار بوده و شرایط مالی آنها بهگونهای است که گاهی شاهدیم تعداد اندکی از این شرکتها دست به تخلفاتی زده و کارتهای گارانتی را به سایر فروشندگان که گوشیهای قاچاق و حتی مشکلدار وارد میکنند، ارائه کرده و در ازای آن برای خود درآمدزایی میکنند». به گفته او در گذشته یک مشکل درخصوص گوشیها وجود داشت و آن بحث قاچاق بود، اما اکنون شرایط به گونهای شده که خریدار نهایی علاوه بر پرداخت هزینههای قاچاق، مبلغی را هم بابت گارانتی پرداخت میکند؛ آن هم در شرایطی که قطعا شرکت ارائهدهنده این کارت گارانتی در صورت بروز مشکلات برای این حجم از گوشیها قادر به ارائه خدمات نخواهد بود و این موضوع میتواند در آیندهای نهچندان دور مشکلات متعددی برای خریداران این برند ایجاد کند. او میگوید: «اما اینکه چگونه میتوان چنین ادعایی را مطرح کرد نیز مستدل است. اکنون اگر فردی بخواهد گوشی
خود را با گارانتی و واردات رسمی ارائه کند، قیمت آن تقریبا حدود ۴۰۰ هزار تومان بالاتر از حالت معمول تمام میشود اما ما در بازار با حجم وسیعی از آیفونهای گارانتیداری مواجهیم که قیمت آنها تنها ۱۲۰ هزار تومان با سایر نمونهها متفاوت است. همین موضوع گویای آن است که در این زمینه تخلفاتی صورت گرفته است».
اکنون مشتریان آیفون ۷ بدون اینکه در جریان تخلفات باشند، هزینههای درخورتوجهی را برای خرید این برند آمریکایی هزینه میکنند اما در نهایت با مشکلات متعددی مواجه میشوند و اصالت خرید آنها با مشکل و دشواریهایی همراه میشود. از سوی دیگر شرکتهایی که کارت گارانتی آنها وارد بازار شده، قطعا نمیتوانند پاسخگوی حجم بالای مشکلات مشتریان باشند، چراکه اکنون تعداد درخورتوجهی کارت گارانتی برای محصولات مشکلدار فروخته شده است که از این موضوع شاید حتی خود شرکت گارانتیکننده هم بیاطلاع باشد. او ادامه میدهد: «زمانی که فروشگاه مرکزی اپل با ما ارتباط نداشته و علاقهای به فروش گوشیهای خود در ایران ندارد و روی سایت خود دسترسی تمام موارد را برای ایرانیان بسته، طبیعی است که محصولات این برند در ایران نمیتواند گارانتی خود شرکت را داشته باشد. در چنین شرایطی شاید بهتر آن باشد که از ابتدا این موضوع را به خریداران اپل متذکر شویم تا آنها پیش از خرید از شرایط خود آگاهی داشته باشند. البته این صحبت به معنای آن نیست که واردات این برند بدون نظارتهای کافی صورت گرفته و برای خریداران تضمینی وجود نداشته باشد. به عبارت دیگر لازم است جلوی
واردات قاچاق این کالا گرفته شود، اما از ابتدای کار هم به مصرفکننده اپل تذکر داده شود که این کالا در ایران فاقد گارانتی اصلی محسوب میشود».
به گفته او نمیتوان آماری رسمی از تعداد گوشیهای اپل در ایران داد، اما طبق برخی بررسیهای صورتگرفته حتی ۲۵ تا ۳۰ درصد بازار گوشیهای هوشمند ایران در اختیار این برند آمریکایی قرار دارد. در چنین شرایطی نمیتوان اینگونه اعلام کرد که نباید کالای آمریکایی وارد ایران شود. به هر صورت نمایندگان مجلس که میگویند باید جلوی واردات این برند گرفته شود، باید به این نکته توجه داشته باشند که بخش درخورتوجهی از مشترکان کشور علاقهمند به استفاده از این محصول بوده و حاضرند بهای آن را نیز به هر شکل که هست، پرداخت کنند. آیفون معمولا بسیار به ندرت دچار خرابی شده و شاید خرابی آن در حد صفر باشد، چراکه اگر گوشی دچار مشکلی باشد، به هیچ عنوان پلمب نمیشود. بر همین اساس برخی شرکتها برای گارانتی این محصول پا پیش گذاشتهاند، اما به هر حال باید توجه داشت که اکنون در شرایط ایجادشده عدهای سودجویی کرده و محصولات دارای مشکل را با گارانتی به مشتریان خود میفروشند که قطعا این موضوع در آیندهای نهچندان دور میتواند مشکلات متعددی برای خریدار و شرکت گارانتیکننده به دنبال داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید