تاثیر تغذیه بر روی خواب
براي مثال غذاهاي حاوي كربوهيدرات از آنجا كه داراي نوعي اسيدآمينه موسوم به تريپتوفان هستند پس از رسيدن اين اسيد آمينه به مغز، خواب را افزايش داده و مغز را به خوابيدن ترغيب ميكنند.
ایسنا: آنچه شما ميخوريد و مينوشيد روي توانايي به خواب رفتن و يا داشتن خواب راحت و كافي تاثير قابل ملاحظهاي دارد.
به گزارش سايت اينترنتي هلت دي، بسياري از غذاها ميتوانند شما را خوابآلوده كنند در حالي كه بسياري ديگر باعث ميشوند براي خوابيدن با مشكل مواجه شويد.
انجمن ملي خواب در آمريكا نمونههايي از مواد غذايي و نوشيدنيها را معرفي كرده كه ميتوانند روي خواب شما تاثير بگذارند. براي مثال غذاهاي حاوي كربوهيدرات از آنجا كه داراي نوعي اسيدآمينه موسوم به تريپتوفان هستند پس از رسيدن اين اسيد آمينه به مغز، خواب را افزايش داده و مغز را به خوابيدن ترغيب ميكنند.
تريپتوفان در بسياري از مواد غذايي غني از پروتئين يافت ميشود. بنابراين تهيه يك ميان وعده قبل از خواب كه حاوي تركيبي از پروتئين و كربوهيدرات باشد ميتواند شما را به خوابيدن ترغيب كند. از جمله اين خوردنيها ميتوان به شير، غلات، پنير، كراكر، نان تست و كره و بادامزميني اشاره كرد.
همچنين خوردن يك وعده غذايي سنگين و زياد به ويژه اگر مقدار زيادي كربوهيدرات داشته باشد موجب افزايش خوابآلودگي ميشود. از سوي ديگر نوشيدن آشاميدنيهاي حاوي كافئين در ساعات پاياني روز و قبل از خواب موجب كاهش خوابآلودگي ميشود و خوابيدن را دشوار ميسازد.
نوشابههاي انرژيزا نيز به طور موقت سطح انرژي بدن را افزايش ميدهند اما اغلب پس از مدتي كوتاه در نهايت منجر به خوابآلودگي ميشوند. الكل نيز خواب را آشفته كرده و مانع از وارد شدن مغز به مرحله خواب عميق ميشود كه از مراحل مهم خواب براي استراحت و بازسازي مغز و بدن و تخليه استرسها و تنشها است.
دیدگاه تان را بنویسید