آمارها نشان می دهند استفاده از فلس مورچه خوار فلس دار به عنوان طلسم و فلس و گوشت این حیوان برای درمان بعضی بیماری ها در طب سنتی چین، باعث شده شکار و قاچاق بی رویه این پستاندار رونق بگیرد. آمارها کاهش بی سابقه ای را در تعداد مورچه خوارهای فلس دار ساکن جزیره برونئو، واقع در آسیای جنوب شرقی نشان می دهند که نتیجه شکار غیرقانونی این حیوان در معرض خطر انقراض و قاچاق آن به خارج از این جزیره و صادرات به کشور چین است. مطابق این آمار تنها در فاصله میان می 2007/ اردیبهشت 1386 تا دسامبر 2008/ آذرماه 1387، قاچاقچیان بیش از 22هزار مورچه خوار فلس دار را خریده و حدود 1تن از فلس های این پستاندار را به خارج از برونئو صادر کرده اند.
با این حال پلیس محلی بین سال های 2001 تا 2008 تنها 654 مورد قاچاق این حیوان را گزارش کرده و این چیزی است که سازمان های جهانی و گروه های حفظ حیات وحش را نگران کرده است. اگر روند پرشتاب شکار و قاچاق این مورچه خوار به همین شکل ادامه پیدا کند، باید به زودی شاهد انقراض آخرین پستاندار فلس دار روی زمین باشیم.
به گزارش نیوساینتیست، خانم الیزابت جان، سخنگوی گروه Traffic -گروه نظارت بر تجارت غیرقانونی حیات وحش وابسته به اتحادیه بین المللی حفظ منابع طبیعی، در کوالالامپور، مالزی می گوید: «این تنها بخشی از فاجعه زیستی است که دارد اینجا رخ می دهد. مطابق طب سنتی چین فلس های مورچه خوار فلس دار، خواص درمانی دارند و می شود به وسیله پودر آنها بیماری هایی مانند تنگی نفس و ورم مفاصل را درمان کرد. حتی در مواردی از این فلس ها به عنوان طلسم استفاده می شود. آنها معتقدند گوشت این حیوان نیز خواص درمانی متعددی دارد». تنها هشت گونه از مورچه خوار در جهان وجود دارد که چهار گونه آن در آسیا زندگی می کنند. شکار و خرید و فروش هر 4 گونه توسط سازمان های حفظ حیات وحش ممنوع شده است و از میان آنها مورچه خوار فلس دار و مورچه خوار چینی (عکس پایین) از گونه های درمعرض خطر انقراض هستند. با این حال آمار ارائه شده توسط «ترافیک» نشان می دهد، تقاضای بالای چین برای خرید این حیوان آنرا به بزرگ ترین بازار غیرقانونی حیات وحش در آسیا تبدیل کرده و حتی به گسترش صادرات این حیوان از آفریقا به این کشور، عیلرغم افزایش کنترل ها دامن زده است.
شکار این حیوان بسیار ساده است و این موضوع نیز به شکار و قاچاق بی رویه آن دامن زده است. این مورچه خوار برای پنهان شدن تنها خودش را شبیه به یک توپ بزرگ فلس دار جمع می کند و به همین دلیل شکارچیان محلی معتقدند نمی توانند از شکار ساده این حیوان چشم پوشی کنند. قاچاقچیان هر مورچه خوار فلس دار را 160 دلار خریداری می کنند. آمارهای ترافیک نشان می دهد آنها روزانه نزدیک به 6هزار دلار برای خرید و صادرات این حیوان هزینه می کنند. آنها حدس می زنند این تجارت غیرقانونی سود سرشاری را نصیب قاچاقچیان کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید