غفلت ۱۰ ماهه شهرداری از آینده پایتخت

کد خبر: 872274

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: آذر ماه سال ۹۶ طرحی را به شورا در خصوص تهران ۱۴۰۰ با هدف کارآفرینی بردیم. شهرداری مکلف شد ظرف سه ماه لایحه را به شورابدهد، اما تا این لحظه اتفاقی رخ نداده است. ما همچنان منتظریم تا شهرداری اقدام کند. دلیل این تعلل مشخص نیست.

غفلت ۱۰ ماهه شهرداری از آینده پایتخت

خبرگزاری فارس: عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: آذر ماه سال ۹۶ طرحی را به شورا در خصوص تهران ۱۴۰۰ با هدف کارآفرینی بردیم. شهرداری مکلف شد ظرف سه ماه لایحه را به شورابدهد، اما تا این لحظه اتفاقی رخ نداده است. ما همچنان منتظریم تا شهرداری اقدام کند. دلیل این تعلل مشخص نیست.

طرح تهران ۱۴۰۰ به منظور زمینه سازی برای شکوفائی شهر تهران، برون رفت از بحران‌های مزمن نظیر آسیب‌های اجتماعی، جبران عقب ماندگی ها، ایجاد حرکت اجتماعی و شور و نشاط عمومی، امید به آینده و ارتقا همه جانبه در زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی، توریسم، کارآفرینی و بالاخص تجربه‌ای بهتر برای زندگی شهری قرار تهیه شد. این طرح با توجه به اهداف مورد تأکید اسناد بالا دستی نظیر سند چشم انداز ۱۴۰۴، سیاست‌های کلی خانواده و برنامه ۵ ساله دوم توسعه شهرداری تنظیم شده است.

لزوم مدیریت متفاوت، فعال و درگیر با مردم و جامعه را می‌طلبد. بهمین دلیل یکی ازمهمترین دستاورد‌های این طرح برای شورا و شهرداری پاسخگویی به مطالبات مردم برای چهار سال آینده و ایجاد احساس تغییرمثبت در زندگی آن‌ها است؛ لذا بسیار مهم است تا مدیریت جدید کلان شهر تهران، با اجرای ایده و طرحی نوبتواند کمک شایانی در پاسخگویی به انتظارات جامعه و تدوام حرکت کلی در ۴ سال پیش رو و سال‌های آینده داشته باشد. این بدان معنی است که اگر شهروندان تهرانی در طی ۴ سال آینده، زندگی توأم با آرامش و آسایش بیشتری را تجربه کنند و نوآوری، نشاط، کارآفرینی و تغییرات منطبق با کالبد فرهنگ ایرانی اسلامی خود رادر روح شهرجاری ببینند، می‌تواند به حمایت آن‌ها از ادامه مسیر منجر شود. شورای شهر این موضوع را پیشنهاد داد و شهرداری مدت هاست آن را پشت گوش انداخته است دراین باره با ناهید خداکرمی عضو شورای اسلامی شهر تهران به گفتگو نشستیم.

در خصوص طرح تهران ۱۴۰۰ توضیح می‌دهید؟ برگزاری رویدادی چند بعدی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۰ در هفته دوم فروردین سال ۱۴۰۰ هجری شمسی که همراه با تقارن سه رویداد مهم تاریخی، اسلامی و ملی است مانند نوروز، نیمه شعبان و ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران رخ می‌دهد.

شهر تهران برای آینده با استفاده از پتانسیل‌های ملی، مذهبی و سنتی کشور بعنوان شهری مدرن و پیشرفته و دروازه‌ای برای ورود کشور‌های منطقه به بازار جهانی با احیای راه ابریشم هوایی، ریلی، زمینی ترسیم شده و تلاش برای تبدیل تهران بعنوان محلی برای آسایش و آرامش شهروندان با ایجاد تعادل در گسترش شهر با خرده فرهنگ‌ها و بافت سنتی در دستور کار است.

فراهم کردن شرایط دستیابی به اهداف سند چشم انداز ۱۴۰۴ با تقویت توسعه پایدار شهری، بسط عدالت در دسترسی به امکانات، شناسایی منابع و درآمد‌های پایدار، تقویت حرکت و خرد جمعی، ارتقا روحیه نشاط و سرزندگی از طریق یک حرکت مثبت اجتماعی هدفمند، بسوی تهرانی شایسته پایتخت جمهوری اسلامی ایران از جمله اهداف این طرح است.

پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی (اقتصاد مقاومتی برای کلان شهر تهران عبارت است از تأمین منابع مالی پایدار و حفظ منابع طبیعی شهر)، فراهعم نمودن شرایط بروز نوآوری و خلاقیت در اداره شهر، بهره وری از امکانات بالقوه شهر برای فردایی بهتر، کارآفرینی و ثروت آفرینی از طریق رونق کسب و کار و اشتغال زایی، خنثی کردن تبلیغات ضد ایرانی در خارج از کشور و معرفی تهران بعنوان شهر برتر خاورمیانه، معرفی پتانسیل‌های فرهنگی، تاریخی، زیست محیطی، توریستی، تجاری و شهری تهران به کشور‌های جهان، بهره برداری از امکانات بالقوه شهر با رونق عملیات اقتصادی از طریق جذب خارجی، مدیریت بهینه سرمایه داخلی، افزایش تبادل کالا و نیروی کار و بازآفرینی نقش تجاری مسیر جاده ابریشم ایران و پایتخت آن تهران مزایا و منافع طرح از جمله اهداف اقتصادی این طرح است.

مدت هاست مسئولان به دنبال ایجاد مرکز تجارت جهانی هستند با این طرح این امر محقق می‌شود؟

بله. در بعد داخلی احیای بازار و مراکز تجاری سنتی است. ترمیم بافت فرسوده و تلاش برای یکپارچه سازی استفاد از موقعیت استثنایی بازار سنتی تهران و سایر شهر‌ها برای احیای جاده ابریشم و ایجاد مرکز تجارت جهانی راه ابریشم. ایجاد غرفه‌های بین المللی در حوزه‌های مختلف برای کاسبان و متخصصین حوزه‌های مختلف از دیگر اقدامات است. در بعد بین المللی استفاده از مرکز تجاری جهانی و بازار تهران و سایر شهر‌ها برای متصل کردن و ارائه دادن سیستم تجاری ایران به جهان با مدل جاده ابریشم (مبادله کالا در برابر کالا)، افتتاح شعب بین المللی بانک‌های خارجی در تهران، ساخت و بهره برداری از یک مرکز بزرگ مختص برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها با کمک و سرمایه گذاری سازمان‌ها و انجمن‌های تخصصی مختلف ایجاد می‌شود. ایجاد برند بین المللی شهر استفاده از طرح تهران ۱۴۰۰ و # تهران ۱۴۰۰ در سطح شهرتوسط تمام علاقه‌مندان شرکت در این طرح و ارائه لوگوی یکپارچه قابل عرضه در بعد بین المللی، ارتقا روجیه اجتماعی Social Mood: اجرای طرح سفیر تهران ۱۴۰۰ با برگزاری فراخوان جهت جذب نیروی جوان و فعال جهت ارتقای اخلاق، رفتار و فرهنگ اجتماعی شهروندان و بهبود کالبدی فضای شهری و محیط زیست در دستور کار است.

طرح بازسازی بافت‌های فرسوده تهران، تخریب و ایجاد فضا‌های جدید، بازسازی بافت‌ها و ترمیم بافت قدیمی و استفاده از آن‌ها حسب کاربری (موزه، سالن تئاتر، نمایشگاه هنری و اقامتگاه) و هتل‌های ۳ تا ۵ ستاره، ا. فتتاح مکان‌های فرهنگی در مناطق محروم و برخوردارشهر تهران (سالن سینما، تئاتر، کنسرت و مکان‌های عمومی تفریحی مثل پارک)، ایجاد پاتوق‌های مختلف در محیط شهر تهران مثل الگو برداری از خیابان ۳۰ تیر، اختصاص دادن بخشی از شهر به محله نقاشان، بازار مکاره، عتیقه فروشی و ... و برپایی فستیوال و کارناوال‌های به مناسبت این طرح با الهام از دو روادید اسلامی و تاریخی نیمه شعبان نوروز و سالروز ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی ایران در این طرح دیده شده است. ولی متاسفانه شهرداری در ارائه طرح هیچ کاری نکرده است و این طرح مسکوت مانده است در بحث توریسم و گردشگری چه برنامه‌های در نظر گرفته شده است؟ در بحث فرهنگ و هنر، برگزاری کنسرت‌های ویژه توسط هنرمندان داخلی و خارجی، تولید فیلم و سریال و تئاتر با محوریت شهر تهران، پیش بینی برگزاری برنامه‌های متنوع ویژه کودکان و نوجوانان، ایجاد رقابت سازنده در سطح ملی، منطقه‌ای و بین المللی، برند سازی پتانسیل‌های فرهنگی، تاریخی ملی و مذهبی تهران، برند سازی محله و منطقه‌ای و ایجاد رقابت مثبت بین مناطق، پیش بینی شیوه بازیافت پسماند‌ها و فاضلاب، استفاده مجدد از مواد و نظارت بر تولید مواد آلاینده، ترویج توریسم و گردشگری داخلی در تهران و معرفی تهران بعنوان یک جاذبه توریسمی در جهان پیش بینی شده بود که البته شهرداری تا این لحظه نادیده گرفته است.

زیرساخت‌ها برای انجام این کار وجود دارد؟

نیازمند تیم حرفه‌ای مدیریتی، منابع مالی و اقتصادی هستیم و در مرحله اجرا باید این طرح را شهرداری ارائه کند سپس توسط شورای اسلامی شهر تهران تصویب؛ و به مدیریت شهری برای اجرا ابلاغ شود. همچنین تشکیل کمیته اجرایی طرح تهران ۱۴۰۰ در شورا با هدف ایجاد اتاق فکر، اجرای اهداف و پیگیری روند پیشرفت و ضرب الاجل‌های تعیین شده، تدوین مستر پلان، تدوین پیش برنامه ها، بودجه بندی و پیش بینی منابع مالی، جا یابی مکان نمایشگاه اصلی و ساخت آن با استفاده از انرژی‌های نوپدید خورشیدی با پانل‌های فتوولتائیک در نمای ساختمان‌ها برای تولید حداقل نیمی از نیاز انرژی مورد نیاز مرکز، فراخوان اسپانسر و مشارکت گروه‌ها و سازمان‌های مختلف دولتی و غیر دولتی داخلی و خارجی، فراخوان کشوری برای همراهی سایر کلان شهر ها، جا یابی ساخت مکان برگزاری نمایشگاه تهران ۱۴۰۰، تهیه گزارش منظم سه ماهه پیشرفت کار به شورا و تعریف و تصویب پروژه‌ها باید انجام شود.

این طرح در شهرداری تهران بعد از گذشت ۹ ماه به کجا رسیده است؟

در آذرماه سال ۱۳۹۶ طرحی را به شورا در خصوص تهران ۱۴۰۰ بردیم و شهرداری مکلف شد ظرف سه ماه لایحه برگزاری رویداد تهران ۱۴۰۰ را به شورا ارائه کند. این لایحه به شورا نیامد و قرار بود این لایحه با حرکت کارآفرینی ایجاد درآمد مؤثر و رفاه شهروندان انجام شود، ما همچنان منتظریم تا شهرداری لایحه را بیاورد.

چرا تا کنون لایحه به شهرداری نیامده است؟

کندی کار است، شهرداری اعلام می‌کند در حال تدوین برنامه سوم است و به همین دلیل کار‌ها به کندی انجام می‌شود.

در قانون ۵ ساله دوم شهرداری تهران این طرح دیده شده است؟

بیشترین فعالیت در حوزه ارتقاء شادی، نشاط و سلامت روان است. بر وضعیت اقتصادی، اجتماعی تأکید و بر گسترش دیپلماسی شهر تأکید شده و این موضوع در قانون پنج‌ساله دوم شهرداری تهران گنجانده شده است، همچنین قرار است پتانسیل‌های مناطق را شناسایی و توجه به توسعه گردشگری طبیعی، اقتصادی در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال بازار تهران به عنوان مرکز تجارت منطقه معرفی می‌شود، همچنین پتانسیل‌های تاریخی مطرح خواهد شد. شهرداری می‌تواند پروژه‌هایی را تعریف کند تمام ارگان‌های دولتی درگیر می‌شوند.

شاید به دلیل کمبود منابع شهرداری این کار را به تعویق انداخته است؟

این طرح به شهرداری خیلی تحمیل بودجه نمی‌کند، چرا که برای هر حوزه فعالیتش می‌توانند برنامه داشته باشند به عنوان مثال برای بازار تهران شهرداری فقط نقش تسهیل‌گری دارد، بازاری‌ها چطور پتانسیل‌های خود را معرفی کنند تا بتوانند در این رویداد مهم سهیم شوند، به عنوان مثال برای معرفی پتانسیل طبیعی مانند اسکی، کوه‌نوردی، طبیعت‌گردی فقط نیاز به برندسازی است. قرار نیست پولی شهرداری هزینه کند متأسفانه همه خوابند.

چه اقداماتی در زمینه بافت فرسوده انجام می‌شود؟

دقیقاً برای بافت فرسوده با مشارکت خود مردم و تسهیل‌گری شهرداری (در اختیار قرار دادن لکه‌های خاص در مرکز شهر)، بتوانند چند پروژه مسکونی و گردشگری را اجرایی کنند همانند شهرک اکباتان که بیشتر ساختارسازی و بنیادین عمل کردند.

شهرداری تهران می‌تواند این کار را انجام دهد؟

قرار است بیشتر توجه به برندسازی در حوزه‌های مختلف شود و قرار است تهران معرفی شود بدون نیاز به ساخت و ساز و کار‌های عجیب و غریب. در دل این کار پیش‌بینی کرده‌ایم که پیاده‌روی روی پل‌ها بگذاریم مانند پل طبیعت. با این پروژه برندسازی بر مبنای پتانسیل‌های موجود ایجاد می‌شود و می‌توان تهران را متحول کرد و تا ۱۴۰۰ چندین رویداد بزرگ انجام می‌شود حتی در حوزه ورزش می‌توان چند رویداد جهانی پیش‌بینی کرد، و در حوزه پزشکی می‌توان کنگره پزشکی، روش‌های جراحی، معرفی پتانسیل‌های پزشکی را پیش‌بینی کرد و آنقدر نام تهران تکرار شود که در ذهن‌ها بماند.

با شهردار تهران در این باره صحبت کرده‌اید؟

نه هنوز منتظر هستیم. قرار است کمیته‌ای تشکیل شود.

چرا تا کنون پیگیر این موضوع نشده‌اید؟

چند بار تذکر داده‌ایم نمی‌دانم چرا اینقدر در ارائه لوایح شهرداری تأخیر می‌کند.

با رئیس شورا در این باره صحبت کرده‌اید؟

بله، با آقای هاشمی صحبت کرده‌ایم و قرار شده کمیته‌ای متشکل از شهردار، معاونین برای سرعت بخشیدن برای این کار ایجاد شود.

جمله پایانی

از شهرداری تهران می‌خواهم به لوایح شورا بیشتر توجه کنند و کار‌ها را به موقع انجام دهند، ولی در مورد این طرح این امر محقق نشده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد