تیم جدید شهری درگیر چینش مدیران است/ با قالیباف تقابل می کردند/ دولت هیچ همتی برای پرداخت بدهی ندارد، شهرداری هم فشار نمی آورد
عضو سابق شورای شهر تهران گفت: در زمان آقای قالیباف دولتها تعاملی با شهرداری نداشتند بلکه تقابل داشتند و نه تنها کمکی نمیکردند بلکه هرجا میتوانستند جلوی پیشرفت کار شهرداری هم مانع میشدند.
سرویس اجتماعی فردا: عضو سابق شورای شهر تهران در گفت و گو با فردا پیرامون تبادلات میان شهرداری جدید و دولت دوازدهم و عدم هماهنگی میان این دو بخش برخلاف وعده ها گفت: این احتمال وجود داشت که چون دولت، شهرداری وشورای شهر از یک جناح سیاسی هستند، بهطور طبیعی دولت هم بدهی خود را به شهرداری بپردازد و شهر بهتدریج نفسی بکشد و زمینه برای بازسازی و رشد شهر و ارائه خدمات شهری بهتر فراهم شود. اما ما شاهد آن بودیم که این شرایط رخ نداده و هنوز دولت بر نپرداختن بدهی خود اصرار دارد و شهرداری هم اقدام موثری برای تحقق این مطالبات انجام نمیدهد که دود آن هم به چشم شهر تهران و شهروندان میرود.
علت عمده این مسئله این است که هرچند اینها همه از یک جناح سیاسی هستند اما متاسفانه میان آنها اختلافات عمیقی وجود دارد که دامنه اختلافات به شهر و خارج شهر هم کشیده میشود. از این نظر استقلال دقیق مدیریتی در مجموعه شهرداری وجود ندارد که تمرکز روی اولویتهلی خود داشته باشد و دولت را در فشار قرار دهد تا مطالباتش را اخذ کند. شرایطی که الان شهرداری دارد متفاوت از دوره قبل است و در آن زمان علت نپرداختن به آن را دو جناح مختلف بودن میدانستند. اما حال اگر شهرداری مطالباتش را بخواهد دولت نمیتواند رفتار گذشته را داشته باشد. با این حال الان بیشتر مشکل از سوی شهرداری و شورای شهر است تاآنکه از سوی دولت باشد. یعنی کسی وجود ندارد که این مطالبات را احصا کند و پیگیری جدی برای دریافت آنها داشته باشد. الان شرایطی طوری است که حتی شهرداری میتواند بهصورت غیرنقدی مطالبات خود را از دولت اخذ کند و این بر داراییهای شهر میافزاید و تعاملات شهرداری و دولت را منسجمتر میکند. اما متاسفانه تیم جدید شهرداری هنوز به این موضوع نرسیده و درگیر چینش مدیران است و تا بتواند بهنتیجه برسد 6 ماه زمان میبرد و بعد از آن هم دوباره چرخش معیوب خواهیم داشت. لذا ازاین نظر اگر شهرداری و شورای شهر روی اولویتها و مطالبات خود تمرکز میکردند شاید امروز شرایط بریا دریافت مطالبات بهتر بود.
سروری گفت: دولت اکنون بیشتر درگیر شرایط اقتصادی نامناسب است و البته خود نیز هیچ همتی و موضوعی را بهعنوان بدهی به شهرداری درنظر نگرفته است و اولیت دیگری دارد. تفکر دولت این است که شهرداری با همین وضع موجود نیز میتواند شهر را اداره کند. اما باید دانست که خدمات به پایتخت بسیار گران است و اگر شهرداری بخواهد باگران کردن خدمات خود، خدماتش را به شهر استمرار دهد، بهطور طبیعی تولید نارضایتی گسترده میکند و آتش آن دولت را هم میگیرد. البته شهرداری هم هنوز حسابی را برای دریافت مطالباتش از دولت بازنکرده است تا به دولت فشار آورد. دولت باید تصویر روشنی از بدهی خود به شهرداری را ترسیم کند و آن را بدهی خود بداند و در دستور کار قرار دهد که آن هم به تحرک شورا و شهرداری بازمیگردد که متاسفانه شاهد آن نیستیم.
سروری در پایان گفت و گو گفت: در زمان آقای قالیباف دولتها تعاملی با شهرداری نداشتند بلکه تقابل داشتند و نه تنها کمکی نمیکردند بلکه هرجا میتوانستند جلوی پیشرفت کار شهرداری هم مانع میشدند. اما آن زمان مدل مدیریت جهادی و تفکر درست تولید درآمد از وجوه مختلف برای شهر باعث شد که شهرداری بتواند در زمان تحریم که دولت خود اکثر پروژههایش را کند یا متوقف نموده بود، سیر روبه جلو را طی کندو خود کمک بزرگی به اشتغال در پایتخت برای دولت باشد. این نشان میدهد که اگر شهر خوب اداره شود حتی بدون دریافت مطالباتش از دولت میتواند پیش رود. اما آنچه امروز شاهدش هستیم این استکه شهر یک سال رها شده و هزینهها هرروز بیشتر و درآمدی هم حاصل نشده است و سناریوی نگرانکنندهای در شهر حاکم شده است که اگر همین روند را پیش رویم، ارائه خدمات فعلی هم با مشکل مواجه خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید