وقتی پارک دوبله و سوبله خودرو‌ها، نفس ترافیک را به شماره می‌اندازد

کد خبر: 607987

یكی از مهم‌ترین موضوعات پرچالش در امر ترافیك، مدیریت آن است. مدیریت فضاهای پارك حاشیه ای كه بسیاری از اوقات مشكلات گسترده ای برای خودروهای عبوری ایجاد می كند یكی از آن موضوعاتی است كه باید به طور جدی به آن پرداخت.

وقتی پارک دوبله و سوبله خودرو‌ها، نفس ترافیک را به شماره می‌اندازد
ترافیک شهر تهران
سرویس اجتماعی فردا: ترافیك تهران شاید به ظاهر به یك كلاف سردرگم و معضلی لاینحل مبدل شده باشد، اما با اندكی درنگ و مطالعه به یك نكته مشخص خواهیم رسید، اینكه ترافیك راه حل دارد؛ اگر به درستی مدیریت شود و هر نهادی با شناخت دقیق نسبت به چارچوب وظایف خویش گام بردارد، ترافیك تهران رخ ت خواهد بست و به یك خاطره ای گس برای شهروندان تبدیل خواهد شد.
یكی از مهم‌ترین موضوعات پرچالش در امر ترافیك، مدیریت آن است. مدیریت فضاهای پارك حاشیه ای كه بسیاری از اوقات مشكلات گسترده ای برای خودروهای عبوری ایجاد می كند یكی از آن موضوعاتی است كه باید به طور جدی به آن پرداخت. گاهی اوقات پارك خودروها به صورت دوبل تنها فضا برای عبور یك خودرو آن هم در یك خیابان پرتردد مثل پاسداران یا ولیعصر (عج) فراهم می كند كه صفی از خودروها را به شكل متوالی پدید می آورد. از این رو در آخرین تصمیم، قرار است شهرداری تهران، تعداد 15هزار فضای پارك مجهز به سیستم پاركومتر را تا نیمه اول سال آینده به 35هزار فضای پارك مكانیزه افزایش دهد. موضوعی كه در جلسه اخیر شورای ترافیك شهر تهران به تصویب رسید. به نظر می رسد پس از اینكه طرح پاركبان آن طور كه باید و شاید در رفع مشكل پارك حاشیه ای موفق عمل نكرد، گسترش سیستم پاركومتر و پارك مكانیزه می تواند درمانی بر درد پارك حاشیه ای خودروها باشد.
مازیار حسینی، معاون شهردار تهران با اشاره به اینكه براساس تأكید شهردار تهران، موضوع مدیریت ترافیك ساكن را باید فراتر از موضوع پارك حاشیه‌ای ببینیم، اظهار كرد: اگر در گذشته‌ای نه‌چندان دور، تنها یك طرف خیابان‌ها به پارك حاشیه‌ای اختصاص می‌یافت اما امروزه دو طرف خیابان‌ها به پارك حاشیه‌ای اختصاص یافته و در بسیاری از معابر تنها یك خط عبوری برای خودروهای در حال حركت بیشتر باقی نمانده است.
باید به فرهنگ سازی نیز در كنار طرح های علمی و مدیریتی به شكل جدی نگریسته شود، چه بسیار طرح هایی كه به دلیل عدم آموزش های فرهنگی ابتر مانده و موثر واقع نشده است. امروز موضوع كمبود فضای پارك به عاملی برای نزاع و درگیری و اصولاً به مسئله‌ای اجتماعی تبدیل شده، حسینی در این باره تصریح كرد: باید به موضوع پارك حاشیه‌ای و ترافیك ساكن به‌عنوان موضوعی جدی در ترافیك تهران نگاه كنیم و با اعمال دقیق قانون، نظم و انضباط را همانطور كه امروز در تونل‌های شهری شاهد آن هستیم، به كل شهر باز‌گردانیم، چرا كه عقیده داریم اهمیت ترافیك ساكن از ترافیك عبوری كمتر نیست.
جواب دادن این طرح مشاركت همه جانبه راهور پایتخت را نیز می طلبد. حسینی با تأكید بر اینكه اگر ظرف 48 ساعت، برگه جریمه به نشانی رانندگان متخلف ارسال شود، رانندگان این حس را می‌گیرند كه اگر مرتكب تخلف شوند، بی‌برو برگرد اعمال قانون می‌شوند، اضافه كرد: در موضوع اعمال جرایم رانندگی به جای كمیت، كیفیت موضوعیت دارد و انتقال این احساس به رانندگان كه اگر تخلف كنند حتماً اعمال قانون می‌شوند، از میزان مبلغی كه جریمه می‌شود، مهم‌تر است.
بسیاری از سفرهای درون‌شهری غیرضروری وجود دارد كه می‌تواند حذف شود. دلیلی ندارد كه شهروندان برای انجام هر كار كوچك اداری مجبور به مسافرت درون‌شهری باشند. اگر این مهم به شكل دقیق و درست در سپهر اندیشه تئورسین های دولتی قرار بگیرد، به طور جدی سفرهای غیرضرور مردم در سطح شهر كاسته خواهد شد و همین عامال یكی از زمینه های كاهش ترافیك را به دنبال خواهد داشت.

بی‌شك یكی از مهم‌ترین علل ترافیك تهران عقب‌ماندگی دولت در ایجاد زیرساخت‌های دولت الكترونیك است. ‌اینكه دولت تا چه اندازه در گسترش خدمات الكترونیك موفق بوده موضوعی است كه پاسخ آن را می توان در بخشی از معضل ترافیك پایتخت و دیگر كلان شهرها جست و جو كرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت