باقری کنی: تروریستشویی و تروریستزایی دو حربه غربیها برای تامین منافعشان است
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت: غربیها وقتی منافعشان اقتضا کند از دو حربه تروریستشویی و تروریستزایی استفاده میکنند.
خبرگزاری ایسنا: علی باقری کنی عصر یکشنبه (۱۴ اردیبهشت) با حضور در ویژه برنامه تلویزیونی «مثبت مکث» به تحلیل نقض حقوق ملت ایران توسط غرب پرداخت و در پاسخ به پرسشی درباره تروریستی خواندن حزبالله لبنان از سوی آلمان اظهار کرد: کاری که دولت آلمان کرد برای همه ما و کسانی که از دریچه حق و عدالت به دنیا نگاه میکنند موضوع غریب و غیر قابل باوری است. تعجب میکنیم که چرا دولت آلمان چنین اقدامی را انجام داد ولی غافل از این هم نیستیم که آنها از دریچه ما به موضوع نگاه کنند.
وی خاطرنشان کرد: وقتی دزدی به خانه فردی که درمانده است یا به خانه زوجی که تازه ازدواج کرده شبیخون میزند، از نظر ما این کار غیراخلاقی و شنیع است اما در جمع دزدان اینگونه نیست و حتی کار پسندیدهای هم محسوب میشود چون آن پیرزن وسیله دفاعی ندارد و راحت میشود اموال او را دزدید.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ادامه داد: پدیدههایی که از سوی نظام استکباری و متحدان آنها در عرصههای مختلف و در دورههای مختلف شکل میگیرد، باید از آن منظر ببینیم که آنها پدیدهها را اینگونه میبینند. ما میگوییم حزبالله گروهی برخاسته از تودههای مردم لبنان بوده و گروهی است رسالت اصلی آن اخراج نیروهای اشغالگر و پاکسازی خاک مقدس لبنان از چکمههای کثیف صهیونیستها بود که در این کار هم موفق شد و بعد هم پا را فراتر گذاشت و به کمک ملت سوریه آمد و پرچمدار دفاع از حقوق ملتهای مسلمان شد که این روایت، حقیقتی است که همه میبینیم اما طرف مقابل اینگونه نگاه نمیکند.
باقری کنی تصریح کرد: آنها از منظر دیگری به موضوع نگاه میکنند و رژیم صهیونیستی را متحد اصلی خود میدانند. دولت آلمان در جنگ اخیر که رژیم سعودی علیه ملت مظلوم یمن در پنج سال گذشته سامان داده، بیشترین کمکها را کرده و نقش اصلی را در تجهیز و تسلیح آنها داشته که این مسالهای غیرعادی برای آنها نیست.
وی با اشاره به تجهیز صدام به سلاح شیمیایی توسط آلمانها در زمان جنگ علیه ایران گفت: آنها به صدام سلاح شیمیایی دادند، نه تجهیزات ساخت سلاح شیمیایی؛ چون تجهیزات ساخت سلاح شیمیایی استفادههای دیگری دارد که مثلا باید ماده گندزدایی یا ضدعفونی تولید میشده و مانند چاقو است.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه گفت: سلاح شیمیایی به این درد میخورد که یا باید آدم کشت یا اینکه در کویر پشهها را با آن کشت که اینها این را در اختیار صدام قرار دادند. کار مهم دیگری که انجام شد و باید به آن توجه کرد این بود که مصدومین شیمیایی را با پول مردم ایران پذیرش کردند که این کار برای این بود که ببینند سلاحهایشان بر جوانان ایرانی چگونه اثر کرده تا بتوانند سلاحهایشان را ارتقا دهند.
باقری کنی با اشاره به اینکه در دوره مذاکرات هستهای، اتحادیه اروپا منافقین را از لیست گروههای تروریستی خارج کرد، گفت: منافقینی که جزوه کثیف ترین موجودات روی کره زمین بودند و جزء منفورترین گروه ها نزد ملت ایران هستند را از لیست گروههای تروربستی خارج کردند که در پی این اقدام سفیرمان در بلژیک با یکی از مقامات اتحادیه اروپا در این باره مذاکره کرد و استدلالهایی را مطرح کرد و گفت که اینها تروریست هستند و هزاران ایرانی بیگناه را کشته اند که آن طرف اتحادیه اروپا صریحا پاسخ داد که ما از شما در مورد فعالیتهای هستهای خواستههایی داریم که شما گوش نمیکنید و مسیر هستهای تان را جلو می برید و پیشرفت می دهید، بنابراین ما هم از ابزارهای خودمان استفاده می کنیم.
وی در ادامه با وقیحانه خواندن این مساله گفت: در این قضیه هم همه متوجه شدند و اسرائیلیها رسما اعلام کردند که این ما بودیم که این خط را به آلمان ها دادیم تا این کار را انجام دهند و آلمان ها هم خجالت نمی کشند که بگویند تبدیل به مزدور صهیونیستها شدهاند و عملا گروهی که سابقه و پیشینه اش جز دفاع از ملت لبنان سوریه و ملتهای مسلمان منطقه و ایستادگی در مقابل جنایتکارترین رژیم دنیا بوده را در گروه های تروریستی میبرند.
باقری کنی تصریح کرد: غربی ها حربهای برای تامین منافع خودشان دارند، چون رفتارها و سیاست های آنها بر اساس حق و عدالت نیست و بر اساس منافع است و آن هم نه بر اساس منافع مردم خودشان که در قضیه کرونا مشخص شد که آنها منافع مردم خودشان را هم در نظر نمی گیرند و فقط بر اساس منافع گروهی که در حاکمیت هستند، عمل میکنند.
وی افزود: آنجا که منافعشان اقتضا کند تروریستشویی میکنند، مانند منافقین که میگویند این گروه تروریست نیست؛ در صورتی که از هر وجهی نگاه کنیم منافقین تروریست هستند و به آنها امکانات و تجهیزات میدهند و برای فعالیت آنها بستر ایجاد میکنند.
دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با بیان اینکه کار دیگر آنها تروریسمزایی است، گفت: همانطور که الان حزبالله را تروریست نامیدند چندی قبل نیز آمریکاییها نیروی قدس و مدتی قبل هم سپاه را نیروی تروریستی مینامیدند. در واقع آنها بر اساس منافع خودشان از حربههای تروریستشویی و تروریستزایی استفاده میکنند ولی هیچ جایگاهی از عدالت و حقوق و کرامت انسانی و حقوق ملتها در سیاستها و رفتارهای آنها وجود ندارد.
در ادامه مجری برنامه گفت که «یکی از موضوعاتی که همیشه باید به آن توجه کنیم این است که نباید بگذاریم زمان بگذرد. در پرونده شیمیاییها زمان گذشت و اگر از پروندههای قدیمی مانند شیمیاییها شروع کنیم، این مساله تبدیل به سنت شده که در دادگاه لاهه کاری انجام ندادیم» و در ادامه این پرسش را مطرح کرد که «عکسالعمل قوه قضائیه در رابطه با موارد مطرح شده چیست؟» که باقری کنی پاسخ داد: یکی از رویکردهای جدید قوه قضائیه ورود در عرصه بینالمللی است که حضرت آقا در دیدار سال گذشته با مسئولان قوه قضاییه بر آن تاکید کردند و نکته محوری آن این بود که وظیفه قوه قضائیه این است که حقوق عامه را در عرصه بینالمللی پیگیری کند.
باقری کنی افزود: رویکرد جدید قوه قضاییه مبتنی بر این است که اقدام علیه ایران باید هزینهمند شود و نباید اینگونه باشد که هر کشوری در دنیا علیه جمهوری اسلامی ایران و ملت آن اقدام کند و هیچ هزینهای نپردازد. همانطور که ما در عرصه نظامی نشان دادیم که اگر کشوری حتی آمریکا بخواهد علیه ما اقدامی کند باید هزینه بپردازد و یک روز پهپاد آنها ساقط میشود و یک روز پایگاه رسمیاش در کشور دیگر مورد اصابت موشک قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در عرصه حقوقی و سیاسی و همه عرصهها باید به گونهای عمل کنیم که آنها احساس نکنند که از یک منطقه راحت و باز میتوانند استفاده کنند و از آنجا اقداماتشان علیه جمهوری اسلامی ایران و ملت آن را سامان دهند.
باقری کنی با اشاره به موضوع مصدومان شیمیایی گفت: در مورد شیمیاییها قبلا چند اقدام انجام شده ولی به صورت موردی بوده است. برخی از مصدومین شیمیایی ما شکایتهایی را در دادگاه لاهه مطرح کردند که در آنجا مورد پیگیری هم قرار گرفته است. با توجه به اینکه مصدومین شیمیایی هنوز وجود دارند، یکی از دستور کارهای ما در دوره جدید پیگیری موضوع شیمیایی و عرصههای دیگر است.
وی با بیان اینکه موضوع قابل توجه دیگر نشان دادن اهمیت حقوق ملت است، بیان کرد: به جهت اینکه طرفهای مقابل ما مانند آمریکاییها و دشمنان ما از ابزار رسانه در راستای اهداف نامشروعشان به خوبی استفاده میکنند، خیلی وقتها میتوانند آن اهداف نامشروع را حتی در ذهن خود ما جا بیاندازند.
دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: مثلا در دوره هستهای ما با این موضوع مواجه بودیم و هر جا میرفتیم میگفتند که پرونده هستهای به کجا میرسد. سوال من از کسی که این را میگفت این بود که چرا پرونده هستهای میگویید؛ پرونده برای متهم یا مجرم است و ما پرونده هستهای نداریم و فعالیتهای هستهای داریم. حال هم آنها واژهای به نام حقوق بشر را با مفهومی خاص جا انداختهاند و به گونهای هم پیگیری میکنند که بتواند سیاستهای آنها را تعقیب و منافعشان را تامین کند.
باقری کنی تصریح کرد: در این راستا یک وزارتخانه یا سازمان آمریکایی گزارش میدهد که ایران ناقض حقوق بشر است و حقوق یک فرد به خطر افتاده است و بنابراین ایران ناقض حقوق بشر است. در همین حال آمریکاییها با تمام ابزارها و امکاناتشان به دنبال سلب حقوق همه مردم ایران هستند و حق یک نفر را با ابزار رسانه و سیاسی بزرگ میکنند و از طرف دیگر کل حقوق یک ملت را از بین میبرند.
وی با اشاره به موضوع حق هستهای مردم گفت: این حق همه ملت است و همه ملت ایران اعم از همه اقوام، اقلیتها، مذاهب و حتی مخالفین حکومت این حق را دارند که کشورشان دارای توانمندی هستهای باشد. حال در برجام این حقوق را سلب کردهاند و ترامپ میگوید بقیه آن هم که مدت دارد باید سلب کنید تا الی الابد ملت ایران هیچ حقی در زمینه هسته ای نداشته باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر با بیان اینکه یکی از وظایف ما به ویژه در رسانه این است که مساله حقوق ملت را روشن و تبیین کنیم، خاطرنشان کرد: بعضی وقتها در غوغای غبارآلود سیاسی حقوق ملت تحتالشعاع بحثی که آنها تحت عنوان حقوق بشر اعلام میکنند و درست هم نیست قرار میگیرد و آنها ادعاهای دروغینی را مطرح میکنند.
وی اضافه کرد: مثلا در مورد تحریم، تحریمی که آمریکاییها علیه ملت ایران اعمال میکنند، از ابتدای انقلاب تحریم علیه حق پیشرفت ما را شروع کردند و نمیخواستند ما پیشرفت کنیم و در این راستا ما را در علوم، صنایع و فناوریهای پیشرفته به این بهانه که کاربرد دوگانه دارد تحریم کردند.
باقری کنی افزود: چون این فناوریها جدید است و برای اینکه به منصه ظهور برسد باید سرمایهگذاریهای سنگین روی آن شود و بخش خصوصی چنین سرمایهگذاری نمیکند و فقط دولتها این کار را انجام میدهند که انگیزه آنها هم برای امنیت ملی است؛ بنابراین وجهه همه فناوریهای جدید نظامی است و برای اینکه ما وارد نشویم از ابتدای انقلاب ما را تحریم کردند.
وی یادآور شد: در ابتدای انقلاب وقتی آلمان همکاری خود با ما در نیروگاه بوشهر را قطع کرد هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده بود و به نظرم دلیلش این بود که آنها میگفتند ما عادت داریم با دیکتاتورها کار کنیم و حال که دیکتاتور از ایران رفته ما با مردم نمی توانیم کار کنیم. در تحریمها هم به این خیال بودند که جلوی پیشرفت ملت ایران را بگیرند و حق آنها را نقض کنند اما دیدند که با همه این تحریمها ایران در عرصههای مختلف علوم، فنون، نظامی و... پیشرفت کرد. بعد که دیدند که ملت ایران دارد پیشرفت میکند ملت ایران را مجازات کردند و نام آن را تحریمهای فلج کننده گذاشتند که شامل تحریمهای دارویی، غذایی و تجهیزات پزشکی است.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به اینکه آمریکاییها در دو سال اخیر با خیال خودشان از سیاست فشار حداکثری استفاده کردهاند، گفت: آنها از همه ابزارها استفاده کردند، اما نتیجه این فشار حداکثری دو ساله ماهواره امید بود و در واقع تروریستی اعلام کردن حزبالله هم یکی از تبعات آن است.
وی افزود: ما باید بحث حقوق ملت را در عرصه مناسبات جهانی به یک مساله تبدیل کنیم در صورتی که این مساله نیست و هر مورد تحریم علیه ملت ایران میتواند یک ادعای حقوقی قانونی و رسمی جمهوری اسلامی ایران علیه دولت آمریکا و دولتهایی که از آن تبعیت میکنند باشد.
دبیر ستاد حقوق بشر گفت: در مورد حقوق ملت، ما در ستاد حقوق بشر و حوزه معاونت بینالملل قوه قضائیه بحث جدی داریم. در حوزه بین الملل این است که ما حقوق ملت را در غالب عرصههای مختلفی که حضرت آقا نیز فرمودند و عبارت از صیانت از حقوق عامه است را بتوانیم پیگیری کنیم که یکی از بحثهای اصلی آن تحریمها است. یکی از بحثهای دیگر بحث تهاجمات نرم افزاری علیه جمهوری اسلامی است که دارند تدارک می بینند. مثلا اتهام تروریستی که به سپاه وارد کردند، خسارت بزرگ معنوی برای ما محسوب می شود و باید آن را پیگیری کنیم.
وی افزود: دامنه وسیعی از عرصههای مختلف در برابر ما وجود دارد که ما نباید میدان را خالی بگذاریم که فقط آمریکاییها و دیگران یکه تازی کرده و علیه ملت ایران و جمهوری اسلامی استفاده کنند.
باقری کنی در پایان گفت: انشاءالله خدا در این ماه مبارک رمضان به همه ما توفیق خدمت به ملت بزرگ و رشید را بدهد و عقیدهام این است که یکی از توفیقاتم این بوده که در دوره حیاتم بتوانم در جایی خدمت کنم که وظیفهام صیانت از حقوق ملت شریف و بزرگوارش است.
دیدگاه تان را بنویسید